Portóba és Lisszabonba indít járatokat a Ryanair Budapestről
FőoldalHírek Portóba és Lisszabonba indít járatokat a Ryanair Budapestről

Portóba és Lisszabonba indít járatokat a Ryanair Budapestről

2019. február 28.

Újabb úti célokat jelentett be a Ryanair, ezúttal két portugál várossal, Portóval és Lisszabonnal bővítették a listát.

Október végétől már a Ryanair légitársasággal is elutazhatunk Portugália két legfontosabb városába, Lisszabonba és Portóba. 

A Ryanair járataira október végétől egészen 2020. márciusáig lehet majd jegyet foglalni. A légitársaság heti háromszor indul majd Lisszabonba és heti kétszer Portóba. Előbbi kedden és szombaton reggel hétkor indul és 11:45-kor érkezik Lisszabonba, vissza pedig helyi idő szerint délben indul és 14:55-kor érkezik meg Budapestre. A csütörtöki járat 14 órakor indul a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről és 18:45-kor érkezik. 

A Budapest-Porto járatok kedden és szombaton indulnak majd. Keddenként 15:30 és 20:05 között repülnek Portóba, míg visszafelé 12:15-14:50-ig. Szombaton Budapestről szintén 15:30-kor indulnak és 20:05-kor érkeznek, visszafelé pedig 20:30-tól 23:05-ig tart az út. 

Irány Portugália fővárosa, Lisszabon!

A mediterrán éghajlatú, az Atlanti-óceán partján fekvő Lisszabon Európa legmelegebb fővárosának számít. Mivel a hőmérséklet még az őszi-téli időszakban is legalább 10-15 fok körül alakul, érdemes ezeket a hónapokat is megfontolni. Lisszabon a tökéletes város akkor is, ha inkább a pihenés miatt keressük fel, de akkor is, ha inkább kalandokra és kirándulásokra vágyunk. A régi városrész felfedezése ráadásul felér egy testedzéssel is köszönhetően a kanyargós utcáknak, amiket legegyszerűbben gyalogosan tudunk bejárni. 

Lisszabon

A felfedezésre váró Porto

Portót hajlamosak vagyunk kihagyni, mikor a portugál utazásokat tervezzük, viszonylag messze fekszik ugyanis Lisszabontól. Ez azonban, ha jobb szeretjük az olyan városokat, ahol kevesebb a turista, akkor éppen pozitívum. Porto belvárosában sétálni szinte felér egy időutazással, hiszen ez az egyik legősibb nagyváros. Mindenképpen érdemes egy pár órát a Riberia negyedben tölteni, mely a Világörökség része, majd pihenésképp mártózni egyet a pár kilométerre lévő Atlanti-óceánban.

Porto

Kapcsolódó tartalmak:

>> Ryanair légitársaság: repült útvonalak, poggyász és check-in információk, utasértékelések

>> Palma de Mallorcára indít új járatot a Ryanair

>> Toulouse-ba és Bordeaux-ba is utazhatunk a Ryanairrel

további híreink

Repülőjegy keresés

felnőtt
12 év felett

gyerek
2-12 év között

csecsemő
2 év alatt

Egy fogalásban maximum 9 utas jegyét foglalhatja le! A csecsemők száma nem haladhatja meg a felnőttekét!