Untitled-1 hotel

Ezek most a legbiztonságosabb légitársaságok és repülőterek

2020. november 30.

A COVID-19 járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket vizsgáló és értékelő felmérés alapján összeállították a leginkább biztonságos légitársaságok és repülőterek listáját.

Safe Travel Barometer egy független, a légiközlekedés és a turizmus szereplőit vizsgáló egészségügyi felmérés. Célja, hogy nyomon kövesse és értékelje a nemzetközi utas-egészségügyi és biztonsági intézkedéseket és tapasztalatokat, amelyek a koronavírus-járvány idején segítséget nyújthatnak az utazási döntések meghozatalában.

A légitársaságoknál 26, a repülőtereknél 29 különböző egészségügyi és biztonsági szempont szerint, valamint az utasok kényelmét szolgáló intézkedések figyelembevételével értékelik a cégeket, és számítanak egy ún. Safe Travel Score értéket. A pontszámok alapján alakítják ki a legbiztonságosabbnak ítélt szolgáltatók listáját.

A légitársaságok között az eredmények októberi összesítése után a több mint 230 válallat közül a legmagasabb pontszámot az Emirates érte el: a dubai vállalat a maximális 5-ből 4,4 pontot ért el, megelőzve az Etihad Airwayst (4,3) és a Qatar Airwayst (4,2).

A 10-es lista a következőképpen alakult:

Emirates 4,4
Etihad Airways 4,3
Qatar Airways 4,2
Air China 4,1
Air France 4,1
China Southern Airlines 4,1
Delta Airlines 4,1
Iberia 4,1
Lufthansa 4,1
Oman Air 4,1

 

A repülőtereket összevető listát is az öböl-menti országok vezetik: a 424 repteret tartalmazó lista élére Abu Dhabi Nemzetközi Repülőtér és a Dubai Nemzetközi Repülőtér került, őket a dohai Hamad International Airport követi. A top 10-es listára két európai reptér fért fel: a londoni Heathrow mellett Athén nemzetközi repülőtere.

Abu Dhabi International Airport  Abu Dhabi 4,4
Dubai International Airport Dubai 4,3
Hamad International Airport Doha 4,2
Heathrow Airport London 4,1
Singapore Changi Airport  Szingapúr 4,1
Athens International Airport Athén 4,1
Beijing Capital International Airport Peking 4,1
Ben-Gurion International Airport  Tel-Aviv 4,1
Boston-Logan International Airport Boston 4,1
Chhatrapati Shivaji International Airport Bombay 4,1

 

Forrás: Safe Travel Barometer 

További híreink

56 célállomásra kínál járatokat a nyári időszakban a Ryanair Budapestről

Hírek <p>A Ryanair bejelentette 2023-as nyári menetrendjét: a fapados légitársaság 56 útvonalat kínál majd a magyar fővárosból nyolc, Ferihegyen állomásozó repülőgéppel és heti 500 járattal.</p>

A Ryanair bejelentette 2023-as nyári menetrendjét: a fapados légitársaság 56 útvonalat kínál majd a magyar fővárosból nyolc, Ferihegyen állomásozó repülőgéppel és heti 500 járattal.

Bővíti kínálatát a Wizz Air: új járatok indulnak Isztambul és Antalya városaiba Budapestről és Debrecenből

Hírek <p>A Wizz Air bővíti Magyarországon elérhető kínálatát Isztambul és Antalya városaival. Utóbbi desztináció nem csak Budapestről, hanem a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről is elérhető lesz, ami növeli az utazási lehetőségeket az érdeklődők számára.</p>

A Wizz Air bővíti Magyarországon elérhető kínálatát Isztambul és Antalya városaival. Utóbbi desztináció nem csak Budapestről, hanem a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről is elérhető lesz, ami növeli az utazási lehetőségeket az érdeklődők számára.

Ajánlatok Szöulba és a világ kedvelt úti céljaira a Korean Air-től

Hírek <p>Tekintse meg Dél-Korea nemzeti légitársaságának aktuális ajánlatait, közvetlen járatokkal Szöulba, valamint átszállással nagyvárosokba a Föld másik felére!</p>

Tekintse meg Dél-Korea nemzeti légitársaságának aktuális ajánlatait, közvetlen járatokkal Szöulba, valamint átszállással nagyvárosokba a Föld másik felére!