Untitled-1

A járvány kezdete óta augusztus volt a legjobb hónap a budapesti repülőtéren

2021. szeptember 10.

Több mint 700 000 utas regisztráltak augusztusban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, 30%-kal többet, mint az előző hónapban.

Ezzel a COVID-19 járvány kezdete óta ez elmúlt hónapban volt a legnagyobb a budapesti repülőtér forgalma – derült ki a Budapest Airport közleményéből. Idén a nyári hónapokban folyamatosan emelkedett a reptér forgalma: júniusban 266 ezer, júliusban 604 ezer utas fordult meg a reptéren.

Ugyanakkor a pandémia előtti időszakhoz képest még jelentős az elmaradás: az utasszám 57%-kal kevesebb mint a 2019-es, rekordot jelentő év azonos hónapjának forgalma. Az augusztusban regisztrált 6 829 le- és felszállás pedig 42%-kal alacsonyabb a két évvel ezelőtti számnál.

Jelentősen nőtt a Budapest Airport légiáru-forgalma: a tavalyi évhez képest 57,6 százalékkal 15 697 tonnára növekedett a kezelt légiáru mennyisége.

Forrás: airportal.hu

További híreink

Új Wizz Air járat Budapest és Gran Canaria között a téli menetrendben

Hírek <p>A Wizz Air bejelentette, hogy a téli szezonban új járatot indít Budapest és Gran Canaria között.</p>

A Wizz Air bejelentette, hogy a téli szezonban új járatot indít Budapest és Gran Canaria között.

A Budapest Airport segítőpontokat alakított ki a járatkésések miatt repülőtéren várakozó utasoknak

Hírek <p>Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű járatkéséssel és -törléssel kellett számolnia a légi utasoknak Európa-szerte, így Budapesten is. A Budapest Airport számára ebben a helyzetben különösen fontos, hogy az utasairól megfelelően gondoskodjon, ezért a repülőtéren egy-egy dedikált várakozóterületet került kijelölésre a 2A és 2B terminálokon.</p>

Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű járatkéséssel és -törléssel kellett számolnia a légi utasoknak Európa-szerte, így Budapesten is. A Budapest Airport számára ebben a helyzetben különösen fontos, hogy az utasairól megfelelően gondoskodjon, ezért a repülőtéren egy-egy dedikált várakozóterületet került kijelölésre a 2A és 2B terminálokon.

Párizs Charles de Gaulle-ra indít közvetlen járatot az EasyJet

Hírek <p>Az új Budapest - Párizs járat a téli menetrendben fog közlekedni, 2024. október 27-től.</p>

Az új Budapest - Párizs járat a téli menetrendben fog közlekedni, 2024. október 27-től.