Untitled-1

56 célállomásra kínál járatokat a nyári időszakban a Ryanair Budapestről

2023. január 25.

A Ryanair bejelentette 2023-as nyári menetrendjét: a fapados légitársaság 56 útvonalat kínál majd a magyar fővárosból nyolc, Ferihegyen állomásozó repülőgéppel és heti 500 járattal.

A légitársaság az idén nyáron kevesebb járatot kínál Budapestről, mint tavaly, 56 útvonalat összesen, ami 6-tal kevesebb, mint a tavaly bejelentett 62 útvonal.

Michael O`Leary, a Ryanair vezérigazgatója keddi bejelentetése szerint a légitársaság továbbra is nyolc Boeing 737-es repülőgépet fog üzemeltetni Budapesten és heti 500 járatot fog indítani a magyar fővárosból.

Michael O`Leary továbbá azt is elmondta, hogy Budapest első számú légitársaságának gondolja a Ryanairt, amely a legtöbb utast szállítja és a legszélesebb útvonalválasztékot kínálja a magyar utasoknak. Ő 4 millió utasra számít idén a budapesti járatain, ami 32 százalékos piaci részesedést jelent.

Bournemouth március végétől visszatér a kínálatba, heti 2 járattal.

A légitársaság tavaly decemberben jelentette be új útvonalát Belfast és Budapest között, annak ellenére, hogy Michael O`Leary, a Ryanair-csoport vezérigazgatója szeptember közepén egy budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy nincs esélye a Ryanair magyarországi terjeszkedésének, amíg az extra nyereségadó érvényben van.

A légitársaság a nyáron 15 budapesti útvonalon növeli a járatok számát, köztük Berlinbe, Korfura, Rómába és Koppenhágába.

A szezonális és nyaralóútvonalak közül márciustól Palma de Mallorca (heti 5) és Rimini (heti 3), júniustól Alghero (heti 2), Burgasz (heti 3), Korfu (heti 4), Kréta (heti 3), Mikonosz (heti 2), Preveza Lefkas (heti 2), Rodosz (heti 3), Zadar (heti 3) és Zákinthosz (heti 1) szerepel az idei kínálatban.

A légitársaság a jelenlegi a 2022/23-as téli menetrendben tervezett 53 budapesti útvonalából 8-at (Bordeaux, Bournemouth, Köln, Kaunas, Krakkó, Lappeenranta, Riga és Torino) megszüntetett, a fennmaradó 45 útvonalból hét (Amman, Bristol, Pisa, Prága, Szófia, Tel Aviv és Varsó) pedig március végéig ritkábban közlekedik.

Forrás: airportal.hu

További híreink

Júniusi jutalomjáték a repjegy.hu-n - nyerje vissza repülőjegye árát

Hírek <p>Foglalja le repülőjegyét júniusban a repjegy.hu-n, és nyerje vissza foglalásának árát!</p>

Foglalja le repülőjegyét júniusban a repjegy.hu-n, és nyerje vissza foglalásának árát!

Brazil, maldív és svéd célállomásokkal bővül az Air France kínálata a téli menetrendben

Hírek <p>Az október végén életbe lépő téli menetrendi időszaktól 5 új útvonal és 3 új célállomás is elérhetővé válik a francia légitársaság kínálatában. Emellett az észak-amerikai kínálat is bővül.</p>

Az október végén életbe lépő téli menetrendi időszaktól 5 új útvonal és 3 új célállomás is elérhetővé válik a francia légitársaság kínálatában. Emellett az észak-amerikai kínálat is bővül.

A Ryanair bővíti budapesti járatkínálatát: Liverpool és Toulouse közvetlen járatokkal

Hírek <p>A Ryanair bejelentette, hogy tovább bővíti budapesti járatkínálatát, új desztinációkkal erősítve jelenlétét a magyar piacon. Az ír légitársaság két új járatot indít: az egyiket Liverpoolba, a másikat pedig Toulouse-ba.</p>

A Ryanair bejelentette, hogy tovább bővíti budapesti járatkínálatát, új desztinációkkal erősítve jelenlétét a magyar piacon. Az ír légitársaság két új járatot indít: az egyiket Liverpoolba, a másikat pedig Toulouse-ba.