Untitled-1

Bemutatkozása

A ITA Airways (Italian Transporto Aereo), Olaszország nemzeti légitársasága és a SkyTeam légitársasági szövetség tagja, melyet 2020 novemberében alapítottak azon nem titkolt céllal, hogy helyettesítse az azóta csődbe ment Alitalia légitársaságot.

A ITA Airways központjai a római Fiumicino és a milánói Linate repülőterei. A légitársaság jelenleg 59 útvonalon 44 desztinációra repül, többek között Rómába, New Yorkba, Torontóba, Tokióba és a Maldív-szigetekre. A tervek szerint a desztinációs hálózatot 2025-re 74 desztinációval és 89 útvonallal bővítik, mind belföldi mind pedig nemzetközi járatokkal.

A ITA Airways jelenleg az alábbi jegytípusokat kínálja ügyfeleinek: Light, Economy, Premium Economy, Business és Comfort. Kézi táskát bármelyik jegytípussal fel lehet vinni a gépre, utasonként 1 db-ot, mely maximum 8 kg lehet, és nem lehet nagyobb, mint 55x35x25 centiméter. Az Economy járatokra 1 db, maximum 23 kg-os poggyászt lehet feladni, míg a Premium Economy és a Business járatok esetében 2 db, maximum 23 kg-os poggyász adható fel. A Light jegytípus esetében azonban nincs lehetőség a poggyászfeladásra, ha valaki ilyen jeggyel rendelkezik, annak külön kell megvásárolnia feladható poggyászát.

Működése kezdetén a ITA Airways 52 repülőgépből álló flottát üzemeltetett, ebből 7 széles és 45 keskenytörzsű repülőgép került használatba. A tervek szerint 2022-ben a flotta gépeinek száma 78-ra fog emelkedni, melyből 13 lesz széles törzsű és 65 lesz keskenytörzsű gép. 2022-től fokozatosan új generációs repülőgépek is csatlakozni fognak majd a flottához, felváltva a régi technológiájú – az Alitalia korszakából megmaradt - repülőgépeket. 2025 végére az előzetes tervek szerint a flotta gépeinek száma 105-re fog emelkedni, melyek 70%-át már az újgenerációs gépek fogják alkotni.

A légitársaság már indulásakor is kiemelt figyelmet szentelt a fenntarthatósági alapelvekre, ezért egy olyan modern és környezetbarát flottát szereltek fel, mely a legújabb technológiák segítségével jelentősen csökkenti a környezeti káros hatásokat.