Untitled-1

Felhasználási feltételek

Általános Szerződési Feltételek

repjegy.hu

 

 

I. LÉGI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

 

A repjegy.hu honlapon történő repülőjegy foglalással, a vonatkozó díjak megfizetésével, valamint az utas repülőjegyének kiállításával légi személyszállítási szerződés („Légi személyszállítási szerződés”) jön létre az érintett légitársaság és az utas között.

A Légi személyszállítási szerződés írásban foglaltnak minősül.

A Légi személyszállítás szerződés megkötése során a repjegy.hu az érintett légitársaság közvetítőjeként jár el, az érintett légitársasággal kötött megbízás alapján.

 

FIGYELEM: a Légi személyszállítási szerződésben a repjegy.hu nem szerződő fél. A Légi személyszállítási szerződés a légitársaság és az utas között akkor jön létre, amikor az utas a repülőjegy ellenértékét megfizeti és a repülőjegy kiállításra kerül. A létrejött Légi személyszállítási szerződésre az adott légitársaság üzletszabályzatának feltételei valamint a jelen Általános Szerződési Feltételek rendelkezései az irányadók.

 

A repjegy.hu által kiállított számviteli bizonylatok nem értelmezhetők akként, hogy a Légi személyszállítási szerződés az utas és a repjegy.hu között jönne létre. Az utas a légi személyszállítás teljesítésével kapcsolatos bármely igényét kizárólag az érintett légitársasággal szemben jogosult érvényesíteni.

 

 

II. RENDSZERÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS

 

A repjegy.hu honlap (továbbiakban „Foglalási Rendszer”) a világméretű foglalási rendszerek és egyes légitársaságok adatbázisában nyilvántartott járatokat, árakat, illetékeket és díjakat jeleníti meg.

 

A Foglalási Rendszer szolgáltatásainak igénybevétele Ön és a repjegy.hu között szerződést („Rendszerüzemeltetési szerződés”) hoz létre. Ön és a repjegy.hu között a Rendszerüzemeltetési Szerződésen kívül más szerződéses jogviszony nem jön létre. A Rendszerüzemeltetési szerződés a foglalás repjegy.hu általi visszaigazolásával jön létre.  

A Rendszerüzemeltetési Szerződés részletes feltételeit a repjegy.hu a jelen Általános Szerződési Feltételekben kívánja szabályozni.

Ön a Rendszerüzemeltetési Szerződés és a jelen Általános Szerződési Feltételek rendelkezései szerint jogosult a Foglalási Rendszer használatára. A Foglalási Rendszer használata során Ön jogosult arra, hogy a Foglalási Rendszerben tárolt adatokat megtekintse, az adatok között keressen, és a légitársaságok nyilvántartott járatain történő utazásra a repülőjegy foglalásával az érintett légitársasággal Légi Személyszállítási Szerződést (I. pont) kössön.

A weboldal kizárólag magáncélra használható, repülőjegyek továbbértékesítése nem lehetséges. Ez alól ebben a tárgykörben szerződött partnereink kivételt képeznek.

Amennyiben a repülőjegy foglalására a repjegy.hu e-mail címére küldött elektronikus levél útján kerül sor, úgy az ilyen módon létrejövő szerződésre a jelen Általános Felhasználási Feltételek megfelelően irányadók.

A Foglalási Rendszer  igénybevételéért a repjegy.hu-t szolgáltatási díj illeti meg az alábbiak szerint. A szolgáltatási díj a jegykiállítást követően nem visszatéríthető.

 

Szolgáltatási díjaink

Ár

Megjegyzés

Turista osztályra szóló repülőjegy foglalás díja – online megrendelés esetén

4 800 Ft/repülőjegy

a repülőjegy foglalási díja nem visszatéríthető

Turista osztályra szóló repülőjegy foglalás díja ügyfélszolgálaton keresztüli foglalás esetén

9 500 Ft/repülőjegy

a repülőjegy foglalási díja nem visszatéríthető

Premium economy, business és first osztályra szóló repülőjegy foglalás díja – online megrendelés esetén

20 000Ft/repülőjegy

a repülőjegy foglalási díja nem visszatéríthető

Premium economy, business és first osztályra szóló repülőjegy foglalás díja – ügyfélszolgálaton keresztüli foglalás esetén

30 000 Ft/repülőjegy

a repülőjegy foglalási díja nem visszatéríthető

Repülőjegy módosítás és lemondás díja (amennyiben a légitársasági szabályzat lehetővé teszi)

10 000 Ft/repülőjegy

a légitársasági díjakon felül

Repülőjegy lemondási díja, amennyiben a foglalást a vásárlás napján, ügyfélszolgálati nyitvatartási időben mondják le és ha a légitársaság szabályzata elérhetővé teszi

20 000 Ft/repülőjegy

 

Repülőjegy módosítás díja járattörlés ill. egyéb, nem az Ön által kezdeményezett változtatás esetén, ha a légitársaság által felajánlott első alternatíva megfelelő

0 Ft/repülőjegy

a légitársasági díjakon felül

Repülőjegy módosítás díja járattörlés ill. egyéb, nem az Ön által kezdeményezett változtatás esetén, ha a légitársaság által felajánlott első alternatíva nem megfelelő, és a légitársaság engedélyezi a díjmentes módosítást az Ön által kért járatokra

10 000 Ft/repülőjegy

 

Repülőjegy lemondás díja járattörlés ill. egyéb, nem az Ön által kezdeményezett változtatás esetén, ha a légitársaság szabályzata elérhetővé teszi

0 Ft/repülőjegy

a repülőjegy foglalási díja nem visszatéríthető

Online utasfelvétel elkészítése az Ön kérésére,

(a szolgáltatás nem tartalmazza az ülőhely foglalás esetlegesen felmerülő díját)

3 000 Ft/fő/járat

amennyiben a légitársaság rendszere erre lehetőséget biztosít

Feladott poggyász utólagos foglalása

5 000 Ft/poggyász

a légitársasági díjakon felül

Feladott poggyász és elsőbbségi beszállás foglalásának díja a foglalási folyamat során a repülőjegy foglalásával egy időben

2 000 Ft/fő/szolgáltatás

a légitársasági díjakon felül, a foglalást követően nem visszatéríthető

Számlamódosítási díj

5 000 Ft/ számla /alkalom

 

Számla kiküldése e-mailben

0 Ft/alkalom

 

Visszautalás díja (befoglalt, kifizetett, de nem kiállított repülőjegyeknél)

5 000 Ft/alkalom

 

Nyitva tartási időn kívüli ügyintézés díja

10 000 Ft/foglalás/alkalom

 

Kiegészítő szolgáltatások utólagos foglalási díja (ülőhely, elsőbbségi beszállás, sporteszköz)

5 000 Ft/fő/szolgáltatás

légitársasági díjakon felül 

Egészségügyi okokból kért kiegészítő szolgáltatások foglalási díja (pl. kerekesszék, speciális étel, kísérő)

0 Ft/fő

légitársasági díjakon felül

Kezelési költség

A teljes fizetendő összeg 1,3%-a

a foglalást követően nem visszatéríthető

PayPal kezelési költség

A teljes fizetendő összeg 2%-a + 90 Ft

a foglalást követően nem visszatéríthető

Biztosítási kötvényen szereplő név vagy születési dátum módosítása az Ön kérésére

5 000 Ft/kötvény/alkalom

 

Biztosítási kötvényen szereplő kezdő és záró dátum, területi hatály vagy légitársaság módosítása az Ön által kezdeményeztt utazási dátum módosítása esetén

5 000 Ft/kötvény/alkalom

a biztosító által felszámolt díjakon felül

Utalvány utólagos kezelése (összevonás, hosszabbítása)

Az utalvány aktuális értékének 10%-a

 

 

 

III. REPÜLŐJEGY FOGLALÁSA

 

1. Általános szabályok

A Foglalási Rendszerben legkorábban három nappal későbbi időpontra lehetséges repülőjegyet foglalni. Amennyiben Ön korábbi időpontra szeretne foglalni, az ügyfélszolgálattal kell felvennie a kapcsolatot a Foglalási Rendszerben feltüntetett elérhetőségek egyikén.

A fapados légitársaságok a repülőjegy díján és a repülőtéri illetéken felül saját díjszabásukban meghatározott bankkártya tranzakciós díjat és esetenként más díjakat is felszámolhatnak, melyeket esetleg csak a foglalási folyamat fizetés előtti fázisában jelenítenek meg. FIGYELEM: Ezen díjak a vásárlást követően nem visszatéríthetők.

A repülőjegy díja a foglalás pillanatában rendelkezésre álló helyek alapján kerül megjelenítésre.

A repjegy.hu fenntartja a jogot a repülőjegy kiállításának megtagadására, amennyiben a repülőjegy kivételes esetben rendszerhiba miatt nem állítható ki. (Ide tartoznak különösen azok az esetek, amikor a Foglalási Rendszer a megfelelő működés ideiglenes vagy tartós műszaki hibája miatt törölt járatot, nem elérhető árkategóriát mutat, az értékesített, azonban már szabad hellyel nem rendelkező járat szabadnak tűnik, a járat szemmel láthatóan túl alacsony áron kapható, stb.)

A foglalási folyamatban a hibásan megadott adatokat úgy lehet javítani, hogy a böngésző Vissza gombjával belép az adatok megadása oldalra.

A repülőjegy foglalásakor, de legkésőbb 48 órán belül a Foglalási Rendszer automatikus visszaigazolást készít, amelyet az Ön által megadott email címre küld el. Az e-mailek fogadása és ellenőrzése az Ön felelőssége, a repjegy.hu  a nem kézbesíthető e-mailekért vagy az e-mailek el nem éréséből, nem megfelelő ellenőrzéséből származó károkért nem vállal felelősséget.

Amennyiben az automatikus visszaigazolás nem érkezik meg az Ön e-mail címére néhány percen belül, kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat a lehető legrövidebb időn belül.

A foglalás véglegesítése előtt az Ön  kötelessége az adatellenőrző oldalon szereplő valamennyi adat ellenőrzése. A foglalás véglegesítésével Ön kijelenti, hogy az adatellenőrző oldalon szereplő valamennyi adatot rendben talált, eltérést nem tapasztalt.

A Foglalási Rendszeren keresztül foglalást készíteni csak akkor lehet, ha Ön  nyilatkozik róla, hogy a repjegy.hu Általános Szerződési Feltétleit, a légitársaság Általános Fuvarozási Feltételeit és biztosítás kötés esetén a Biztosító Általános Biztosítási Feltételeit megismerte és elfogadja. Az elkészült foglalás bizonyító erejű azt illetően, hogy Ön ezeket a Feltételeket elfogadta, és magára nézve kötelezőnek tekinti.

 

2. Utazási adatok megadása

Az utasok adatait az érvényes és az utazáshoz használt dokumentumban (útlevél vagy személyi igazolvány) szereplővel megegyező módon kell megadni. A légitársaságok megtagadhatják a fuvarozást, amennyiben az azonosításra használt dokumentumban és a repülőjegyben eltérő adatok szerepelnek.

Az adatok megadása az Ön felelőssége. A foglalást követően küldött automatikus visszaigazolásban Ön köteles a megadott utas adatokat ellenőrizni és pontatlanság esetén a repjegy.hu-t azonnal az info@repjegy.hu email címen értesíteni, hogy a szükséges módosítást a légitársaság részére azonnal jelezni tudjuk.

FIGYELEM: Helytelen adatok megadásából származó károkért a repjegy.hu  nem vállal felelősséget.

Egyes esetekben a légitársaságok további adatokat kérhetnek be az utasoktól, melyeket a globális foglalási rendszerben rögzítenünk kell. Amennyiben a kért adatokat a megadott határidőig nem kerülnek megadásra, a repülőjegy kiállítására nem lesz lehetőség, továbbá a már kiállított jegyek esetében a légitársaságok törölhetik a foglalást vagy megtagadhatják a beszállást. FIGYELEM: Az ebből eredő károkért a repjegy.hu nem vállal felelősséget.

 

3. Kapcsolattartó személy adatai

A foglalási folyamat során meg kell jelölni a kapcsolattartó személyt, a későbbiekben a foglalással kapcsolatosan kizárólag ezen személy járhat el a repjegy.hu ügyfélszolgálatán. A kapcsolattartó személy kizárólag 18. életévét betöltött, cselekvőképes nagykorú személy lehet. Valótlan adat közlése esetén a büntetőjogi felelősség a kapcsolattartó személyt terheli. Más, akár az utazásban résztvevő személy, a kapcsolattartó személy felhatalmazása nélkül a foglalással kapcsolatban nem járhat el. A repjegy.hu minden értesítést a kapcsolattartó személy számára és a Foglalási Rendszerben megadott e-mail címre továbbít. Ezen értesítések utasoknak történő továbbításával kapcsolatban semmiféle felelősséget nem vállal. A kapcsolattartó személy adatainak módosítása a foglalás során megadott kapcsolattartó e-mail címről küldött módosítási kérelemmel kérvényezhető.

 

4. Utazási dokumentumok, beutazási és tranzitálási feltételek

Az utazáshoz szükséges dokumentumok (pl.: útlevél, személyi igazolvány, vízum, beutazási engedély, megfelelő negatív PCR teszt, oltási igazolás) rendelkezésre állása, illetve azok érvényességének ellenőrzése az utasok felelőssége. A repjegy.hu nem ellenőrzi és nem vállal felelősséget azért, mert az utazás a szükséges dokumentumok vagy vízum hiányában meghiúsul.

A nemzetközi előírások általában a visszaérkezés dátumát követő további 6 hónapos érvényességet írnak elő az okmányok (útlevél, személyi igazolvány) esetében. Kérjük minden esetben ellenőrizze az átszállási város országához és a célországhoz tartozó vízumszabályokat az adott ország(ok) külképviseletén.

A repjegy.hu nem nyújt tájékoztatást beutazási és tranzitálási feltételekről. A beutazási és tranzitálási feltételek megismerése, és azok betartása kizárólag az utas felelőssége. FIGYELEM: A beutazási vagy tranzitálási feltételeknek meg nem feleléséből adódó károkért a repjegy.hu nem vállal felelősséget.

 

5. Menetrenddel kapcsolatos információk

A repülőjegy minden esetben a foglalás során megjelenített menetrend alapján kerül kiállításra. Amennyiben a repülőjegyen a visszaigazoláshoz képest mégis eltérést tapasztal, kérjük azonnal, még a jegykiállítás napján jelezze emailen az ügyfélszolgálatunknak, az info@repjegy.hu címen.

A légitársaságok fenntartják a jogot, hogy a repülőjegy kiállítását követően, de az utazás megkezdése előtt bármikor megváltoztassák a menetrendet és/vagy a járatot üzemeltető légitársaságot. Ezen változásokra a repjegy.hu-nak nincsen ráhatása. Ügyfélszolgálatunk a rendelkezésre álló információk alapján a lehető legrövidebb időn belül e-mailben értesíti a foglalás során megadott kapcsolattartó személyt a változásról, illetve a felajánlott alternatívákról – amennyiben erről a légitársaság időben értesítette a repjegy.hu-t. FIGYELEM: A felajánlott lehetőségek határidőben történő elfogadása a kapcsolattartó személy kizárólagos felelőssége. Menetrendváltozással és járattörléssel kapcsolatos kérdéseiket kizárólag e-mailen tudjuk fogadni.

A légitársaságok az általuk kiadott, egy foglalásban szereplő járatokért vállalnak felelőséget és biztosítják a csatlakozás lehetőségét.

Az esetleges menetrendváltozások, illetve járattörlések miatt foglalását az utazás megkezdése előtt 48 órával ellenőriztesse ügyfélszolgálatunkkal, vagy a légitársasággal, vagy a légitársaság honlapján.

A járat indulását megelőző 24 órában történt törlés vagy késés esetében a légitársaság ügyfélszolgálata köteles eljárni, így az ezzel kapcsolatos módosításokra a repjegy.hu ügyfélszolgálatának nincsen ráhatása.

FIGYELEM: A repjegy.hu a menetrendváltozások, járattörlések, illetve késések okozta károkért felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.

A megnövekedett légiforgalom, és a szigorodó biztonsági előírások miatt a repülőjegyen szereplő indulási idő előtt legalább 2 órával meg kell jelenni a repülőtéren. Egyes repülőterek esetén ennél szigorúbb szabályok is előfordulhatnak. A járatra való bejelentkezés legkésőbbi megengedett időpontja légitársaságonként, repülőterenként és útvonalanként változhat, ezért kérjük, utazása előtt érdeklődjön erről irodánknál vagy a légitársaság honlapján.

 

6. A foglalások és repülőjegyek módosítása és visszatérítése

A foglalások, illetve a már kiállított repülőjegyek kizárólag a légitársaságok szabályainak megfelelően módosíthatók vagy válthatók vissza. A légitársasági szabályokról és a megvásárolni kívánt repülőjegyre vonatkozó szabályokról a foglalási folyamat során tájékoztatást nyújtunk, a díjakról és a módosítás menetéről ügyfélszolgálatunk nyújt bővebb tájékoztatást. Kérjük változtatási, illetve lemondási szándékát minden esetben e-mailen vagy a repjegy.hu/ugyintezes oldalon található űrlap kitöltésével jelezze felénk, legkésőbb 2 munkanappal az adott járat indulása előtt, a foglaláskor megadott kapcsolattartó e-mail címet megadva. A módosítás, visszatérítés lehetőségéről és az esetlegesen felmerülő költségekről írásban tájékoztatjuk a kapcsolattartót aminek elfogadásával végezzük el a kért változtatást, lemondást.

FIGYELEM: Az e-mailek fogadása az Ön felelőssége, a repjegy.hu a nem kézbesíthető e-mailekért vagy az e-mailek el nem éréséből származó károkért nem vállal felelősséget. Az e-mailek megfelelő címre történő küldése és az űrlap pontos kitöltése az Ön felelőssége.

A légitársaság által megállapított visszatéríthető díjakat a légitársaság a visszatérítési kérelem vizsgálásakor felülbírálhatja. Az utas részére kizárólag a légitársaság által jóváhagyott és a légitársaság által a repjegy.hu részére átutalt összeg téríthető vissza, melyből a repjegy.hu által felszámolt törlési díjak levonásra kerülnek.

FIGYELEM: A megállapított díj visszafizetése abban az esetben lehetséges, amennyiben a repjegy.hu részére a visszatérítés összege beérkezik az érintett légitársaságtól, azonban ennek ügyintézési ideje légitársaságonként eltérő lehet és ezen folyamatra a repjegy.hu-nak rálátása nincsen.

Ha Ön repülőjegyét bankkártyával, vagy hitelkártyával egyenlítette ki, az esetleges visszatérítéskor utasbiztonsági okokból kizárólag az eredeti vásárláskor használt kártyához tartozó bankszámlára helyezhető vissza az összeg. Ennek ügyintézési ideje az adott légitársaságtól, a terhelést végző banktól és az Ön számlavezető bankjától függően legalább 7-21 nap. A bank, illetve hitelkártyás visszatérítések késéséért irodánk nem vállal felelősséget.

Visszatérítés esetén a foglalás során felhasznált repjegy.hu utalvány értéke visszaállításra kerül és további 6 hónapig érvényes marad.

FIGYELEM: A visszatérítési folyamat elindítására a légitársaság által meghatározott érvényességi időn belül van lehetőség, mely általában a repülőjegy vásárlásától számított 365 nap. Az érvényességi időn túl nem igényelhető visszatérítés és a határidő elmulasztásából adódó károkért a repjegy.hu nem vállal felelősséget.

A repülőjegyek módosítása, visszatérítése külön szolgáltatásnak minősül, melyért a légitársasági díjakon felül a repjegy.hu módosítási/lemondási díjat számít fel.

Amennyiben az utas oda-vissza jeggyel rendelkezik, és a jegy valamely szakaszát nem használja fel („no-show”), úgy a légitársaság automatikusan törli a repülőjegyhez tartozó foglalást, és a további szakaszoknál megtagadja az utas szállítását.

Amennyiben a repülőjegyet közvetlenül a légitársaság kicseréli az utas kérésére vagy egyéb okokból, a repülőjegy módosítására onnantól kezdve kizárólag a légitársaság jogosult. Ilyen esetben Önnek közvetlenül a légitársasággal kell felvennie a kapcsolatot a repülőjegy további módosításaival kapcsolatban.

 

7. Kiegészítő szolgáltatások

A repjegy.hu weboldalon történő foglalás során, amennyiben a légitársaság elérhetővé teszi, lehetőség van kiegészítő szolgáltatás (pl.: feladható poggyász, kézipoggyász, elsőbbségi beszállás) vásárlására, amire a foglalást követően is lehetőség van ügyfélszolgálatunkon keresztül. A kiegészítő szolgáltatások aktuális díját minden esetben a légitársaság határozza meg, mely az utólagos megrendelést megelőzően változhat.

FIGYELEM: A kiegészítő szolgáltatások utólagos megrendeléséért a repjegy.hu szolgáltatási díjat számol fel, mely nem visszatéríthető.

Az Ön által kezdeményezett módosítás esetén a kiegészítő szolgáltatás nem módosítható az új járatra, illetve díja nem visszatéríthető.

A nem az Ön által kezdeményezett módosítás esetén (pl.: járattörlés) a kiegészítő szolgáltatás nem minden esetben módosítható az új járatra. Ilyen esetben amennyiben a légitársaság szabályzata elérhetővé teszi, a kiegészítő szolgáltatás díja visszatéríthető, az új járatokra pedig aktuális áron újból meg kell vásárolni a kiegészítő szolgáltatást.

A légitársaság weboldalán vagy ügyfélszolgálatán közvetlenül megrendelt szolgáltatásokra ügyfélszolgálatunk nem lát rá, így annak módosításában, törlésében nem tud segítséget nyújtani, illetve a megvásárlásáról számlát nem tud kiállítani.

7.1 Ülőhely

A repülőjegy ára nem tartalmazza a díjmentes ülőhelyválasztás lehetőségét. Amennyiben előzetes ülőhely vásárlás nem történt, úgy a légitársaság az utasfelvétel során ad lehetőséget az ülőhely kiválasztására. Egyes légitársaságok nem garantálják az egy foglalásban lévő utasok egymás melletti, díjmentes ülőhelyeit.

A légitársaságok fenntartják a jogot az előzetesen megvásárolt vagy az utasfelvétel során kijelölt ülőhelyek utólagos megváltoztatására.

7.2 Feladható poggyász

A repjegy.hu weboldalon a találati listában lévő szűrők segítségével lehetőség van olyan repülőjegyek keresésére, melyek tartalmazzák a feladható poggyászt. Amennyiben a légitársaság elérhetővé teszi, a foglalási folyamat során az adatmegadási oldalon lehetőség van feladható poggyász hozzáadására.

Az utólagos feladható poggyász megrendelését nem minden esetben biztosítják a légitársaságok. Ebben az esetben kizárólag a repülőtéren lehetséges a feladható poggyász díjának kiegyenlítése, melynek feltételeiről a légitársaságok hivatalos weboldalán tájékozódhat.

A feladható poggyászok maximális súlyának túllépése esetén a repülőtéren túlsúly díjat kell fizetni, illetve a maximálisan megengedett 32 kg feletti és/vagy túlméretes poggyászok esetében a légitársaság megtagadhatja annak szállítását.

7.3 Kézipoggyász

A repülőjegyen szereplő kézipoggyász súly és mérethatár betartása kizárólag az utas felelőssége. A megengedettnél nagyobb vagy nehezebb kézipoggyászok szállítását a légitáraság megtagadhatja vagy pótdíj kiegyenlítése mellett engedik csak fel a repülőgép fedélzetére.

7.4 Speciális igények, különleges poggyászok

Speciális poggyász szállításának (pl. fegyver, sporteszköz, túlméretes vagy túlsúlyos poggyász, hangszer, stb.), vagy az utazás során segítségkérésének (pl. kerekesszék, oxigénpalack, babakosár) igénye esetén, kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal még a foglalás elkészítése előtt, mert annak szállítása vagy biztosítása nem minden esetben megoldható. A megvásárolt repülőjegyekhez ezen szolgáltatás utólagos megrendelését nem garantáljuk.

FIGYELEM: A kiegészítő szolgáltatások biztosítását minden esetben a légitársaság látja el, amelynek teljesítésére a repjegy.hu nem vállal felelőséget. 

 

8. Utasfelvétel

Az utasfelvétel a légitársaság által megadott időintervallumban történő elvégzése az utas felelőssége.

Egyes légitársaságok és díjtételeik esetében a repülőtéri utasfelvétel csak díj ellenében lehetséges. Az info@repjegy.hu e-mail címről küldött visszaigazoló e-mail minden esetben tartalmazza az utasfelvétel elvégzésére vonatkozó szabályokat, erről külön emlékeztetőt nem küldünk. Az utasfelvétel menetéről bővebb információkat a fuvarozó légitársaság hivatalos weboldalán találhatnak, illetve ügyfélszolgálatunk tud nyújtani. FIGYELEM: A nem megfelelően elvégzett utasfelvétel, vagy a légitársasági rendszer helytelen működése miatt esetlegesen fizetendő plusz díjak megfizetésére a repjegy.hu nem vállal felelőséget.

8.1 Online utasfelvétel

Amennyiben lehetőség van online utasfelvétel elvégzésére, az minden esetben a légitársaság hivatalos weboldalán végezhető el, a légitársaság által megszabott időintervallumban. Online utasfelvétel esetén a beszállókártyákat kinyomtatva kell az utasnak magával vinni a repülőtérre, vagy amennyiben elérhető, a légitársaság hivatalos mobil applikációján keresztül a beszállókártyákat felmutatni. Az online utasfelvétel során a valós adatok megadása kizárólag az utas felelőssége.

8.2 Repülőtéri utasfelvétel

A repülőtéri utasfelvétel, illetve a poggyászfeladás pontos kezdési és befejezési időpontjáról a fuvarozó légitársaság weboldalán tájékozódhat. A repülőtéri utasfelvétel és poggyászfeladás befejezésének időpontja után a járatra az utasfelvétel és poggyászfeladás már nem végezhető el, a légitársaság ilyen esetekben megtagadhatja a beszállást és a poggyász fuvarozását.

 

9. Szállásfoglalás

A repjegy.hu oldalon lehetőség van a megadott úti cél, dátum és létszám megadásával az elérhető szállások, illetve szobák foglaltságának ellenőrzésére és közvetlen foglalásra. A repjegy.hu oldalon keresztül megrendelt szállás, szolgáltatásegyüttes a kiválasztott szálloda felé intézett közvetlen szerződési ajánlatnak minősül, melyet a repjegy.hu közvetít, illetve biztosítja a foglaláshoz szükséges felületet. FIGYELEM: A foglalás véglegesítésével a szállodai szoba igénybevételére vonatkozó szerződés az utas és a szálloda között jön létre, így a repjegy.hu nem vonható felelősségre a választott szolgáltatások nyújtásáért, különösen az elszállásolást, vagy más szerződött szolgáltatás érintő teljes, vagy részleges teljesüléséért, illetve Vis Maior esemény (háború, terrorcselekmény, sztrájk, természeti katasztrófa, járvány) miatti törlés, vagy módosítás kapcsán felmerülő károkért – ezekkel kapcsolatos kártérítések a szállásadót terhelik.

9.1 Szállás teljes ára, tartalmazott szolgáltatások

Az oldalon található árak az adott keresés alapján elérhető szállástípusokat, szolgáltatásokat tartalmazza, mely a szálloda által rendelkezésre bocsájtott információk alapján kerülnek megjelenítésre és a valós foglaltság függvényében változhatnak. Az árak számításának alapja az eltöltött éjszakák száma. Az árak az eredetileg megadott létszám, dátum módosításával változhatnak. A szállodai szolgáltatások, illetve az árra vonatkozó lemondási feltételek a szállásadó által továbbított információ alapján kerülnek feltüntetésre, mely a foglalás véglegesítését követően nem vitatható.

A szállások bemutatására szolgáló fotókat, leírásokat a szálloda bocsájtja rendelkezésre, annak valóságtartalmát a repjegy.hu nem ellenőrzi és nem vonható felelőségre annak tartalmáért. A megrendelt szoba elhelyezést, több fős foglalás esetén a szoba kiosztást a hotel a foglaltság függvényében módosíthatja.

A szállások általában az érkezés napján délután 2 órától foglalhatóak el és az indulás napján 11 óráig kell elhagyni – a korai érkezés, illetve késői távozás miatt a szállásadó plusz díjat számolhat fel. A repülőjáratok menetrendjének esetleges változása miatti szállásmódosítás plusz költsége az utast terheli, utazás rövidülése esetén kártérítés nem lehetséges.

Egyes esetekben előfordulhat, hogy az utazás dátumakor nem elérhető az adott szobatípus, ilyen esetben a szállásadónak kötelessége egy ugyanolyan, vagy jobb minőségű szoba felajánlása.

A szállás ára nem tartalmazza a következő tételeket: idegenforgalmi adót (egyes városok/országok esetében), vízumot, biztosítást, egyágyas felárat, kiválasztott szolgáltatásban nem szereplő étkezéseket, italokat, minibár fogyasztás, programokat, transzfer szolgáltatásokat, borravalókat, egyéb a hotel által nyújtott díjköteles szolgáltatásokat, esetlegesen felmerülő adminisztratív díjakat, adókat és egészségügyi követelmények költségeit (oltás, PCR teszt díja).

A foglalás során megadott adatok hitelessége az Ön felelősége, az ebből eredő károk Önt terhelik. A foglalás során nem elérhető plusz szolgáltatás tájékoztatásáért keresse ügyfélszolgálatunkat.

A szállásadó a helyszínen kaució fizetését kérheti, mely történhet hitelkártya zárolással, vagy esetlegesen készpénzzel.

9.2 Foglalás módosítása

A szállásadó előírása szerint, díjszabása szerint lehetséges a foglalás módosítása, mely igényét Ön köteles írásban jelezni ügyfélszolgálatunk felé. A módosítást minden esetben a rendelkezésre álló szobák, szolgáltatások alapján tudjuk elkészíteni, melyről Önt válasz e-mailben tájékoztatjuk és közölt határidőn belül megfizetett módosítási díj ellenében tudjuk elvégezni. Az eredeti foglalás egy éjszakára jutó ára nem tekinthető kiindulási alapnak a módosítási díj kiszámításánál, mert az a rendelkezésre álló helyek, illetve a választott időszak is nagyban befolyásolhatja.

9.3 Foglalás lemondása

Az Ön által megfizetett szállásdíjak visszatérítése, illetve annak módja és ütemezése a szállásadó kötelezettsége, melyre a repjegy.hu-nak nincsen ráhatása, illetve lehetősége eltérni az előírt szabályoktól. A visszatérítés igényléséhez vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

9.4 Szállásfoglalással kapcsolatos panaszkezelés

Hibás teljesítés esetén – a megrendelt szállás szolgáltatása nem a visszaigazoltaknak megfelelően teljesül – az utas köteles haladéktalanul a szállásadó felé jelezni. Amennyiben ennek következményeként a szolgáltatás nem kerül korrigálásra, a panasztételről kérjen írásos visszaigazolást a szállásadótól és továbbítsa ügyfélszolgálatunkra annak példányát, hogy kezdeményezhessük annak mielőbbi kivizsgálását a szolgáltatónál.

 

10. Fizetési lehetőségek

Repülőjegyét a visszaigazolásban feltüntetett fizetési határidő letelte előtt kell egyenlíteni, mert a légitársaság automatikusan törli a pénzügyileg nem rendezett foglalást.

A légitársaság a fizetési határidőt a foglalást követően bármikor megváltoztathatja. Ennek módosítására a repjegy.hu-nak lehetősége nincsen. A megváltozott fizetési határidőről Önt a foglalás során megadott kapcsolattartó email címére küldött levélben tájékoztatjuk.

A légitársaságok fenntartják a jogot a kiajánlott díjtételek visszavonására, minden előzetes tájékoztatás nélkül. Így – ha ritkán is – de előfordulhat, hogy a fizetési határidő lejárta előtt sem lehet biztosítani a visszaigazolásban megadott árat.

Árgaranciát a légitársaságok csak a kiállított repülőjegyekre adnak, ezért javasoljuk a bankkártyával történő azonnali fizetést.

A repülőjegy foglalás díjának sikeres megfizetését követően a repülőjegyek és/vagy légitársasági visszaigazolások a foglalás során megadott e-mail címre kerülnek továbbításra.

10.1. Online bankkártyás fizetés

Bankkártyás fizetés esetén az ajánlatban szereplő összeget egy tételben a repjegy.hu terheli számláján.

Az összeg tartalmazza a légitársasági díjakat (jegyár + illetékek), a repjegy.hu szolgáltatási díját, a kezelési költséget illetve a kiválasztott biztosítás(ok) díját.

Sikeres bankkártyás fizetés esetén a repülőjegy automatikusan kiállításra kerül, ami ezt követően már csak a légitársaság szabályai alapján módosítható illetve mondható le. Előfordul, hogy a légitársaság a repülőjegy kiállítását technikai okokból nem tudja elvégezni, ebben az esetben kollégáink a lehető leghamarabb felveszik Önnel a kapcsolatot a foglalás véglegesítésének érdekében.

10.2. Fizetés banki átutalással vagy banki befizetéssel

Átutalását, vagy banki befizetését az alábbi bankszámlaszámra várjuk:

Weco-Travel Kft.

Erste Bank: 11600006-00000000-64917227

A közlemény rovatba írja be hatjegyű foglalási számát és a „repülőjegy” megjegyzést. A foglalásban visszaigazolt összeg beérkezése után állítjuk ki a repülőjegyet, ha a számlánkon jóváírás a visszaigazolásban feltüntetett jegykiállítási határidőn belül történt meg.

Kérjük fokozottan figyeljen arra, hogy a fizetési határidőben meghatározott időpontig a visszaigazolásban szereplő vételárnak meg kell érkeznie számlánkra.

Felhívjuk figyelmét, hogy a külföldről indított utalások esetén a bankok plusz költséget számíthatnak fel, melynek megfizetése az utalást kezdeményezőt terheli!

10.3. Utalvány beváltása

A repülőjegy foglalása során lehetőség van a repjegy.hu oldalán vásárolt utalvány beváltására függetlenül a foglalás összegétől. Az utalvány kódjának megadására az adatmegadási oldalon van lehetőség, a fizetés indítása előtt. A vásárlás során kizárólag egy utalvány szám adható meg, melynek  összege csökkenti a fizetendő díjat. Amennyiben a foglalás összege kevesebb, mint az utalvány értéke, akkor az utalványon a maradvány összeg jóváírásra kerül és egy másik foglalás során felhasználható annak lejártáig.

Az utalvány érvényessége, illetve az azon aktuálisan rendelkezésre álló egyenleg bármikor lekérdezhető az utalványon szereplő, egyedi oldalon.

 

11. Repülőjegy átvétele

A lefoglalt és a fizetési határidőn belül kiegyenlített repülőjegyeket irodánk a foglalásban megadott átvételi mód szerint e-mailban kézbesíti.

FIGYELEM: Az Ön felelőssége, hogy a megadott e-mail fiók az elektronikus jegy fogadására alkalmas legyen. A repjegy.hu az ebből eredő károkért nem vállal felelősséget.

 

12. Utalvány

12.1 Utalvány vásárlás

A repjegy.hu oldalon lehetőség van repjegy.hu utalvány vásárlására, melynek minimum értéke 10 000 Ft, azonban tetszőleges összegig növelhető. A megrendelés történhet a repjegy.hu weboldalalán vagy ügyfélszolgálatán keresztül.

Az utalvány kiállítása bankkártyás fizetés esetén azonnal, utalással történt vásárláskor a fizetési határidőn belüli, teljes ellenérték kiegyenlítése után történik. A nem névre szóló, egyedi azonosítóval ellátott utalvány a kiállítást követően a megrendelés során megadott kapcsolattartó személy e-mail címére kerül kiküldésre. A vásárlásról a megrendelés során megadott adatoknak megfelelően számla kerül kiállításra.

A sikeres megrendelésről, utalvány kiállításról külön e-mailen tájékoztatjuk a megrendelés során megadott kapcsolattartó személyt. Az utalványok érvényességi ideje a kiállítás napjától számított 1 év.

A megrendelőnek az utalvány vásárlástól joga van minden indoklás nélkül elállni a 45/2014. (II.26) Kormányrendelet alapján, amelyre a kiállítástól számított 14 nap áll rendelkezésre. Az elállási szándékot minden esetben írásban kell jelezni, a fel nem használt utalványok esetében egy, az info@repjegy.hu címre küldött emailben. Az utalvány érvényessége a levél beérkezését követően megszűnik és annak ellenértéke a vásárláskor használt fizetési módnak megfelelően kerül visszatérítésre.

Az utalványokat kizárólag a repjegy.hu oldalon, vagy ügyfélszolgálatunkon keresztül készített repülőjegy foglalás során lehet felhasználni. Autóbérlés, parkolás, szállás és egyéb szolgáltatásra nem használható.

A már kiállított utalványok készpénzre nem válthatóak, érvényességük lejártát követően nem felhasználhatóak. Az utalvány érvényessége, illetve az azon aktuálisan rendelkezésre álló egyenleg bármikor lekérdezhető az utalványon szereplő, egyedi oldalon.

FIGYELEM: A repjegy.hu nem vállal felelőséget az egyedi kód illetéktelen személyek általi felhasználásáért.

12.2 Utalvány hosszabbítás

A már megvásárolt utalványok érvényességi ideje egyszeri alkalommal 6 hónappal meghosszabbítható a lejárati dátumtól számítva. A meghosszabbítást az utalvány felhasználási idejét követő 30 napig kezdeményezheti az oldalunkon.

Az érvényességi idő hosszabbítása kizárólag a repjegy.hu oldalon lehetséges, az utalvány sorszámának megadását követően.

A tranzakció díja, az utalvány fel nem használt összegének 10 %-a, melynek kiegyenlítése kizárólag bankkártyával lehetséges. A tranzakciós díj az utalvány értékét nem növeli. A bankkártyás fizetést követően az utalvány automatikusan meghosszabbításra kerül, melyről a hosszabbítás során megadott email címre küldünk visszaigazolást.

 

13. COVID-19 teszt regisztráció

A repjegy.hu oldalon lehetőség van regisztrálni, szerződött partnerünk, a Universal Medical Solutions Kft által végzett PCR és antigén koronavírus gyorstesztre. Az adatok megadását és a sikeres fizetést követően a megrendelés során rögzített e-mail címre érkezik a Universal Medical által küldött QR kódot tartalmazó utalvány, amely a vásárlástól számított 30 napon belül használható fel – előzetes bejelentkezés nélkül - a Liszt Ferenc repülőtéren található Universal Medical Covid-19 Teszt Center-ben. A névre szóló utalvány nem visszaváltható, annak mindenkori felhasználásával kapcsolatban az Universal Medical Általános Szerződési Feltétele az irányadó.

FIGYELEM: A repjegy.hu a szolgáltatás teljesítésével kapcsolatosan, illetve az abból eredő esetleges károkért felelőséget nem vállal.

 

14. Számlázás:

Repülőjegy vásárlásról a foglalás során kiválasztott számlázási mód alapján elektronikus számlát vagy papíralapú számlát állítunk ki a kapcsolattartó/számlázási adatoknál megadott névre, címre. A számlát a kiválasztásnak megfelelően emailben vagy postán juttatjuk el.

FIGYELEM: A repjegy.hu által kiállított számviteli bizonylatok nem értelmezhetők akként, hogy a légi személyszállítási szerződés az utas és a repjegy.hu között jönne létre. az utas a légi személyszállítás teljesítésével kapcsolatos bármely igényét kizárólag az érintett légitársasággal szemben jogosult érvényesíteni.

Számlamódosításra a számla kiállítást követően díj ellenében van lehetőség, a foglalással megegyező tárgyhónapban.

 

15. Panaszkezelés

A repülőjegy foglalással kapcsolatos panaszokat minden esetben írásban, az info@repjegy.hu címre kérjük megküldeni. Telefonon keresztül hivatalos panasz bejelentést nem áll módunkban elfogadni. A panaszkezelés helye a repjegy.hu irodája.

Amennyiben a panaszügy rendezése sikertelen és a panaszügy a Légi személyszállítási szerződéssel kapcsolatos, úgy Ön a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény rendelkezései szerint a lakóhelye szerint illetékes Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testülethez (www.bekeltetes.hu) fordulhat a légitársasággal szemben.

Amennyiben a panaszügy rendezése sikertelen és a panaszügy a Rendszerüzemeltetési szerződéssel kapcsolatos, úgy Ön a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény rendelkezései szerint a lakóhelye szerint illetékes Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testülethez (www.bekeltetes.hu) fordulhat a repjegy.hu üzemeltetőjével szemben.

 

16. Kapcsolat

A repjegy.hu szolgáltatásait biztosítja a Weco-Travel Kft. (cím: 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca. 7-9., adószám: 10331615-2-41, Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal regisztrációs szám: R-00095, e-mail: info@repjegy.hu, telefonszám: 06 1 510 0550

A repjegy.hu ügyfélszolgálata a www.repjegy.hu weboldalon feltüntetett nyitvatartási időben érhető el. A beérkező megkeresések megválaszolása kizárólag munkaidőben történik. Nyitvatartási időn kívül, sürgős esetekben a légitársaság ügyfélszolgálatával kell felvenni a kapcsolatot. Amennyiben a járat indulásáig ügyfélszolgálatunk már nem elérhető, úgy a légitársaság ügyfélszolgálatával kell felvenni a kapcsolatot (pl. módosítás, lemondás, általános kérdések, stb.)

Ügyfélszolgálatunk nyitvatartási időben a 06 1 510 0550 telefonszámon, az info@repjegy.hu e-mail címen vagy a https://www.repjegy.hu/ugyintezes weboldalon keresztül beküldött űrlapon keresztül érhető el. A beérkező megkeresések feldolgozásában az űrlapon keresztül küldött kérdések elsőbbséget élveznek. Az űrlapon keresztül beküldött kérdések beérkezéséről rendszerünk automatikus válaszlevelet küld a megadott e-mail címre.

 

A megkötött szerződés nem kerül iktatásra.

 

Az Általános Szerződési Feltételek magyar nyelven íródott, vitás esetben a magyar jog szabályai az irányadóak.

 

Érvényes: 2022. április 13-tól

 

Az Általános Szerződési Feltételek letölthető erre a linkre kattintva!