Untitled-1

56 célállomásra kínál járatokat a nyári időszakban a Ryanair Budapestről

2023. január 25.

A Ryanair bejelentette 2023-as nyári menetrendjét: a fapados légitársaság 56 útvonalat kínál majd a magyar fővárosból nyolc, Ferihegyen állomásozó repülőgéppel és heti 500 járattal.

A légitársaság az idén nyáron kevesebb járatot kínál Budapestről, mint tavaly, 56 útvonalat összesen, ami 6-tal kevesebb, mint a tavaly bejelentett 62 útvonal.

Michael O`Leary, a Ryanair vezérigazgatója keddi bejelentetése szerint a légitársaság továbbra is nyolc Boeing 737-es repülőgépet fog üzemeltetni Budapesten és heti 500 járatot fog indítani a magyar fővárosból.

Michael O`Leary továbbá azt is elmondta, hogy Budapest első számú légitársaságának gondolja a Ryanairt, amely a legtöbb utast szállítja és a legszélesebb útvonalválasztékot kínálja a magyar utasoknak. Ő 4 millió utasra számít idén a budapesti járatain, ami 32 százalékos piaci részesedést jelent.

Bournemouth március végétől visszatér a kínálatba, heti 2 járattal.

A légitársaság tavaly decemberben jelentette be új útvonalát Belfast és Budapest között, annak ellenére, hogy Michael O`Leary, a Ryanair-csoport vezérigazgatója szeptember közepén egy budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy nincs esélye a Ryanair magyarországi terjeszkedésének, amíg az extra nyereségadó érvényben van.

A légitársaság a nyáron 15 budapesti útvonalon növeli a járatok számát, köztük Berlinbe, Korfura, Rómába és Koppenhágába.

A szezonális és nyaralóútvonalak közül márciustól Palma de Mallorca (heti 5) és Rimini (heti 3), júniustól Alghero (heti 2), Burgasz (heti 3), Korfu (heti 4), Kréta (heti 3), Mikonosz (heti 2), Preveza Lefkas (heti 2), Rodosz (heti 3), Zadar (heti 3) és Zákinthosz (heti 1) szerepel az idei kínálatban.

A légitársaság a jelenlegi a 2022/23-as téli menetrendben tervezett 53 budapesti útvonalából 8-at (Bordeaux, Bournemouth, Köln, Kaunas, Krakkó, Lappeenranta, Riga és Torino) megszüntetett, a fennmaradó 45 útvonalból hét (Amman, Bristol, Pisa, Prága, Szófia, Tel Aviv és Varsó) pedig március végéig ritkábban közlekedik.

Forrás: airportal.hu

További híreink

A Wizz Air budapesti útvonalaihoz hat új vagy újrainduló járat csatlakozik

Hírek <p>A Wizz Air menetrendjébe hat új vagy újrainduló útvonal került be, amelyek június második felétől Budapestet kötik össze Brassóval, Brüsszellel (Zaventem), Bukaresttel (Otopeni), Jerevánnal, Stuttgartral és Valenciával. Ezenkívül a légitársaság 13 meglévő útvonalon növeli a járatok számát.</p>

A Wizz Air menetrendjébe hat új vagy újrainduló útvonal került be, amelyek június második felétől Budapestet kötik össze Brassóval, Brüsszellel (Zaventem), Bukaresttel (Otopeni), Jerevánnal, Stuttgartral és Valenciával. Ezenkívül a légitársaság 13 meglévő útvonalon növeli a járatok számát.

Mutatjuk a 2024-es hosszú hétvégéket

Hírek <p>A hosszú hétvégék kedvelői örvendezve várhatják az elkövetkező évet, hiszen 2024-ben számos ünnep esik hétköznapra.</p>

A hosszú hétvégék kedvelői örvendezve várhatják az elkövetkező évet, hiszen 2024-ben számos ünnep esik hétköznapra.

Világkörüli út a KLM fedélzetén

Hírek <p>A KLM biztonságos és kényelmes járatai tökéletes választás lehet azoknak, akik egy villágkörüli útat terveznek!</p>

A KLM biztonságos és kényelmes járatai tökéletes választás lehet azoknak, akik egy villágkörüli útat terveznek!