Untitled-1

2022 nyarán újraindul a LOT közvetlen Budapest-New York járata

2021. december 29.

Már foglalhatók a repülőjegyek.

Jó hír a LOT-tól: a lengyel légitársaság bejelentette, hogy 2022 júniusától újraindítja közvetlen repülőjáratát Budapest és New York között. A pandémia miatt átmenetileg felfüggesztett járat nagy népszerűségnek örvendett az utasok körében. Nyártól pedig újra átszállás nélkül elérhető lesz New York a heti háromszor közlekedő Boeing 787 Dreamlinernek köszönhetően.

A tervezett menetrend szerint a gépek június 3-tól közlekednek, kedden 12.25-kor, pénteken és vasárnap 12.15-kor szállnak fel, és helyi idő szerint 15.40-kor landolnak. New Yorkból Budapestre hétfőn és csütörtökön 17.30-kor, szombaton 18.15-kor indulnak és másnap reggel 8 órakor, vasárnap 8.50-kor érkeznek meg Ferihegyre.

A LOT Lengyel Légitársaság még 2018 májusában indította el Budapest-New York közvetlen járatát, amely folyamatosan működött a két város között. A koronavírus járvány azonban a hosszútávú járatokat érintette leginkább, így a pandémia első hulláma alatt hozott szigorítások következtében az útvonal átmeneti leállítására volt szükség.

A jelenlegi enyhülő korlátozások, az átoltottság és a visszatérő utazási kedv azonban újra lehetővé teszi a Budapest–New York JFK járat újraindítását és teljeskörű üzemelését. Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb városa újra heti három közvetlen járattal elérhető lesz júniustól Budapestről.

A járat New York legforgalmasabb légikikötőjére, a John Fitzgerald Kennedy Nemzetközi Repülőtérre közlekedik majd. A Budapest - New York útvonalat 9 óra 15 perc alatt fogja teljesíteni a légitársaság 252 ülőhelyes Boeing 787-es Dreamlinere.

Repülőjegyek már 132 000 Ft-tól foglalhatók a repjegy.hu-n!


Forrás: bud.hu, airportal.hu

További híreink

Új Wizz Air járat Budapest és Gran Canaria között a téli menetrendben

Hírek <p>A Wizz Air bejelentette, hogy a téli szezonban új járatot indít Budapest és Gran Canaria között.</p>

A Wizz Air bejelentette, hogy a téli szezonban új járatot indít Budapest és Gran Canaria között.

A Budapest Airport segítőpontokat alakított ki a járatkésések miatt repülőtéren várakozó utasoknak

Hírek <p>Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű járatkéséssel és -törléssel kellett számolnia a légi utasoknak Európa-szerte, így Budapesten is. A Budapest Airport számára ebben a helyzetben különösen fontos, hogy az utasairól megfelelően gondoskodjon, ezért a repülőtéren egy-egy dedikált várakozóterületet került kijelölésre a 2A és 2B terminálokon.</p>

Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű járatkéséssel és -törléssel kellett számolnia a légi utasoknak Európa-szerte, így Budapesten is. A Budapest Airport számára ebben a helyzetben különösen fontos, hogy az utasairól megfelelően gondoskodjon, ezért a repülőtéren egy-egy dedikált várakozóterületet került kijelölésre a 2A és 2B terminálokon.

Párizs Charles de Gaulle-ra indít közvetlen járatot az EasyJet

Hírek <p>Az új Budapest - Párizs járat a téli menetrendben fog közlekedni, 2024. október 27-től.</p>

Az új Budapest - Párizs járat a téli menetrendben fog közlekedni, 2024. október 27-től.