Untitled-1 hotel

56 célállomásra kínál járatokat a nyári időszakban a Ryanair Budapestről

2023. január 25.

A Ryanair bejelentette 2023-as nyári menetrendjét: a fapados légitársaság 56 útvonalat kínál majd a magyar fővárosból nyolc, Ferihegyen állomásozó repülőgéppel és heti 500 járattal.

A légitársaság az idén nyáron kevesebb járatot kínál Budapestről, mint tavaly, 56 útvonalat összesen, ami 6-tal kevesebb, mint a tavaly bejelentett 62 útvonal.

Michael O`Leary, a Ryanair vezérigazgatója keddi bejelentetése szerint a légitársaság továbbra is nyolc Boeing 737-es repülőgépet fog üzemeltetni Budapesten és heti 500 járatot fog indítani a magyar fővárosból.

Michael O`Leary továbbá azt is elmondta, hogy Budapest első számú légitársaságának gondolja a Ryanairt, amely a legtöbb utast szállítja és a legszélesebb útvonalválasztékot kínálja a magyar utasoknak. Ő 4 millió utasra számít idén a budapesti járatain, ami 32 százalékos piaci részesedést jelent.

Bournemouth március végétől visszatér a kínálatba, heti 2 járattal.

A légitársaság tavaly decemberben jelentette be új útvonalát Belfast és Budapest között, annak ellenére, hogy Michael O`Leary, a Ryanair-csoport vezérigazgatója szeptember közepén egy budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy nincs esélye a Ryanair magyarországi terjeszkedésének, amíg az extra nyereségadó érvényben van.

A légitársaság a nyáron 15 budapesti útvonalon növeli a járatok számát, köztük Berlinbe, Korfura, Rómába és Koppenhágába.

A szezonális és nyaralóútvonalak közül márciustól Palma de Mallorca (heti 5) és Rimini (heti 3), júniustól Alghero (heti 2), Burgasz (heti 3), Korfu (heti 4), Kréta (heti 3), Mikonosz (heti 2), Preveza Lefkas (heti 2), Rodosz (heti 3), Zadar (heti 3) és Zákinthosz (heti 1) szerepel az idei kínálatban.

A légitársaság a jelenlegi a 2022/23-as téli menetrendben tervezett 53 budapesti útvonalából 8-at (Bordeaux, Bournemouth, Köln, Kaunas, Krakkó, Lappeenranta, Riga és Torino) megszüntetett, a fennmaradó 45 útvonalból hét (Amman, Bristol, Pisa, Prága, Szófia, Tel Aviv és Varsó) pedig március végéig ritkábban közlekedik.

Forrás: airportal.hu

További híreink

airBaltic akció kedvelt északi városokba

Hírek <p>Az airBaltic légitársaságnál most kedvezményes áron foglalhatja repülőjegyét a balti országokba és Skandináviába.</p>

Az airBaltic légitársaságnál most kedvezményes áron foglalhatja repülőjegyét a balti országokba és Skandináviába.

Az Emirates légitársaság júniustól kezdődően napi rendszerességgel indít járatokat Budapestre Dubajból

Hírek <p>Az Emirates légitársaság június 1-től heti hét alkalommal fog repülni Budapest és Dubaj között, ezáltal növelve a járatai számát. Emellett a légitársaság bővíti szolgáltatásait a magyar utazók körében is népszerű útvonalakon, és új desztinációkra is bevetik az A380-as óriásgépeket.</p>

Az Emirates légitársaság június 1-től heti hét alkalommal fog repülni Budapest és Dubaj között, ezáltal növelve a járatai számát. Emellett a légitársaság bővíti szolgáltatásait a magyar utazók körében is népszerű útvonalakon, és új desztinációkra is bevetik az A380-as óriásgépeket.

Több új és visszatérő járat is elérhető lesz Budapestről

Hírek <p>Több új és visszatérő úti cél is elérhetővé válik Budapapestről az Air Baltic, az Air Serbia valamint az Air Connect kínálatából. </p>

Több új és visszatérő úti cél is elérhetővé válik Budapapestről az Air Baltic, az Air Serbia valamint az Air Connect kínálatából.