Untitled-1

Ezek most a legbiztonságosabb légitársaságok és repülőterek

2020. november 30.

A COVID-19 járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket vizsgáló és értékelő felmérés alapján összeállították a leginkább biztonságos légitársaságok és repülőterek listáját.

Safe Travel Barometer egy független, a légiközlekedés és a turizmus szereplőit vizsgáló egészségügyi felmérés. Célja, hogy nyomon kövesse és értékelje a nemzetközi utas-egészségügyi és biztonsági intézkedéseket és tapasztalatokat, amelyek a koronavírus-járvány idején segítséget nyújthatnak az utazási döntések meghozatalában.

A légitársaságoknál 26, a repülőtereknél 29 különböző egészségügyi és biztonsági szempont szerint, valamint az utasok kényelmét szolgáló intézkedések figyelembevételével értékelik a cégeket, és számítanak egy ún. Safe Travel Score értéket. A pontszámok alapján alakítják ki a legbiztonságosabbnak ítélt szolgáltatók listáját.

A légitársaságok között az eredmények októberi összesítése után a több mint 230 válallat közül a legmagasabb pontszámot az Emirates érte el: a dubai vállalat a maximális 5-ből 4,4 pontot ért el, megelőzve az Etihad Airwayst (4,3) és a Qatar Airwayst (4,2).

A 10-es lista a következőképpen alakult:

Emirates 4,4
Etihad Airways 4,3
Qatar Airways 4,2
Air China 4,1
Air France 4,1
China Southern Airlines 4,1
Delta Airlines 4,1
Iberia 4,1
Lufthansa 4,1
Oman Air 4,1

 

A repülőtereket összevető listát is az öböl-menti országok vezetik: a 424 repteret tartalmazó lista élére Abu Dhabi Nemzetközi Repülőtér és a Dubai Nemzetközi Repülőtér került, őket a dohai Hamad International Airport követi. A top 10-es listára két európai reptér fért fel: a londoni Heathrow mellett Athén nemzetközi repülőtere.

Abu Dhabi International Airport  Abu Dhabi 4,4
Dubai International Airport Dubai 4,3
Hamad International Airport Doha 4,2
Heathrow Airport London 4,1
Singapore Changi Airport  Szingapúr 4,1
Athens International Airport Athén 4,1
Beijing Capital International Airport Peking 4,1
Ben-Gurion International Airport  Tel-Aviv 4,1
Boston-Logan International Airport Boston 4,1
Chhatrapati Shivaji International Airport Bombay 4,1

 

Forrás: Safe Travel Barometer 

További híreink

LOT kedvezmények Lengyelország és Észak-Amerika városaiba

Hírek <p>Foglalja le kedvezményesen repjegyét Lengyelországba és Észak-Amerikába a LOT Lengyel Légitársaság járataira.</p>

Foglalja le kedvezményesen repjegyét Lengyelországba és Észak-Amerikába a LOT Lengyel Légitársaság járataira.

KLM járatokkal a világ körül

Hírek <p>Ha egy világ körüli utazást tervezne, a KLM járatai tökéletes választás lehet az Ön számára.</p>

Ha egy világ körüli utazást tervezne, a KLM járatai tökéletes választás lehet az Ön számára.

Új járatokkal bővíti budapesti kínálatát a Ryanair

Hírek <p>A Ryanair bejelentette, hogy a 2023/2024-es téli menetrendben új járatokkal bővíti budapesti kínálatát. A fapados légitársaság október 29-től közvetlen járatokat indít Budapestről Birminghambe és Alicante városába.</p>

A Ryanair bejelentette, hogy a 2023/2024-es téli menetrendben új járatokkal bővíti budapesti kínálatát. A fapados légitársaság október 29-től közvetlen járatokat indít Budapestről Birminghambe és Alicante városába.