Változás az Emirates poggyász-szabályzatában

2019. február 5.

Új szabályzat lépett életbe az Emirates turista osztályán utazók számára a feladott poggyászokra vonatkozóan.

Akik február negyedikét követően az Emirates járataira vásárolnak jegyet az új szabályokkal találkozhatnak, érdemes ezekre előre felkészülni.  

Változás az Emirates poggyász-szabályzatában

Az Emirates-ről fontos tudni, hogy súlykeretet alkalmaznak, tehát az utas lényegében bármennyi csomagot feladhat, amennyiben nem haladja meg az előre meghatározott súly limitet. Ezalól kivételt képeznek az afrikai és az amerikai útvonalak, melyekre eddig is más szabályok vonatkoztak. USA, Kanada és Dél-Amerika felé kétszer 23 kg adható fel Turista osztályon és kétszer 32 kg Business illetve első osztályon.

A business és az első osztályokra szóló jegyekkel utazók egyelőre nem kell, hogy bármilyen változásra készüljenek, az ingyenesen feladható poggyász határa továbbra is 40 és 50 kilogramm marad.

Az Economy Flex és az Economy Flex Plus utasainak is változatlanul 30 illetve 35 kilogrammos poggyászt engedélyez a légitársaság. Azonban az Economy két alsó tarfia-kategóriájában azonban fontos változás áll be: mindkettő esetében 5 kilogrammal csökken a feladható poggyász elfogadott súlya. Az Economy Special 20 kg-ról 15-re csökken, az Economy Saver pedig 30-ról 25-re. 

A jó hír, hogy a kézipoggyászok esetében nincsen változás, a turista osztályra egy, maximum 55x38x20 cm méretű és legfeljebb 7 kilós csomag vihető fel, míg a business és az első osztályokon repülő utasok változatlanul kettő, egyenként legfeljebb 7 kilós táskát vihetnek a gépre magukkal.

Változás az Emirates poggyász-szabályzatában

A kisgyermekkel utazók számára az is fontos információ lehet, hogy a 12 év alattiak számára a súlyhatárok azonosak a felnőttekével. A csecsemővel utazók pedig további 10 kg-ot adhatnak fel a baba holmijaival. Ráadásul egy összecsukható babakocsi szintén ingyen szállítható, attól függetlenül, hogy feladásra kerül vagy a fedélzetre viszik-e (a kabin lehetőségei szerint).

Fontos, hogy utazás előtt mindig nézzék át újra a szabályokat, és ha van rá lehetőségük, mérjék is le csomagjaikat, hogy nyugodtan, felkészülve érkezhessenek a repülőtérre és ne érhessen ott senkit meglepetés.

További híreink

Július közepétől már Szantorinire és Menorcára is indul közvetlen Wizz Air járat

Hírek <p>Július közepétől a Wizz Air két új desztinációval bővíti a budapesti közvetlen járatainak számát.</p>

Július közepétől a Wizz Air két új desztinációval bővíti a budapesti közvetlen járatainak számát.

Megújultunk!

Hírek

Mykonos és Budapest között indít járatot a Ryanair

Hírek <p>Új nyaralójáratot jelentett be a Ryanair. Idén nyáron már Mykonos-ra is repülhetünk a fapados légitársaság járataival.</p>

Új nyaralójáratot jelentett be a Ryanair. Idén nyáron már Mykonos-ra is repülhetünk a fapados légitársaság járataival.