Untitled-1

Oltáshoz fogják majd kötni a nemzetközi utazást a légitársaságok?

2020. november 27.

Világszinten érvényes szabályok egyelőre még nem születtek a kérdést illetően, de pár nagyobb légitársaság már fogalmazott meg az üggyel kapcsolatos álláspontot.

A Qantas vezetője, Alan Joyce például úgy nyilatkozott, hogy amint elérhetővé válik a koronavírus elleni vakcina, a légitársaság változtatni fog utazási feltételein, és az oltás meglétéhez fogja kötni a fedélzetre lépést.

Alan Joyce az alábbiak szerint fogalmazott: „Olyan alapvető kellék lesz a nemzetközi utazáshoz (az oltás, a szerk.) mint az útlevél vagy a vízum.” Hozzátette továbbá, hogy észrevétele szerint nem csak a Qantas, hanem az összes többi légitársaság is elő fogja írni az oltáshoz kötött fedélzetre lépést.

Qantas

A hírekre és Alan Joyce nyilatkozatára több európai légitársaság is reagált, köztük a Lufthansa csoport és az Air France-KLM csoport is. 

A Lufthansa saját hatáskörében egyelőre nem gondolkozik azon, hogy a védőoltás meglétéhez kössék az utazást. Megfogalmazásuk szerint ugyan általánosan elfogadott javaslat még nincs az ügyben, de miután az egyes országokba történő belépés szabályait minden nemzet saját maga határozza meg, lehetnek olyan esetek, amikor a fedélzetre lépés alap feltétele lesz az oltás megléte.

Lufthansa

Hasonlóan nyilatkozott a Bloombergnek Pieter Elbers, a KLM vezérigazgatója is, aki elmondta, hogy ugyan remek hír a légiközlekedés résztvevői számára is az, hogy egyre közelebb került az emberiség a működő, koronavírus elleni védőoltás kifejlesztéséhez, de az engedélyeztetés, az elosztás és a tömeges oltás előtt még korai lenne arról beszélni, hogy a védőoltás meglétéhez kössenek bármilyen szolgáltatást is.

További híreink

Ajándékozzon repjegy-utalványt és nyerjen mellé még egyet!

Hírek <p>Vásároljon repülőjegy-utalványt oldalunkon december 31-ig, és egy kis szerencsével most Ön is nyerhet egyet.</p>

Vásároljon repülőjegy-utalványt oldalunkon december 31-ig, és egy kis szerencsével most Ön is nyerhet egyet.

Black Friday akció az airBaltic járataira

Hírek <p>Black Friday ajánlatokat kínál a balti államok és Skandinávia városaiba az airBaltic légitársaság. </p>

Black Friday ajánlatokat kínál a balti államok és Skandinávia városaiba az airBaltic légitársaság. 

Északi úti célok kedvezményesen az airBaltic járataival

Hírek <p>Az airBaltic légitársaság kedvezményes repjegyeket kínál a balti államok és Skandinávia városaiba.</p>

Az airBaltic légitársaság kedvezményes repjegyeket kínál a balti államok és Skandinávia városaiba.