Budapesten mutatták be a KLM új business üléseit
FőoldalHírek Budapesten mutatták be a KLM új business üléseit

Budapesten mutatták be a KLM új business üléseit

2018. május 9.

A budapesti repülőtéren kerültek bemutatásra a KLM új World Business Class ülései május 8-án.

A KLM az idei év végéig tervezi felújítani teljes flottáját a frissen bemutatott World Business Class kabinokkal. A légitársaság kabinjai kialakításakor igyekezett a lehető legnagyobb hangsúlyt fektetni a tipikus holland stílusjegyekre.  Az újonnan kialakított, ággyá formálható ülések azonban nem az egyetlen fejlesztés, mely bevezetésre kerül idén a KLM gépein.

Az átalakítások első fázisa a cég Dreamliner gépeit érintette, majd őket követte a Boeing 777-300-as és 777-200-as típusú gépeinek fejlesztése, míg az utolsó fázisba a Boeing 747-esek és az Airbus A330-sok tartoztak.

Hella Jongerius nevéhez fűződnek az új kialakítású ülések, aki kézműves és ipari előállítási technikákat kombinált a minél jobb eredmény és dizájn érdekében. A megváltozott elrendezésnek köszönhetően nagyobb személyes tér és üléskényelem érhető el az utasok számára.

Az ülések hossza meghaladja a 206 centimétert, emelett pedig teljesen vízszintesre dönthetőek. Az áramforrásokat beépítve találhatjuk a kabinban, amik tovább növelik az utasok kényelmét. A szórakoztató rendszer egy 18 colos képernyővel rendelkezik, amelyen akár HD minőségben is nézhetőek a filmek, navigációs menüjében pedig 12 nyelv közül választhatnak az utasok.

Budapesten mutatták be a KLM új business üléseit

Azok az utasok, akik a World Business Class kényelme mellett döntenek, ajándékba kapják a KLM jellegzetes kék színű, egyedi tervezésű porcelán miniatűr házait is. Ezzel azonban nem ér véget a holland jellegzetességek felvonultatása. A KLM személyzetének egyenruhája is magában hordozza a holland eszmeiséget, mely a híres divattervező, Mart Visser kezei közül került ki. Marcel Wanders, neves holland chef is hozzájárul a nemzeti dizájn kialakításához az általa elképzelt teritékkel. A KLM egyik nagy újítása a repülés világában, hogy az utasok a hosszú út bármelyik szakaszában étkezhetnek, nem kell alkalmazkodniuk a már kialakított felszolgálási rendhez.

A légitársaság már ki is próbálta "Anytime for you" elnevezésű szolgáltatását 3 - bangkoki, tokiói és johannesburgi - járatain. Igénylésével az utasok kedvük szerint fogyasztahtják el 5 fogásból álló menüsorukat.

A KLM a vállalati felelősségvállalás jegyében nagyon komoly figyelmet fordít a fenntarthatóságra. A 2013-ban lefektetett World Business Class szönyegek csak újrahasznosított anyagokból készültek, többek között a KLM dolgozók korábbi egyenruháinak anyagrészleteiből.

Kapcsolódó tartalmak:

>> Ismerkedjen meg a KLM légitársasággal: infók, repjegyek, beszámolók

>> Economy Comfort szolgáltatások a KLM-nél

további híreink

Repülőjegy keresés

felnőtt
12 év felett

gyerek
2-12 év között

csecsemő
2 év alatt

Egy fogalásban maximum 9 utas jegyét foglalhatja le! A csecsemők száma nem haladhatja meg a felnőttekét!