Untitled-1

Bemutatkozás

Az Aer Lingus üzleti modellje ötvözi a fapados és a klasszikus légitársaságok jellemzőit. Fő versenytársa a szintén ír tulajdonú Ryanair, amely teljes fapados modellben üzemel, és ezt az árai is tükrözik.

A légitársaság alapító tagja volt a oneworld szövetségnek, de a 2004-től megindult belső átalakítás és megújulás a szövetségből történő kilépést is magával hozta 2007-ben.

Codeshare megállapodásai révén nemcsak Európa, de Észak- Afrika, USA és a Közel-Kelet számos városa is elérhetővé vált az Aer Lingus utasok számára.

Az Aer Lingus központja Dublinban van, a teljesen felújított, modern T2 terminált néhány éve adták át, ide érkeznek és innen is indulnak az Aer Lingus rövid és hosszútávú járatai.

A tengerentúlra New York, Chicago, Boston, Washington, Orlando, San Francisco és a kanadai Toronto városába indulnak Dublinból az  Aer Lingus járatok.
Budapestről rövid, alig 2 órás dublini  csatlakozási idővel érhető el a New York, Boston vagy Chicago járat.


Egyedülálló, hogy az USA és Írország közötti megállapodás eredményeként az USA-ba utazók számára már Dublinban egy kihelyezett amerikai „immigration officer” elvégzi az előzetes beléptetést az USA-ba, már a check-in idején. Az Aer Lingus utasok így már belföldi utasként érkeznek meg Amerikába, ahol a poggyász felvételén túl semmilyen egyéb teendőjük nincs.

Magyarországról egész évben közlekedik közvetlen járat az ír fővárosba, s kínál csatlakozást az USA-ba.


Az Európán belüli járatokon  ételt/italt csak felár ellenében biztosít a légitársaság, de a hosszútávú járatokon az ár tartalmazza a fedélzeti ellátást.


A transzatlanti járatokon a Business osztály teljesen megújult, új  180 fokban dönthető ülések, nagyobb kényelem, WIFI, gazdag fedélzeti szórakoztatóprogram kínálat, és változatos menüsor biztosítja a teljes kényelmet.

Checkin információk

Az online utasfelvétel elérhető a légitársaság weboldalán 24 órával indulás előtt, melynek során elkészítheti és kinyomtathatja beszállókártyáját. A repülőtéri utasfelvétel is díjmentes!

Utasaink véleményei

smooth, practical, effective
BP - 2020-01-09
Szokásos kellemes utazás
Moha - 2017-12-27
Az utazàs kellemes volt ,sima út volt turbulencia nélkül.Fentről a kilàtàs csodaszép volt..Ezért is szeretek repülni!
Évci44 - 2017-12-27
Sokadik utazasomon elegedett voltam ☺
Ildike - 2017-12-27
Korrekt légitársaság.Szeretek velük utazni.
sam65 - 2017-12-09
A vásárlástól a hazaérkezésig minden flottul, pontosan, rendezetten ment. Semmilyen fennakadással, kellemetlenséggel nem kellett számolnunk, pedig nem vagyunk túl gyakorlottak a repülés terén. Köszönjük
Agik - 2017-11-17
4,5 oras volt az ut,azaz eleg hosszu. Az utaskiserok a kis kocsijukkal bealltak a kozlekedo folyosoba, /csak kavet/teat arultak/25 percen at a sarkukban allva vartam, hogy megkozelithessem a wc-t,mivel az ellenkezo iranyban kisbabat tarto szulok es idosebb , mankos neni torlaszolta el az utat.
katkicsgy - 2017-10-30
Sajnos negatív tapasztalatom volt. Hátunk mögött egy magyar pár ült, akik már eléggé ittasak voltak a repülőút előtt is, és erre még ittak is a repülőn is. Sajnos nagyon hangosak voltak, az ülést rángatták, löködték. Mellettem egy idős ír házaspár ült, akik már nem bírták, és szóltak a légiutas kísérőnek. Ő próbálta csendre és fegyelemre bírni őket, de kinevették, és még több alkoholt szerettek volna. A kapitány is mikrofonba kiszólt, hogy ha ez a viselkedés folytatódik, kénytelenek lesznek őket átadni a dublini reptéren az ír hatóságoknak. Nagyon hosszúnak tűnt az út, mert én még annyi csúnya szót, szitkozódást nem hallotta ...
Riaz13 - 2017-10-27
az Aer Lingus légitársasággal sűrűn utazom egy évben legalább 3-4 alkalommal. minden esetben meg voltam elégedve minden szolgáltatással amit a repülőn kaptam és a menetrendet is az időjárásnak megflelően de pontosan betartják. egy dolgot még plusz szolgáltatásként szívesen vennék: ha lehetne a fedélzeten filmet nézni. köszönöm
szertabt - 2017-10-26
Nagyon jo volt mindent
Copilul74 - 2017-10-24
A légitársaság azt nyújtotta, amit vártam a honlapjukon leírtak alapján. A gép időben indult, volt idő a csatlakozásra, nem volt váratlan esemény. A fedélzeti kiszolgálás átlagos volt a Dublin-Los Angeles járaton, azonban a szórakoztató panel több embernél nem működött. A személyzet próbálta orvosolni a helyzetet, azonban nem sikerült helyreállítani a rendszert. Akiknél nem működött, a személyzet felajánlott egy üveg bort vagy édességet. Ezt leszámítva minden rendben volt az utazással, kényelmes volt az ülés, tiszta volt a mosdó.
mrcd - 2017-10-24
A légitársaságot kedvelem, nem szokott problémám lenni.
Sajnos az utolsó 2 utam alkalmával a bőröndöm sérült, a kerekei törtek össze, de későn vettem észre, már nem akartam visszamenni reklamálni.
Dobzsuzska - 2017-08-31
Elsö repulésem!
Fantasztikus volt!!!
Papeva - 2017-08-27
A Budapest - Dublin útvonalon a kiszolgálás közepes volt, Mintha fapados légitársaságon utaztam volna.
A Dublin - New York útvonalon a kiszolgálás a jegy árának megfelelő volt. Volt étkezés, volt video-film, audió szolgáltatás, az utazás részleteit is láthattuk a képernyőn.
tombarat - 2017-08-27
Utazásom célja édesanyám hamvainak szétszórása volt Írországban. Előzetes érdeklődésemre a légitársaság információs szolgálatán készséggel adtak tájékoztatást a szükséges papírokról és teendőkről. A bejelentkezésnél és a beszállásnál minden gördülékenyen ment. A légi személyzet kedves volt. Az email címemre azóta is küldenek kedvezményes ajánlatokat, amit biztosan igénybe fogok venni, mert szeretnék még visszamenni Írországba.
pappkata101 - 2016-12-29
Rendszeresen ezzel a társasággal utazom évente egyszer-kétszer Írországba. Pontosak, azt adják amit ígérnek normális áron.
László112 - 2016-12-29
Írországba utaztam ki a férjem után és a gép légörvénybe keveredett, senki nem félt csak én, látták a többiek hogy először ülök gépen, ettől eltekintve nagyon jó volt.Ildikó
gombasil - 2016-12-28
utaztam már rengeteg légitársasággal, többek között Fly Emirates, Turkish Airlines vagy akár sorolhatnám a közkedvelt low fare légitársaságokat mint pl. Wizz Air, Ryan Air, de az Aer Lingus egy teljesen más kategória, A személyzet rendkivül profi, kedves, segítőkész. Ha egy apró jelet, mimikát vagy grimaszt vágsz, vagy valahogy a nemtetszésed jelét látják egyből segítőkészen jobb kezet nyújtanak a probléma megoldásában és pillanatok alatt újra a konfortzónádban érezheted magad. Fedélzeten az ételek, italok kimondotta izletesek, a jó ír vendéglátás sajátos kellemes jegyeit tartalmazza. Tisztaság illetve menetrend betartás, illetve a fedérzet ...
lcspelt - 2016-12-28
Mindenki udvarias kedves volt ! Azért hiányóltam , hogy Budapestre jöttem haza és Magyarúl nem köszöntek !
kovacsne,solteszilona - 2016-12-26
Kényelmesen utaztam, de reggel hiányoltam a tea, kávé kínálását. Hosszú út után, nem este, hanem reggel lenne célszerűbb.
Bodori - 2016-12-16
Nagyon pontos, hamarabb is érkezett, mint ami ki volt írva. A személyzet nagyon kedves, segítőkész volt.
SPK - 2016-12-15
Csakis Aerlingus Irorszagbol Budapestre!!!
Berni - 2016-12-07
Az idén nagyon sokat utaztam és még mindig meg voltam elégedve,úgy a személyzettel,mint maga az utazással.
Gajdos Józsefné - 2016-12-07
Számottevő esemény nem történt velem. Mindkét pontos indulás mellett odafelé késtünk, hazafelé előbb érkeztünk.
Sajnos a bőröndöm az első útján meg is sérült, javítani kellett, kiszakadt a bőr rajta.
kollmari - 2016-12-07
Minden nagyon flottul ment a check in-től a csomagok átvételéig. Pontosan indultunk és érkeztünk úgy is, hogy egy 3 percet vártak egy későn érkező utasra.
molnarbela55 - 2016-12-07
Most első alkalommal repültem az Aer Lingus társaság gépén. Már a beszállókapunál jó érzés volt látnom azt,hogy nincs tumultus , ( más társaságok beszállásához képest) folyamatosan engedtek át bennünket . A személyzet udvarias , kedves és vidám volt..Élmény volt velük repülni Budapestről Dublinba.
Jucinka - 2016-12-07
Tulajdonképpen a fedélzeti szolgáltatások alapján fapados.
brita59 - 2016-12-07
Rendezett környezet fogadott a fedélzeten, jó lett volna ha cukorkát kínáltak volna fel és leszálláskor. A pilóta odafelé menetben hölgy volt. Szép volt volt a landolás. Máskor is tervezem ezzel a légitársasággal rövid utazásaimat.
Gizella - 2016-12-07
Első repülésemet kezdtem az Aer Lingusnál Dublinba.
Mindent megfelelőnek találtam, a személyzet végtelenül kedves volt, az utastér tiszta, kényelmes.
Ár-érték arányban is megfelelő szerintem.
RedCat - 2016-12-07
Elégedett voltam a légitársasággal.
bencekormos73 - 2016-12-07
Very good service, attentive crew. Recommended for flying with baby/young child.
bencusiu - 2016-12-07
Rendszeresen repülök az AerLingussal, és általában nincs velük semmi gond. Most viszont az a probléma merült fel, hogy sem indulás előtt, sem érkezés után nem működött a fedélzeti világítás; este volt, így teljesen sötét lett a gépben. Ezt a kapitány eléggé riadt hangon egy repülőtéri berendezés meghibásodásával magyarázta, de nehéz elhinni, hogy ez ugyanazon a napon két különböző reptéren is megtörtént és nem a géppel volt valami baj. Egy pilóta ismerősöm utána elmondta, hogy a légitársaságok nem szokták beismerni az utasoknak, ha baj van, nehogy pánikot okozzanak, ami valamilyen szinten érthető, de engem zavart, hogy nyilvánvalóan ...
Aseis - 2016-12-07
Nem túl nagy, de éppen elfogadható méretű ülések voltak, de a rövid, /két és félórás/ út jól eltelt bármilyen probléma nélkül. A repülés maga jó élményként marad meg bennem, ráadásul az első légi utam volt. A személyzet profi módon tette a dolgát, ahogy az elvárható.
kj2291 - 2016-12-07
A gép pontosan indult-érkezett, és minden teljesen rendben volt. Ez volt az első repülőutam életemben, úgyhogy kellemes élményekkel távoztam. :)
Nessa - 2016-12-07
-
Erzsébet - 2016-12-07
Nagyon tetszett a gyors zökkenőmentes beszállás és kiszállás.A légiutas kisérők is nagyon kedvesek voltak.
Ágnes - 2016-12-07
Pontos, udvarias kiszolgálás, a kézipoggyászt ingyen letették a csomagtérbe, olcsóbb volt velük az út mint a fapados riválissal
egymagyar - 2016-12-07