Untitled-1 hotel

A járvány kezdete óta augusztus volt a legjobb hónap a budapesti repülőtéren

2021. szeptember 10.

Több mint 700 000 utas regisztráltak augusztusban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, 30%-kal többet, mint az előző hónapban.

Ezzel a COVID-19 járvány kezdete óta ez elmúlt hónapban volt a legnagyobb a budapesti repülőtér forgalma – derült ki a Budapest Airport közleményéből. Idén a nyári hónapokban folyamatosan emelkedett a reptér forgalma: júniusban 266 ezer, júliusban 604 ezer utas fordult meg a reptéren.

Ugyanakkor a pandémia előtti időszakhoz képest még jelentős az elmaradás: az utasszám 57%-kal kevesebb mint a 2019-es, rekordot jelentő év azonos hónapjának forgalma. Az augusztusban regisztrált 6 829 le- és felszállás pedig 42%-kal alacsonyabb a két évvel ezelőtti számnál.

Jelentősen nőtt a Budapest Airport légiáru-forgalma: a tavalyi évhez képest 57,6 százalékkal 15 697 tonnára növekedett a kezelt légiáru mennyisége.

Forrás: airportal.hu

További híreink

Bővít az Air France: 182 célállomás a téli menetrendben

Hírek <p>A növekvő utasforgalomnak köszönhetően folytatódik a kínálat bővítése az Air France-nál: a téli időszakban 182 célállomásra repül, 23 új útvonalat nyit és több járatot közlekedtet az Egyesült Államokba.</p>

A növekvő utasforgalomnak köszönhetően folytatódik a kínálat bővítése az Air France-nál: a téli időszakban 182 célállomásra repül, 23 új útvonalat nyit és több járatot közlekedtet az Egyesült Államokba.

Budapest Airport: közel 640 ezer utas szeptemberben

Hírek <p>Augusztushoz képest némi csökkenés mutatkozik a szeptemberi utasforgalomban, a kezelt légiáru mennyisége viszont továbbra is növekszik.</p>

Augusztushoz képest némi csökkenés mutatkozik a szeptemberi utasforgalomban, a kezelt légiáru mennyisége viszont továbbra is növekszik.

Újra repül majd Tiranába a Wizz Air

Hírek <p>Novembertől újraindítja járatait Albánia fővárosába a Wizz Air - jelentette be a fapados légitársaság.</p>

Novembertől újraindítja járatait Albánia fővárosába a Wizz Air - jelentette be a fapados légitársaság.