Untitled-1 hotel

50%-os növekedést vár a következő 5 évre a Ryanair

2021. szeptember 17.

Az eddigi előrejelzéshez képest gyorsabb növekedésre számít Ryanair: öt év múlva 226 millió utast szállítanának - adták közzé az ír fapados légitársaság éves közgyűlése után.

A járvány előtti évben a szállított utasszám 149 millió fő volt, korábbi előrejelzések 200 milliós forgalmat becsültek 2026-ra. Michael O’Leary, a cég vezetője szerint a járvány után nagyobb szerepe lesz a diszkont társaságonak a légiforgalomban, ami indokolja az optimistább számokat. 

O’Leary a jegyárakról is beszélt: mivel 20 százalékkal kevesebb kapacitás áll a légitársaságok rendelkezésére,  szerinte jövő nyáron sokkal drágábbak lesznek a jegyek az európai járatokra, mint a pandémia előtt.

Idén 10 új európai bázist nyitnak Európa-szerte, ezzel is segítve a repülőtéri partnereket a Covid utáni forgalom és a munkahelyek visszaszerzésében. Céljuk, hogy Európa-szerte elfoglalják azokat a résidőket azokon a repülőtereken ahol a hagyományos légitársaságok csődöt jelentettek vagy flotta-csökkentésre kényszerültek

Emellett a Ryanair arra számít, hogy a következő 5 évben több mint 5000 új munkahelyet teremt pilóták, légiutas-kísérő személyzet és mérnökök számára. A hét elején 50 millió euró értékű légiközlekedési képzési központot adtak át meg Dublinban, és a következő 5 évben további két központ nyitását tervezik Spanyolországban és Lengyelországban.

 

Forrás: airportal.hu, ryanair.com

További híreink

Bővít az Air France: 182 célállomás a téli menetrendben

Hírek <p>A növekvő utasforgalomnak köszönhetően folytatódik a kínálat bővítése az Air France-nál: a téli időszakban 182 célállomásra repül, 23 új útvonalat nyit és több járatot közlekedtet az Egyesült Államokba.</p>

A növekvő utasforgalomnak köszönhetően folytatódik a kínálat bővítése az Air France-nál: a téli időszakban 182 célállomásra repül, 23 új útvonalat nyit és több járatot közlekedtet az Egyesült Államokba.

Budapest Airport: közel 640 ezer utas szeptemberben

Hírek <p>Augusztushoz képest némi csökkenés mutatkozik a szeptemberi utasforgalomban, a kezelt légiáru mennyisége viszont továbbra is növekszik.</p>

Augusztushoz képest némi csökkenés mutatkozik a szeptemberi utasforgalomban, a kezelt légiáru mennyisége viszont továbbra is növekszik.

Újra repül majd Tiranába a Wizz Air

Hírek <p>Novembertől újraindítja járatait Albánia fővárosába a Wizz Air - jelentette be a fapados légitársaság.</p>

Novembertől újraindítja járatait Albánia fővárosába a Wizz Air - jelentette be a fapados légitársaság.