A BKK sűríti a reptéri buszokat
FőoldalHírek A BKK sűríti a reptéri buszokat

A BKK sűríti a reptéri buszokat

2018. május 16.

Péntektől kezdődően az eddigi 30 perc helyett mostantól 20 percenként fog járni a belvárost a Liszt Ferenc-reptérrel összekötő 100E jelzésű autóbusz járat.

A Budapesti Közlekedési Központ szerdán megjelent hírében kifejti, hogy társadalmi egyeztetést kezdeményez a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre közlekedő buszjáratokról.

Tarlós István főpolgármester már az előző hét közepén bejelentette a várható változásokat, amik úgy látszanak, meg is fognak valósulni. A tervezett járatfrissítések a következők szerint alakulnak: a belvárost és a repteret összekötő 100E busz május 18-tól az eddigi 30 perc helyett 20 percenként fog közlekedni a két pont között, illetve az utolsó járat is később fog indulni a repülőtérről, mint eddig, 1:20-kor. Az első hajnali járat a belvárosból korábban, 3:40-kor fogja célba venni a repteret.

A 2017. júliusa óta közlekedő buszjárat hamar nagy népszerűségnek örvendett az utazó közönség körében. A járatok azonban hamar túlzsúfolttá is váltak, ezért mindenképp örömteli a BKK bejelentése.

A pozitív változások azonban nem értek véget ennyivel. Június 16-tól kezdve a 200E buszok, melyek Kőbánya-Kispestről közlekednek a repülőtérre, éjjel-nappal közlekedni fognak. Az éjszaka folyamán, amikor a 3-as metró már nem jár, a busz a Határ útról fog indulni, és oda is fog visszatérni.

Kapcsolódó tartalmak:

>> Új buszjárat indul Budapestről a repülőtérre

>> Reptéri transzfer - melyiket válasszuk?

további híreink

A mai naptól kaphatóak a flydubai légitársaság új, budapesti járatára szóló jegyek, amelyek tervezett indulása jövő év júniusa.

Repülőjegy keresés

felnőtt
12 év felett

gyerek
2-12 év között

csecsemő
2 év alatt

Egy fogalásban maximum 9 utas jegyét foglalhatja le! A csecsemők száma nem haladhatja meg a felnőttekét!