Untitled-1

A járvány kezdete óta augusztus volt a legjobb hónap a budapesti repülőtéren

2021. szeptember 10.

Több mint 700 000 utas regisztráltak augusztusban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, 30%-kal többet, mint az előző hónapban.

Ezzel a COVID-19 járvány kezdete óta ez elmúlt hónapban volt a legnagyobb a budapesti repülőtér forgalma – derült ki a Budapest Airport közleményéből. Idén a nyári hónapokban folyamatosan emelkedett a reptér forgalma: júniusban 266 ezer, júliusban 604 ezer utas fordult meg a reptéren.

Ugyanakkor a pandémia előtti időszakhoz képest még jelentős az elmaradás: az utasszám 57%-kal kevesebb mint a 2019-es, rekordot jelentő év azonos hónapjának forgalma. Az augusztusban regisztrált 6 829 le- és felszállás pedig 42%-kal alacsonyabb a két évvel ezelőtti számnál.

Jelentősen nőtt a Budapest Airport légiáru-forgalma: a tavalyi évhez képest 57,6 százalékkal 15 697 tonnára növekedett a kezelt légiáru mennyisége.

Forrás: airportal.hu

További híreink

Lengyelország és kedvelt úti célok kedvezményesen a LOT légitársasággal

Hírek <p>Foglaljon kedvezményesen október 27-ig a LOT Lengyel Légitársaság járataira.</p>

Foglaljon kedvezményesen október 27-ig a LOT Lengyel Légitársaság járataira.

Budapest Airport: közel 8%-kal több utas, mint a rekordévben

Hírek <p>2024-ben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma és gépmozgásai is túlszárnyalták a 2019-es rekordév adatait.</p>

2024-ben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma és gépmozgásai is túlszárnyalták a 2019-es rekordév adatait.

Isztambuli Stopover ajánlat: ingyenes szállás a Turkish Airlines átszálló utasainak

Hírek <p><span>Ha a Turkish Airlines légitársasággal utazik, és hosszabb átszállása van Isztambulban, egy különleges lehetőség vár Önre!</span></p>

Ha a Turkish Airlines légitársasággal utazik, és hosszabb átszállása van Isztambulban, egy különleges lehetőség vár Önre!