Tovább növekedett a budapesti repülőtér utasforgalma

2018. március 9.

Nincs megállás a Budapest Airport életében, az év második hónapjában is folytatta növekedését. 910 035 utast regisztrált termináljain, ami 125 000-el haladja meg a tavaly februárban mért adatokat.

Rekordokat döntöget a Budapest Airport

Az utasforgalom 16,5%-al növekedett 2018 első 2 hónapjában az előző év azonos időszakához képest. Az eredményeket látva, a Budapest Airport már márciusban 1 millió fő feletti utasforgalommal számol.

A szállított áru mennyisége tekintetében is növekedés tapasztalható az előző évhez képest. Idén már 10 203 tonnánál jár a reptér, ami összehasonlítva a tavaly mért 9 147 tonnához képest, 11,5%-os növekedést mutat.  A légijármű fel- és leszállások is növekedtek. Míg tavaly februárban 6 632 volt ezen műveletek száma, addig ez idénre felugrott 7 521-re.

Tovább növekedett Ferihegy utasforgalma

Ezek az eredmények azért is számítanak kiemelkedőnek, mert a tavalyi év rekord évnek számított a Budapest Airport számára. Összesen 13 097 239 utas fordult meg a reptéren, mely 14,5%-os növekedés volt 2016-hoz képest.

Az idei évben várhatóan tovább fog növekedni az utasok száma a repülőtér termináljain. Ez köszönhető annak is, hogy az előzetes bejelentések alapján 2018 nyarán egymilliónál is több ülőhelyet kínálnak a légitársaságok a Budapestről induló járatokon, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Forrás: Airportal.hu - A hír elkészítéséhez az Airportal "Közel 16%-os utasforgalom növekedés Ferihegyen februárban" cikke szolgált alapul

Kapcsolódó tartalmak:

>> Újabb utas-rekord a budapesti repülőtéren

>> Rekordforgalom júliusban a budapesti repülőtéren

További híreink

Új tengerparti járatok a Ryanair kínálatában

Hírek <p><span>Idén nyáron 54 útvonalon heti közel 200 járatot kínál a magyarországi utasoknak a Ryanair, köztük nyolc új tengerparti útvonalon is.</span></p>

Idén nyáron 54 útvonalon heti közel 200 járatot kínál a magyarországi utasoknak a Ryanair, köztük nyolc új tengerparti útvonalon is.

Újra indul júniusban az Air Baltic járata Budapest és Riga között - a Ryanair is rácsatlakozik az úti célra

Hírek <p>Hetente két járattal tér vissza Budapestre az Air Baltic légitársaság, míg a Ryanair novembertől indítja el járatait ugyanezen az útvonalon.</p>

Hetente két járattal tér vissza Budapestre az Air Baltic légitársaság, míg a Ryanair novembertől indítja el járatait ugyanezen az útvonalon.

Kialakult az Air France nyári menetrendje

Hírek <p>Az igényszint folyamatos emelkedése mellett az Air France bejelentette nyári rövid- és középtávú járatainak menetrendjét. A társaság 80 szezonális útvonalat kínál majd főként francia, dél-európai és afrikai célállomásokra - tájékoztatott minket a légitársaság közleményében.</p>

Az igényszint folyamatos emelkedése mellett az Air France bejelentette nyári rövid- és középtávú járatainak menetrendjét. A társaság 80 szezonális útvonalat kínál majd főként francia, dél-európai és afrikai célállomásokra - tájékoztatott minket a légitársaság közleményében.