Tovább növekedett a budapesti repülőtér utasforgalma

2018. március 9.

Nincs megállás a Budapest Airport életében, az év második hónapjában is folytatta növekedését. 910 035 utast regisztrált termináljain, ami 125 000-el haladja meg a tavaly februárban mért adatokat.

Rekordokat döntöget a Budapest Airport

Az utasforgalom 16,5%-al növekedett 2018 első 2 hónapjában az előző év azonos időszakához képest. Az eredményeket látva, a Budapest Airport már márciusban 1 millió fő feletti utasforgalommal számol.

A szállított áru mennyisége tekintetében is növekedés tapasztalható az előző évhez képest. Idén már 10 203 tonnánál jár a reptér, ami összehasonlítva a tavaly mért 9 147 tonnához képest, 11,5%-os növekedést mutat.  A légijármű fel- és leszállások is növekedtek. Míg tavaly februárban 6 632 volt ezen műveletek száma, addig ez idénre felugrott 7 521-re.

Tovább növekedett Ferihegy utasforgalma

Ezek az eredmények azért is számítanak kiemelkedőnek, mert a tavalyi év rekord évnek számított a Budapest Airport számára. Összesen 13 097 239 utas fordult meg a reptéren, mely 14,5%-os növekedés volt 2016-hoz képest.

Az idei évben várhatóan tovább fog növekedni az utasok száma a repülőtér termináljain. Ez köszönhető annak is, hogy az előzetes bejelentések alapján 2018 nyarán egymilliónál is több ülőhelyet kínálnak a légitársaságok a Budapestről induló járatokon, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Forrás: Airportal.hu - A hír elkészítéséhez az Airportal "Közel 16%-os utasforgalom növekedés Ferihegyen februárban" cikke szolgált alapul

Kapcsolódó tartalmak:

>> Újabb utas-rekord a budapesti repülőtéren

>> Rekordforgalom júliusban a budapesti repülőtéren

További híreink

Budapest Airport: elégedettek az utasok a fejlesztésekkel

Hírek <p>A Liszt Ferenc Repülőtér üzemeltetője értékelte az ASQ nemzetközi utaselégedettségi felmérés harmadik negyedéves eredményeit.</p>

A Liszt Ferenc Repülőtér üzemeltetője értékelte az ASQ nemzetközi utaselégedettségi felmérés harmadik negyedéves eredményeit.

Tavasztól fizetős a fedélzeti ellátás a Lufthansa, a Swiss és az Austrian Airlines járatain

Hírek <p>A Lufthansa, a Swiss és az Austrian Airlines fizetőssé teszi a fedélzeten kínált ételeket és italokat a rövid- és középtávú járatok turista osztályán.</p>

A Lufthansa, a Swiss és az Austrian Airlines fizetőssé teszi a fedélzeten kínált ételeket és italokat a rövid- és középtávú járatok turista osztályán.

A Wizz Air ismét elindítja szurkolói járatait a foci EB-re

Hírek <p>A Wizz Air szurkolói különjáratot fog indítani a jövő évi foci EB-re Budapestről és Debrecenből!</p>

A Wizz Air szurkolói különjáratot fog indítani a jövő évi foci EB-re Budapestről és Debrecenből!