Untitled-1

Oltáshoz fogják majd kötni a nemzetközi utazást a légitársaságok?

2020. november 27.

Világszinten érvényes szabályok egyelőre még nem születtek a kérdést illetően, de pár nagyobb légitársaság már fogalmazott meg az üggyel kapcsolatos álláspontot.

A Qantas vezetője, Alan Joyce például úgy nyilatkozott, hogy amint elérhetővé válik a koronavírus elleni vakcina, a légitársaság változtatni fog utazási feltételein, és az oltás meglétéhez fogja kötni a fedélzetre lépést.

Alan Joyce az alábbiak szerint fogalmazott: „Olyan alapvető kellék lesz a nemzetközi utazáshoz (az oltás, a szerk.) mint az útlevél vagy a vízum.” Hozzátette továbbá, hogy észrevétele szerint nem csak a Qantas, hanem az összes többi légitársaság is elő fogja írni az oltáshoz kötött fedélzetre lépést.

Qantas

A hírekre és Alan Joyce nyilatkozatára több európai légitársaság is reagált, köztük a Lufthansa csoport és az Air France-KLM csoport is. 

A Lufthansa saját hatáskörében egyelőre nem gondolkozik azon, hogy a védőoltás meglétéhez kössék az utazást. Megfogalmazásuk szerint ugyan általánosan elfogadott javaslat még nincs az ügyben, de miután az egyes országokba történő belépés szabályait minden nemzet saját maga határozza meg, lehetnek olyan esetek, amikor a fedélzetre lépés alap feltétele lesz az oltás megléte.

Lufthansa

Hasonlóan nyilatkozott a Bloombergnek Pieter Elbers, a KLM vezérigazgatója is, aki elmondta, hogy ugyan remek hír a légiközlekedés résztvevői számára is az, hogy egyre közelebb került az emberiség a működő, koronavírus elleni védőoltás kifejlesztéséhez, de az engedélyeztetés, az elosztás és a tömeges oltás előtt még korai lenne arról beszélni, hogy a védőoltás meglétéhez kössenek bármilyen szolgáltatást is.

További híreink

Júniusi jutalomjáték a repjegy.hu-n - nyerje vissza repülőjegye árát

Hírek <p>Foglalja le repülőjegyét júniusban a repjegy.hu-n, és nyerje vissza foglalásának árát!</p>

Foglalja le repülőjegyét júniusban a repjegy.hu-n, és nyerje vissza foglalásának árát!

Brazil, maldív és svéd célállomásokkal bővül az Air France kínálata a téli menetrendben

Hírek <p>Az október végén életbe lépő téli menetrendi időszaktól 5 új útvonal és 3 új célállomás is elérhetővé válik a francia légitársaság kínálatában. Emellett az észak-amerikai kínálat is bővül.</p>

Az október végén életbe lépő téli menetrendi időszaktól 5 új útvonal és 3 új célállomás is elérhetővé válik a francia légitársaság kínálatában. Emellett az észak-amerikai kínálat is bővül.

A Ryanair bővíti budapesti járatkínálatát: Liverpool és Toulouse közvetlen járatokkal

Hírek <p>A Ryanair bejelentette, hogy tovább bővíti budapesti járatkínálatát, új desztinációkkal erősítve jelenlétét a magyar piacon. Az ír légitársaság két új járatot indít: az egyiket Liverpoolba, a másikat pedig Toulouse-ba.</p>

A Ryanair bejelentette, hogy tovább bővíti budapesti járatkínálatát, új desztinációkkal erősítve jelenlétét a magyar piacon. Az ír légitársaság két új járatot indít: az egyiket Liverpoolba, a másikat pedig Toulouse-ba.