Untitled-1 hotel

Bemutatkozás

A Finnairt 2013-ban a legjobb európai légitársaságnak választották, így nem meglepő, hogy Észak-Európa legnagyobb légitársaságaként tartják számon. Bázisreptere, Helsinki-Vantaa repülőtér.

2013 és 2014-es években a Budapest Airport legpontosabb légitársaság díjját kapta.
A légitársaság hírneve az 1923-as alapítása óta nem vesztett értékéből, sőt! Járatai pontosan közlekednek, fedélzetükön kényelmesen utazhatunk. Rövidtávú járatain két osztály érhető el, turista és üzleti, míg hosszútávú járatain turista, turista konfort és üzleti osztályok működnek.

A Finnair Európa és Ázsia között a legrövidebb útvonalon repül.

Top desztinációi Budapesti indulással Helsinki átszállással a következők:

 • Bangkok
 • Peking
 • Sanghaj
 • Chongqing
 • Xian
 • Hong Kong
 • Oszaka
 • Nagoya
 • Tokió
 • Szöul
 • Delhi
 • Szingapúr
 • Toronto
 • New York
 • Chichago

 

Szolgáltatásaik között megtalálható az online és mobile check-in is. Turista osztályon európán belül a 2 óránál rövidebb útvonalakon, a jegyár nem foglalja magába az étkezést, de 10 Euroért rendelhetünk hideg vagy meleg ételt a Sky Bistro választékából. Amennyiben business class-on utazik, a jegyár magában foglalja az utazás idopontjának megfelelő ételek választását, három kategória szerint. Felár ellenében pezsgő és belga praliné is kérhető.

A 2015-ös évben, az európai légitársaságok között elsőként fogja üzembe állítani az Airbus 350-900-as típusú szélestörzsű gépeit, melyek elsőként Shaghai, Peking és Bangkok útvonalakon fognak közlekedni.

2016 és 2017-ben további 7 darab A350-es érkezik a flottába, ezzel kivonják az összes A340-est a forgalomból. 2017 év végéig, a hosszútávú járatokon már csak A330 és A350 fog üzemelni.

Az új 350-es gépeken fedélzeti wifi lesz elérhető. Business osztályon 1-2-1, turista osztályon 3-3-3 az ülések felosztása.

 
Díjai:

Az Én Légitársaságom 2015 felmérésen elért eredményei

A legjobb menetrend: 1. helyezés


Az Én Légitársaságom 2014 felmérésen elért helyezései

A legjobb menetrend: 3. helyezés

 

Az Én Légitársaságom 2013 közönségszavazáson elért helyezései

A legjobb menetrend: 1. helyezés

Checkin információk

Az online utasfelvétel elérhető a légitársaság weboldalán 36 órával indulás előtt, melynek során elkészítheti és kinyomtathatja beszállókártyáját. USA járatok esetében 24 órával az indulás előtt lehetséges. A repülőtéri utasfelvétel is díjmentes!

Kapcsolódó akciók/hírek

Hírek a budapesti repülőtérről: januári úti célok, tesztközpont, terminál működés

hír Hírek a budapesti repülőtérről: januári úti célok, tesztközpont, terminál működés

Több mint 40 úti cél érhető el decemberben Budapestről

hír Több mint 40 úti cél érhető el decemberben Budapestről

Ezzel a 20 útvonallal tervez BUD novemberre

hír Ezzel a 20 útvonallal tervez BUD novemberre

Utasaink véleményei

Fapados színvonal, árak viszont az egekben. A 18 Euros “vacsorában” csak bor van, nem lehet alkoholmentes italt kérni helyette. Én a 25. sorban ültem a párom a 32. sorban. Légiutaskísérők mogorvák, nem érdemes kérdezni semmit a válasz finneknek: “sajnálom nem”, nem finneknek: “nem”.
Ági - 2021-11-28
oxygen Őv Kids Women
Katoliko - 2021-05-15
hiába nézzem őket,még sem adtak..
brum - 2021-05-15
Budapestről Rovaniemibe utaztunk a családdal Helsinki átszállással, tehát összesen 4 Finnair járatot használtunk egy héten belül, mindenféle fennakadás nélkül. Az indulási időpontokkal volt egy kis kavarás (10 percet előbbre hozták, aztán végül az eredeti időpontban indult mégis), de semmi komoly.
A személyzet jól beszélt angolul, kedvesek voltak és segítőkészek. Enni nem ettünk a gépen, így arról nem tudok nyilatkozni, hogy milyen az étel, a gyümölcslé finom volt, de olyat a boltban is kapni :)
Tóth Árpád - 2019-12-22
Érdekesség!!!
Hétfőn kora délután értesültünk a finn postások sztrájkjáról, amelyhez a FINNAIR földi dolgozói is csatlakoztak.
280 járatot töröltek ezek után.
E-mailt is kaptunk, késő délután tudtuk befejezni az ONLINE CHECK IN folyamatát.
Másnap újabb e-mailt kaptunk, melyben azt közölték, hogy lehet, hogy a csomagjaink nem utaznak majd velünk.
Kedd este feladhattuk a bőröndöket, de még akkor sem tudtak megmondani, hogy működik-e szállítás.
Nagyon sokan voltunk a repülőtéren.
A gépen nem volt kiszolgálás (sem ital, sem étel nem volt kapható)
A tömeg miatt késtek is a gépek.
Ezek ellenére ...
dani71 - 2019-11-30
Visszaúton majdnem lekéstem a csatlakozó járatot, késve indult a járat Jyaskylaból.
csapo - 2019-10-18
Utaster elkepesztoen tiszta,igenyes. Legiutaskiserok mindenben keszseggel segitenek,mosolyognak orom rajuk nezni
ForsmanAnnsofie - 2018-01-02
Le a kalappal a finner Pilóta előt,ahogyan a hó viharban is vitte a gépet.
Micukó - 2017-12-28
Helsinki Bangkok jarat, fantasztikus kenyelmes allithato labtamaszos, az atlagnal szelesebb ulesekkel az economy osztalyon is!
Eszter - 2017-12-28
Pontos járatok és csatlakozás, valamint kedves légi személyzet.
Honoráta - 2017-12-28
Minden tőkéletes volt
Smartrend - 2017-12-27
Budapest-Helsinki távot tettem meg a Finnair járatával és nehéz lenne bármi negatívat írni. A személyzet nagyon kedves volt, finom gyümölcslét osztogattak, utazás előtt állandóan emailt küldtek,hogy mindenről tájékoztassanak. Visszafele a gép csak azért késett 10 percet,mert bevártunk egy japán gépet,ahol 10 ember jött Budapestre és így nem késték le a csatlakozást. Alig várom,hogy legközelebb is Finnair szolgáltatásait igénybe vehessem!
Pklau98 - 2017-12-27
Bár többször utaztam már repülővel, de ez volt az első alkalom, hogy egyedül mentem. Ráadásul elég messzire. Nagyon sok jót olvastam erről a légitársaságról, így teljes mértékben biztonságban éreztem magam. A gép mind a négyszer időben indult és érkezett. Legközelebb is a Finnairt választanám, főleg ha ismét Ázsiába mennék. Csak ajánlani tudom. Nem beszélve arról, hogy az egyik legbiztonságosabb légitársaság. :)
SzVivien - 2017-12-24
A Finnair nagyon pontosan indult és érkezett. A légiutaskísérők mindenben segítségünkre voltak. Az egyetlen ami nem tetszett, hogy nagyon hűvösre volt állítva a klíma, ezért picit fáztunk a hosszú ( 12 órás) út során.
Azon pedig nagyon meglepődtem, hogy a rövid úton (pl.Helsinki-Budapest) nem szolgálnak fel semmilyen ételt, csak venni lehet. Pedig a hosszú utakon nagyon finomak az ételeik!
Mindezek ellenére a kedvenc légitársaságom!
kohariandi68 - 2017-12-22
Első repülőutam fantasztikus volt a finnair-el. Szakmai gyakorlatra utaztam, hogy pozitív mintákat hozzak haza kedvenc országomba, Magyarországra. Nemcsak a kávé volt különleges, hanem az ellátás is. Maximális respect a légiutas kísérőknek. Autizmussal élek, de életem legszebb élményét éltem át a Finnair fedélzetén. Ezúton köszönök mindent lányok és fiúk ;)
gaben1103 - 2017-12-19
Mindenkinek csak ajánlani tudom a Finnair járatait. Az elmúlt hónapban Ázsiába repültem velük és minden szuper volt. :)
Vivcsi - 2017-12-07
Maximálisan elégedett vagyok a légitársasággal. Minden zökkenőmentes volt.
Cakeboss - 2017-12-07
A légitársasággal teljes mértékben elégedett vagyok. Életemben először utaztam egyedül, de a finnair-nél maximálisan biztonságban éreztem magam.
Cakegirl - 2017-12-02
Kedves személyzet, kényelmes gépek. Nem volt késés, illetve fennakadás, ami külön pozitívum.
bbence22 - 2017-11-20
Nagyon szép út volt, jól éreztük magunkat.
fabiandora - 2017-11-16
Első repülőútam volt életemben, nincs más tapasztalatom,ők nagyon korrektek voltak és pontosak. Hibátlan a szolgáltatásuk.
fszarvi - 2017-11-15
Késve indult a gép, így majdnem lekéstem a csatlakozást, főleg mivel landolás után is kb 20 percig tartott a dokkolás. De a gépek tiszták, a cabincrew udvarias és kedves!
Andrisbarczi - 2017-11-15
Életem második repülése a Finnairrel volt, ami számomra nagyon pozitív élményként hatott. Kedves és mosolygós személyzet fogadott már a beszállásnál, ami különösen tetszett, hiszen tudniillik, hogy a finnek nagyon ritkán fejezik ki érzelmeiket és kevésbbé közvetlenek, mint mi magyarok. A repülési időnk csupán 2 óra volt, ami alatt ingyen kaphattunk innivalókat és persze ételt is ellenérték fejében. Az út kellemes volt és viszonylag stresszmentes. Édesanyámmal utaztam, akinek külön nagy élmény volt ez az utazás, hiszen akkor repült először. :)
MElizabet - 2017-10-30
A hosszû uton kellemesen èreztem magam. Jo filmeket nèztem. A kiszolgàlàs gyors volt, a szemèlyzet felkèszült.
szabotu - 2017-10-28
Maximális elégedettség! Pontosak, kedvesek, segítőkészek.
Simonandi68 - 2017-10-27
2017. októberében Japánba utaztam. Helsinkiben szálltam át. Ilyen hosszú útra még nem utaztam egyedül nagyon izgultam. A repülőn a nyelvi nehézségek ellenére is színvonalas volt a kiszolgálás, az átszállásnál is udvarias volt az útba igazítás. Köszönöm a kellemes utazást. Viszontlátásra!
Varga Judit - 2017-10-26
Sok légitársasággal repültem már, a Finnairrel is többször. Kivétel nélkül mindig kedvesek, segítőkészek voltak, a kiszolgálás is gyors és kifogástalan, főleg a többihez képest. Legutóbb a 3 hónapos kisfiunkkal utaztunk, így nagyon előzékenyek voltak velünk, mindenben a segítségünkre voltak, szuper helyet kaptunk így az utunk kellemes és sírásmentes volt :)
Szavi5 - 2017-10-26
Az egyik légiutaskisèrő "uriember" aki a mi rèszünkön volt elèg bunkò volt. Az àprilisi ès jùliusi utazàs soràn viszont minden szuper volt.
Rozari - 2017-10-26
A kellemes utat a személyzet figyelmessége és a kiszolgálás minősége egyaránt garantálta. Csak ajánlani tudom a légitársaságot.
Szijártó László - 2017-10-25
Visszafelé a gépünk 24 órát késett, amiről nagyon akadozott a tájékoztatás. Műszaki okok miatt végül a tervezettnél 25 órával később szálltunk fel. Kártérítést kaptam.
lilien - 2017-10-25
Meglepően gyenge színvonalú volt a Finnair légitársaság Tokióból Helsinkibe tartó járata. A székek kicsik voltak, az sokork nagyon egymásra épültek, a felszolgált étel nagyon kevés és ízetlen volt. A légiutas kísérők egyáltalán nem voltak kedvesek.
Lacahun1 - 2017-10-24
jó volt minden
muveszur - 2017-10-24
A repülőút kiváló volt, a személyzet maximális kedves és segítőkészségével cseppet sem volt megterhelő a hosszú majdnem 11 órás út.
evis01 - 2017-10-24
Rendkívül precíz társaság, emlékeztetett az út a régi repülős utaimra... :-)
ozs - 2017-10-24
Pontosak voltak, kedvesek, előzékenyek.
Márti - 2017-10-24
Nagyon kedves volt a szemèlyzet! Finom volt az étel is. Bármikor szüksèg volt pl inivalóra tögön hoztàk ! Tiszta volt WC.
csucsukovi - 2017-10-18
Rugalmas, pontos légitársaság. A kiszolgáló személyzet kedves, segítőkész, udvarias.
Sárik Melinda - 2017-10-18
Chicagoba utaztunk a Finnair legitarsasaggal, Helsinkin keresztul Budapestrol. Mind a ket jarat nagyon kenyelmes volt, a kiszolgalast atlagon felulinek ertekeltuk. Alapfelszereleskent kinaltak nekunk egy neszeszert, illetve vizet, takarot, zoknit es fulhallgatot. Ket etkezest tartalmazott az utazas, illetve folyamatosan kinaltak minket itallal. Ha legkozelebb ilyen hosszu utazasra keszulok, mindenkepp megtekintem a Finnair kinalatat.
Boglar - 2017-10-18
Kellemes volt az utazás, mind a kiszolgálás és pontosság, mind a hangulat szempontjából.
Segítőkész volt a személyzet és kedves, a felszolgált ételek ízletesek voltak.
Szinya - 2017-09-27
tiszta és rendezett gép
magnum11 - 2017-09-03
minden jó volt és még nem is zuhantunk le
vizozon - 2017-08-30
Figyelmesek, mosolygósak voltak a stewardessek,tetszett, s bár én nem gyerekkel utaztam, a kisgyerekekhez való hozzáállásuk is.Az odaútnál hiányoltam, hogy a kapitány nem köszöntötte az utasokat, a visszaútnál azonban igen.
villanyi.rozsa - 2017-08-29
Kellemes, kényelmes.
Dóra - 2017-08-28
Életem első repülő útja volt, fantasztokus. A járat pontpsan indult és 13 percel hamarabb érkezett meg Helsinkibe a kiírtnál. A személyzet nagyon kedves, segítőkész volt. Élveztem az egész utat. Fantasztikus látvámy volt naplementében repülni.
miklosanni - 2017-08-28
Minden megfelelt.
Rozar - 2017-08-27
Pontosan indult a gép és 15 perccel hamarabb is érkezett meg, így az átszállásnál még várni is kellett.
Fanni920 - 2016-12-30
Nagyon kellemes utazásban volt részünk, a személyzet kedves és segítőkész volt.
Marianna08 - 2016-12-29
Kényelmes utazás, pontos indulás és érkezés. Figyelmes személyzet. Finnország felüdítő és a finn emberek barátságosak. Ajánlom, mert szeretnivaló.
szkati02 - 2016-12-29
Kiváló személyzet. Pontos, udvarias, szakmailag kitűnő.
tlittle - 2016-12-28
A gép menetrend szerint indult és az átszállás során is pontosan indultunk. A kiszolgálás jó volt, a légiutas kísérők nagyon kedvesek és figyelmesek voltak, minden kérést teljesítettek a nyelvi nehézségek ellenére. A kapitány üdvözlő szavait nagyon rosszul lehetett hallani, mert a mikrofon nagyon torzított. A képes tájékoztató kiváló volt, mindig tudtuk, hogy hol járunk és mennyi km és idő van még hátra a célállomásig. Kár, hogy étel már nincs benne a repülőjegy árában, azt csak külön ellenszolgáltatásért lehet kapni, ami egy kicsit drága. Összességében nagyon elégedettek voltunk a feleségemmel a Finnairrel és másoknak is ajánljuk.
kiszlerjosti - 2016-12-27
A repülő utazás nagyon jó volt. Zökkenő mentes.
Személyzet udvariasságát közepesre értékelem,
hozzá érthetőséget maximálisan értékelem.
Az étel és ital túl drága volt!
Az ülések kényelmessége közepes.
Utazás célpontja fele ,semmi szórakozási lehetőség nem volt. Vissza fele, már kis monitorokon nézhettünk néma filmet és mutatták a repülési paramétereket érdekes volt.
Isti861 - 2016-12-27
Percre pontos indulás és érkezés, udvarias és jókedvű személyzet, zökkenőmentes fel- és leszállás.
Zsolt - 2016-12-25
Uticélunk Miami volt, egy 3 éves és egy 1,5 éves gyerekkel. Teljes mértékben meg voltunk elégedve a Finnair szolgáltatással. Egyetlen hátránya volt, de ez az eddig általunk használt légitársaságokról ugyanúgy elmondható (wizz, ryanair, AA, BA), hogy mivel a másfél éves gyereknek nem vettünk eddig sosem külön helyet, kvázi lapinfant-ként utaztunk, hogy ugyanolyan szűk lábrésszel rendelkező helyen ülünk, mint a többiek. Ahol amúgy sem fér el az ember lába rendesen, nem még, hogy egy gyerek is ül az ölében.
barackmag - 2016-12-23
A járat pontos volt, a megfelelő időben jött és ment, egyedül a korábban megszokott ingyenes ebédet/vacsorát hiányoltam a gépről, de úgy látszik, ebben, és az árban is idomultak a fapados járatokhoz. A Helsinkii Vantaa reptér pedig mindig egy élmény.
Tildiko19 - 2016-12-21
Helsinkin keresztül Miami oda-vissza. Tiszta a gép, kedves a személyzet és jó az ár.
Barna - 2016-12-17
A Finnair nagyon kedves kiszolgálószemélyzet, kényelmes, rugalmas átszállási idő.
Illiona - 2016-12-16
Pontos indulás, pontos érkezés, biztonságos utazás. A viszonylag magas jegyárért lehetne néhány többletszolgáltatás.
tazi74 - 2016-12-16
Még nem utaztam nemzeti légitársasággal. Kíváncsian vártam a kiszolgálást. Teljesen korrekt volt. Kiszolgáltak a földön és a levőgben egyaránt. Pontos volt a járat. A Finn belföldi járat compatibilis volt a nemzetközivel. Jyvaskylában ingyen hívtak taxit a számunkra. amikor látták, hogy nem helyiek vagyunk. Kérni sem kellett.
kerekjartot - 2016-12-07
Kellemes volt a Finnair-rel utazni. Nem véletlenül az egyik legjobb légitársaság.
Mary - 2016-12-07
A legkedvesebb, segítőkész személyzet akikkel valaha is utaztam. Minden utasra maximálisan figyelnek, a gyerekere külön kiemelten figyelnek. Pontosan indulnak, jók az árak.
nemcsi - 2016-12-07
Kinaba, Pekingbe utaztam, Helsinki atszallassal.Zavartalan, kellemes, kenyelmes ut volt, jo transzferrel, jo ar- ertek aranyban, jo menetidovel. A szoke, kozepkoru legikisero holgyek emberiek, kozvetlenek voltak, a lila finn bogyoital finom!
Lilla - 2016-12-07
Finnországba, Helsinkibe repültem a Finnair légitársasággal. Nagyon kedves volt a személyzet, viszonylag kényelmes volt az ülések közötti távolság valamint rendkívül érdekes volt egy fedélzeti kijelzőn nyomon követni, hogy éppen merre jár a repülőgépünk, milyen magasan és milyen sebességgel közlekedik. A szendvicskét hiánylotam egyedül :D
fanama - 2016-12-07
Gyermekeinkkel utaztunk Miamiba, 1,5 és 3 évesek. 1,5 éves gyerekkel economy osztályon utaztunk, ahol konkrétan az ölünkben ülő kislányunkal lehetetlenség volt elférni. Erre jobban odafigyeljetnének.
Tothera - 2016-12-07
Szinte semmilyen szolgáltatás, egy pohár üdítő összesen. Angolul keveset kommunikáltak, utastájékoztatás hagy kívánnivalót maga után. A gép oda-vissza pontos volt.
patesz27 - 2016-12-07
Az évben többször is utaztam már Finnair-rel, és teljesen meg vagyok elégedve a szolgáltatással, a fedélzeten az áfonyalé a legjobb.
adam052188 - 2016-12-07
Megbízható, pontos, kényelmes út volt. Az ár lehetne kicsit kevesebb is, de ennek ellenére nagyon elégedett vagyok a társasággal.
bittersweety - 2016-12-07
Mindig biztonságban repítenek a Szerelmemhez, és imádom a kávéjukat.
nalbievy - 2016-12-07
Minden tökéletesen sikerült az indulásnál volt egy kis késés de a személyzet készséges és kedves volt a földet érés zavartalanul zajlott :) ÜdV:)
akirea - 2016-12-07
Pontosa,kedvesek,figyelmesek es mosolygosak!!!
Nagy marianna - 2016-12-07
Az indulás pontos volt, a légi kísérők kedvesek, segítőkészek voltak. Az ellátás is megfelelő volt egy ilyen hosszú útra. Köszönet mindenért.
PMM - 2016-12-07
Pekingbe utaztam, jó csatlakozással, jó árban. Rokonszenvesek voltak a hús-vér, középkorú, kedves légikísérő hölgyek, és a lilabogyós szörp a kedvencem!
Lilla - 2016-12-07
Mindennel elégedett voltam.
hniky93 - 2016-12-07
Az elmúlt évben többször utaztam a Finnairrel. Árait tekintve nem a leggazdaságosabb, de időnként szuper ajánlataik vannak. Nem "fapados" társaság, de sok járatukra árulnak "fapados" jegyeket. A menetrend mindig nagyon kényelmes, normál időben érkeznek a gépek, a fedélzeten díjmentes italfogysztást biztosítanak, ami nagyon tetszik.
zsibong - 2016-12-07
Egy búcsúest és egy szentpétervári baráttal való találkozás okán az egész utat átaludtam, úgyhogy végre stresszmentesen telt az út. A stewik pedig békén hagytak, ez külön plusz pont. :)
mütyi - 2016-12-07
Mindenki nagyon segitőkész és kedves volt, a belföldi járaton még a figyelmünket is felhivták, hogy mikor nézzünk ki az ablakon és mit látunk.
Berkilne - 2016-12-07
A legjobb menetrend!
dora - 2016-12-07
Pontos, megbízható, kényelmes - röviden ez jellemezte a Budapest-Helsinki-Szöul (és vissza) utamat. Minden járat pontos volt, az átszállás zökkenőmentes, elég idő volt mindenre, a gépek tiszták voltak, a személyzet figyelmes, a kért gluténmentes menüt is mindig megkaptam.
Csak ajánlani tudom mindenkinek a Finnair-t!
pb24 - 2016-12-07
Velünk utazó 2 gyermekünkkel utaztunk. Sem oda, sem visszafélé nem tudtunk 4 jegyet egymás mellé foglalni. Hála a személyzet áldozatos munkájának, a visszaútom legalább a beteg kisfiam mellé tudtam ülni. A gyerek nagyon rosszul volt.A reptéren már orvos, majd mentő várta. Mára meggyógyult gyermek.Hála és köszönet a Liszt Ferenc NK.Reptér dolgozóinak és s Finnair Helsinki-Budapest járat személyzetének.
.
fagima98 - 2016-12-07
Sajnos 1 órás késésünk volt, amit 20 percel a felszállás előtt tudtunk csak meg, addig mindenki rohangált mert addig nem volt utastájékoztatás.

Az utazás maga nyugodt volt, kicsit fapadosnak éreztem a gépet.
Macika - 2016-12-07
Idén októberben utaztunk Budapest-Helsinki-London útvonalon a Finnairrel. Miután a hobbink a repülés, eléggé odafigyelünk arra, hogyan viszi a pilóta a gépet. Gördülékeny fel és leszállás, menetrendnél kiírt időpont előtti indulás és érkezés, jó fedélzeti szerviz. Hibátlan, tiszta, kényelmes ülések, letisztult design. Az egyetlen hiba számomra a fedélzeti étkezés fizetőssé tétele európai járatokon. Összességében csillagos 5!
whereislor - 2016-12-07
Időben indul és érkezik. A személyzet a földön és a gépen is kedves és udvarias.
Enikő - 2016-12-07
Kellemes meglepetes volt a legikiserok kedvessege, az ingyenes frissitok minoseges valaszteka es a pilota kozvetlensege. Az indulas idopontja nekem epp idealis volt, a gep oda is es visszafele is kozponti terminalra volt beallitva, nem kellett buszozni vagy gyalogolni hanem folyoso vezetett egyenesen a gepre.
JBondor - 2016-12-07