Parkolóház épül a budapesti repülőtéren
FőoldalHírek Parkolóház épül a budapesti repülőtéren

Parkolóház épül a budapesti repülőtéren

2018. szeptember 13.

Októbertől módosul a parkolási rend a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljai körül, ugyanis ekkor veszi kezdetét a BUD 2020 repülőtér-fejlesztési program keretében megvalósuló új parkolóház kivitelezése - áll a repülőtér-üzemeltető közleményében.

A legfontosabb változások: 

  • A kivitelezési munkák miatt a (rövid távú parkolásra használt) Terminál Parkoló áthelyezésre kerül a jelenlegi, a 2A termináltól csupán néhány perc sétára található Holiday Plus Parkoló területére, ami október 1-től Terminál Parkoló néven üzemel (ld. a lenti térképet). A Holiday Plus Parkoló ezért megszűnik.
  • Hosszú távú parkolásra a tavalyi évben bővített, a 2B Terminálhoz közelebb elhelyezkedő Holiday Parkoló továbbra is kényelmesen használható lesz.
  • A buszok a taxi puffer parkoló mellett kialakított Busz Parkolóban állhatnak meg, az utasfelvételt és a kiszállítást pedig továbbra is a Prémium Parkolóban bonyolíthatják.
  • Az autókölcsönző cégektől bérelt autók felvétele és leadása átkerül a hotel mögötti parkolóba. A Centrál Parkoló jelenlegi, utasforgalmi célú funkciója ezzel egyidejűleg megszűnik, a repülőtéri hotel parkolási funkció azonban megmarad.
  • A Budapest Airport parkoló ügyfélszolgálati irodája az átmeneti Terminál Parkolóba költözik. Az áthelyezés október 11-én veszi kezdetét, és néhány napig fog tartani. Az ezen időszakban igényelt áfás számlák postai úton lesznek kiküldve.
  • Mozgássérült parkolás a Terminál Parkoló új helyszínén lehetséges.

 

Parkolóház épül a budapesti repülőtéren

A közúti előtereken (a Prémium Parkolóban) a forgalmi rend változatlan marad, azaz a munkák az előrendelt taxik, a buszok, a személygépkocsik, a BKK, illetve a hivatalos minibusz és taxi szolgáltató partnerek járműveinek közlekedését, rövid időszakokra történő megállását itt nem befolyásolják. Október 1-től a jelenlegi Terminál Parkoló lezárt területére a behajtás kizárólag munkavégzési célokkal megengedett (áruszállítás, építési forgalom); a korábban ott leparkolt gépjárművek október 15-ig hagyhatják el a parkolót.

Kapcsolódó tartalmak:

>> Ismét kétpályás üzem a budapesti repülőtéren

>> Reptéri transzfer - melyiket válasszuk?

további híreink

Repülőjegy keresés

felnőtt
12 év felett

gyerek
2-12 év között

csecsemő
2 év alatt

Egy fogalásban maximum 9 utas jegyét foglalhatja le! A csecsemők száma nem haladhatja meg a felnőttekét!