Október 21-től újra indulnak az Emirates járatai – ezekre lesz érdemes figyelnie

2020. október 20.

Jó hírek érkeztek az Emirates háza tájáról, hiszen kiderült, hogy a légitársaság október 21-től újraindítja járatait, így ismét útnak indulhat a Budapest – Dubai járat is!

Az Emirates október 21-től újranyitja budapesti útvonalát, Boeing 777-300ER repülőgépei pedig hetente kétszer, szerdánként és szombatonként fognak majd repülni Dubai és Budapest között.

A járat Dubaiból helyi idő szerint reggel 8.45-kor indul és magyar idő szerint 12.40-kor landol a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, míg a magyar fővárosból délután 16 órakor indul és 23.20-kor érkezik vissza az emírségekbeli városba. Október 25-től már a hivatalos téli menetrend szerint fognak közlekedni a gépek, azaz reggel 8.40-kor fognak indulni az Emírségekből, Budapestről pedig 15.10-kor fog felszállni visszafelé.

Dubai az Emirates járataival október 21-től!

A járatokra a szokásos jegytípusok választhatóak, azaz Economy és Business osztályokon is utazhatnak majd az útra jegyet váltók. A légitársaság közleménye szerint a lehető legrugalmasabban fognak hozzáállni a koronavírus-járvány okozta nehézségekhez, így előreláthatólag az utasoknak lehetőségük lesz az utazásuk időpontjának módosítására többletköltségek nélkül is, vagy repülőjegyük értékében kupont igényelhetnek, amit később újra fel tudnak majd használni.

A PCR teszt kötelező lesz, további óvintézkedések a fedélzeten

A légitársaság számos intézkedést vezetett be annak érdekében, hogy utasai a járvány idején is a lehető legnagyobb biztonságban repülhessenek.

Az Emirates járataira Budapestről csak abban az esetben szállhatnak fel az utasok, ha az utazást megelőző 96 órán belül, egy angol nyelvű negatív PCR-tesztet tudnak felmutatni a légitársaság részére.

Az igazolást kinyomtatva kell az utasoknak magukkal vinniük, amit a check-in pultnál kell majd bemutatniuk a légitársaság alkalmazottainak. 6 éven aluli és fogyatékkal élő utasok esetében azonban nincs szükség negatív PCR-igazolásra, mint ahogy a Dubajból Budapestre tartó utasoknak sincs szükségük ilyesfajta dokumentumra, mert rájuk már az aktuális magyar beutazási szabályok lesznek érvényesek.

Fontos szabály lesz továbbá a járatokon, hogy a repülőút teljes ideje alatt, illetve a repülőtereken is kötelező lesz az arcot eltakaró maszk viselése. A légitársaság igyekszik óvni utasait, ezért ingyenes higiéniai készletet ad utasainak, amelyek maszkot, kesztyűt, antibakteriális törlőkendőt és kézfertőtlenítőt is tartalmaznak majd.

A légitársaság minden alkalmazottjának szigorú higiéniai előírásokat szabtak. A földi kiszolgáló személyzet csak maszkban és kesztyűben dolgozhatnak, míg a légiutaskísérők egy speciálisan kialakított védőfelszerelésben teljesíthetik majd munkájukat. Ezzel egyetemben a fedélzeten történő étel illetve italfelszolgálást is átalakította a légitársaság, elsődleges szempontként figyelembe véve az egészségvédelmi eljárásokat.

Emirates légiutas kísérő védő öltözetben

További újdonságok is várják azonban az Emirates-sel utazókat. Például a személyzethez csatlakozik még plusz egy fő minden olyan út esetében, ami a 1,5 órás időtartalmat átlépi. A legénységhez csatlakozó plusz egy fő feladata lesz a járaton lévő mosdók folyamatos tisztán tartása. A leszállást követő kötelező géptisztítás is változásokon esik át. Az új eljárás során olyan speciális vegyszert használnak, amely bizonyítottan elpusztítja a vírusokat és a baktériumokat, és hosszan tartó védőbevonatot képez a felületeken, megakadályozva ezzel a kórokozók újbóli megtelepedését.

Az Emirates repülőgépeinek fedélzetén a kabinlevegő tisztaságáról az úgynevezett HEPA-szűrőkkel felszerelt rendszer fog gondoskodni, amely a vírusok és gombák közel 99,97 százalékát képes lesz kiszűrni. A megtisztított és szűrt levegő először a kinti, friss levegővel keveredik, majd az visszaáramlik a kabinba, így a gépen utazás közben nagyjából 2-3 percenként teljesen kicserélődik majd a levegő.

Ezekre figyeljen majd a Dubai Nemzetközi Repülőtéren

Minden Dubaiba utazó utasnak kötelezően ki kell majd tölteniük egy nyilatkozatot a fedélzeten, melyet a leszállást követően át kell majd adniuk a helyi egészségügyi hatóság munkatársainak. Szinten kötelező lesz a COVID19 – DXB Smart App elnevezésű okostelefonos alkalmazás (iOS vagy Android) letöltése minden beutazónak. Az alkalmazás a fertőzések megelőzését és az esetleg szükséges kontaktkutatást segíti.

Az Emirates járatain utazó magyar utasoknak testhőmérséklet-mérésen szükséges átesniük a Dubaji Nemzetközi Repülőtérre érkezéskor, átszálláskor és induláskor egyaránt.

A még kényelmesebb utazás érdekében az Emirates új, önkiszolgáló check-in és csomagfeladó pultokat helyezett el a 3-as terminál területén, ahonnan a budapesti járat is indul.

Emirates óvintézkedések a reptéren!

A repülőtér padlóján és várakozási területein a megfelelő távolságot jelző matricákat ragasztottak fel, a váróterekben pedig átalakították az ülőhelyeket, ezzel segítve az utasokat a biztonságos távolság megtartásában.

Biztosítás koronavírusra és PCR-tesztre

Amennyiben az utazás során COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják valamelyik, az Emirates gépein utazó utast, úgy annak a légitársaság 150 ezer euróig fedezi az egészségügyi ellátását, illetve további napi 100 euróig a szállodai tartózkodását is.

A költségtérítés – amely automatikusan jár minden megvásárolt Emirates-repülőjegyhez – a 2020. december 31-ig történő utazásokra érvényes, függetlenül a kabinosztálytól és az úticéltól.

Azok az utasok, akiknek szükségük van PCR-igazolásra a dubaji indulást megelőzően, kedvezményes áron végeztethetik el a tesztet a városban található Amerikai Kórházban vagy valamelyik szakrendelőjében. Ehhez elég csak annyit tenni, hogy az utas bemutatja Emirates jegyét vagy beszállókártyáját. Otthoni és irodai tesztelésre is lehetőség van, és az eredményt 48 órán belül meg is kapja az utas.

További híreink

Új tengerparti járatok a Ryanair kínálatában

Hírek <p><span>Idén nyáron 54 útvonalon heti közel 200 járatot kínál a magyarországi utasoknak a Ryanair, köztük nyolc új tengerparti útvonalon is.</span></p>

Idén nyáron 54 útvonalon heti közel 200 járatot kínál a magyarországi utasoknak a Ryanair, köztük nyolc új tengerparti útvonalon is.

Újra indul júniusban az Air Baltic járata Budapest és Riga között - a Ryanair is rácsatlakozik az úti célra

Hírek <p>Hetente két járattal tér vissza Budapestre az Air Baltic légitársaság, míg a Ryanair novembertől indítja el járatait ugyanezen az útvonalon.</p>

Hetente két járattal tér vissza Budapestre az Air Baltic légitársaság, míg a Ryanair novembertől indítja el járatait ugyanezen az útvonalon.

Kialakult az Air France nyári menetrendje

Hírek <p>Az igényszint folyamatos emelkedése mellett az Air France bejelentette nyári rövid- és középtávú járatainak menetrendjét. A társaság 80 szezonális útvonalat kínál majd főként francia, dél-európai és afrikai célállomásokra - tájékoztatott minket a légitársaság közleményében.</p>

Az igényszint folyamatos emelkedése mellett az Air France bejelentette nyári rövid- és középtávú járatainak menetrendjét. A társaság 80 szezonális útvonalat kínál majd főként francia, dél-európai és afrikai célállomásokra - tájékoztatott minket a légitársaság közleményében.