TOP 5 úti cél hétvégi utazásokhoz

2017. február 22.

Ezekre a helyekre érdemes elutaznia, ha csak egy hétvégére tudja magát szabaddá tenni!

Egy külföldi utazás mindig nagyszerű élmény: feltölt, kikapcsol, szórakoztat. Már egy néhány napos, vagy egy hétvégi kiruccanás is csodákra képes, ezért most csupa olyan úti célt gyűjtöttünk össze, amelyek tökéletesen alkalmasak egy-egy rövidebb utazáshoz.

1. MILÁNÓ

Milánói repülőjegyek keresése - repjegy.hu

Milánó, Olaszország második legnagyobb városa, egyben ipari és gazdasági központja is. Első ránézésre talán nem is gondolná, hogy Milánó jó úti cél egy városlátogatáshoz, de higgye el rengeteg látnivalót és programot kínál a látogatóknak. Foglalja le a kedvező árú fapados repjegyeket és szervezzen meg egy pörgős olasz hétvégét. 2-3 napba kényelmesen belefér a milánói dóm, aminek a tetejéről lenyűgöző látványt nyújt a város, és ha már a dóm téren van, mindenképp sétáljon végig a Galleria Vittorio Emanuele passzázsán, ahol testközelből tapasztalhatja meg, miért is hívják a divat és a luxus fővárosának Milánót. A pár napos kiruccanásba betervezhető a Santa Maria delle Grazie templom, ahol megtekintheti Leonardo da Vinci híres alkotását Az utolsó vacsorát és még egy operaelőadás is kényelmesen belefér az időkeretbe a világ egyik leghíresebb operaházában, a La Scalában.

>> Milánói repülőjegyek keresése

 

2. LONDON

Londoni repülőjegyek keresése - repjegy.hu

Londonban annyi a látnivaló, hogy ha mindent meg akarna nézni még egy hónap sem lenne elég. De - különös módon - épp emiatt kiváló úti cél egy rövid városlátogatáshoz: egyszerűen csak jól kell megszervezni azt a pár napot. Egy kevésbé rohanós, ám mégis tartalmas londoni kirándulás kötelező eleme a híres-neves Tower és a mellette található Tower Bridge, a Westminster-palota a Big Bennel, meg persze a Buckingham palota, ahová ha időben érkezik még egy őrségváltást is elcsíphet. Majd séta a Trafalgar térre, estére pedig érdemes a London Eye-t célba venni, ahonnan megcsodálhatja az esti fényekbe öltözött várost. Ahogy a kötelező látnivalók nagy részét kipipálta érdemes egy kis időt szánni a város lazább felfedezésére is, mindenképp keresse fel London nyüzsgő parkjait, piacait és bisztróit, ahol első kézből élheti át a város utánozhatatlan, kozmopolita hangulatát.

>> Londoni repülőjegyek keresése

 

3. BRÜSSZEL

Brüsszeli repülőjegyek keresése - repjegy.hu

Brüsszel tökéletes úti cél egy rövidebb külföldi kiruccanáshoz. Európa fővárosába akár már egy napra is megéri elutazni. A városnézést érdemes a főtéren kezdeni, ahol a gyönyörű épületek izgalmas múzeumokat és céheket rejtenek. Aztán látogasson el a Pisilő kisfiúhoz, ami a maga 58 centiméterével aprócska szobornak számít, mégis óriási látványosság a belga fővárosban. Aztán ott van még a Diadalív, az EU Parlament, meg persze a hatalmas Atomium és az alatta elhelyezkedő Mini-Európa park. És ha már Brüsszel, akkor semmiképp ne felejtse el megkóstolni a világhíres belga csokoládékülönlegességeket, a helyi gofrit és persze a sült krumplit!

>> Brüsszeli repülőjegyek keresése

 

4. RÓMA

Római repülőjegyek keresése - repjegy.hu

Az olasz fővárosban is igencsak tartalmasan töltheti el rövid szabadságát. A legfontosabb látnivalók kényelmesen besűríthetők 2-3 napba. Érdemes a Vatikánnal kezdeni a városnézést, mivel ha itt mindent meg akar nézni az akár egy teljes napba is kerülhet: Vatikáni Múzeum, Sixtus-kápolna, Szent Péter tér és a Bazilika, melyek nemcsak a történelem és a kultúra szerelmeseinek kötelezőek. A második napot szánja a város további nevezetességeire: Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Angyalvár, Capitolium. És ha már Rómában jár szakítson időt a lazább kikapcsolódásra is, könnyű séták, hangulatos kávézók, ínycsiklandó ételek, Spanyol lépcső, Trevi kút..

>> Római repülőjegyek keresése

 

5. ATHÉN

Athéni repülőjegyek keresése - repjegy.hu

Ahhoz, hogy az európai kultúra bölcsőjének is nevezett Athén több ezer éves történelmét megismerje, már egy hosszabb séta is elég, hiszen a város minden rezdülésében, épületében, romjában ott van az ókor lenyomata. Persze ha már Athénban jár, mindenképpen ismerkedjen meg a leghíresebb nevezetességekkel, látogasson el az Akropoliszhoz, a Parthenónhoz, nézze meg a Zeusz, Niké és Héphaisztosz templomokat, Hadrianus diadalívét, a Dionüszosz-színházat, vagy az ősi Athén szívét, az Agorát. Higgye el néhány napos athéni kiruccanása egy időutazással is fel fog érni, hiszen minden nevezetességről az antik világ köszön vissza.

>> Athéni repülőjegyek keresése

Szakadjon el pár napra a szürke hétköznapokból és ajándékozza meg magát az utazás élményével. Ezekre a helyekre jó menetrenddel közlekedő, fapados járatokkal, kedvező áron juthat el Budapestről, így semmiképp nem érdemes kihagyni.

 

Kapcsolódó tartalmak:

>> Európai városok egy tavaszi városlátogatáshoz 30 000 Ft alatt

 

További híreink

Új tengerparti járatok a Ryanair kínálatában

Hírek <p><span>Idén nyáron 54 útvonalon heti közel 200 járatot kínál a magyarországi utasoknak a Ryanair, köztük nyolc új tengerparti útvonalon is.</span></p>

Idén nyáron 54 útvonalon heti közel 200 járatot kínál a magyarországi utasoknak a Ryanair, köztük nyolc új tengerparti útvonalon is.

Újra indul júniusban az Air Baltic járata Budapest és Riga között - a Ryanair is rácsatlakozik az úti célra

Hírek <p>Hetente két járattal tér vissza Budapestre az Air Baltic légitársaság, míg a Ryanair novembertől indítja el járatait ugyanezen az útvonalon.</p>

Hetente két járattal tér vissza Budapestre az Air Baltic légitársaság, míg a Ryanair novembertől indítja el járatait ugyanezen az útvonalon.

Kialakult az Air France nyári menetrendje

Hírek <p>Az igényszint folyamatos emelkedése mellett az Air France bejelentette nyári rövid- és középtávú járatainak menetrendjét. A társaság 80 szezonális útvonalat kínál majd főként francia, dél-európai és afrikai célállomásokra - tájékoztatott minket a légitársaság közleményében.</p>

Az igényszint folyamatos emelkedése mellett az Air France bejelentette nyári rövid- és középtávú járatainak menetrendjét. A társaság 80 szezonális útvonalat kínál majd főként francia, dél-európai és afrikai célállomásokra - tájékoztatott minket a légitársaság közleményében.