Repülőjegy foglalási útmutató

Az alábbi repülőjegy foglalási információkkal és útmutatóval szeretnénk segíteni, hogy minél gyorsabban és könnyebben megtalálja az Ön számára legkedvezőbb repülőjegyet.

Első lépés

Ebben a lépésben kiválaszthatja, hogy mikor és hova szeretne utazni.

1. A kívánt desztináció megadása:
Írja be a város vagy a repülőtér első néhány betűjét ahová utazni szeretne, majd az automatikus kiegészítési lehetőségekből válassza ki a kívánt célállomást.

2. Az úti cél kiválasztása:
Az úti cél kiválasztása fölött megadhatja, hogy oda-vissza vagy egyirányú repülőjegyet szeretne-e foglalni.

3. A dátum kiválasztása:
Az oda- és visszaút dátumát a naptár ikonra kattintva választhatja ki.

4. Utasok számának megadása:
A légitársaságoknál csak 9 főig van lehetőség egyéni foglalásra. Ha Ön több, mint 9 főre szeretne repülőjegyet vásárolni, kérjük, válassza a "Csoportfoglalás 9 fő felett" menüpontot.

A gyermekek és csecsemők életkorának az utazás napján kell a megadott értéken belül lennie!

Amennyiben a csecsemő utas az utazás ideje alatt tölti be a 2. életévét, kérjük, a repülőjegy megvásárlása előtt tájékozódjon ügyfélszolgálatunkon az adott légitársaság erre vonatkozó szabályairól.

Második lépés

Ebben a lépésben választhat a legjobb ajánlatok közül.

1. A repülőjegy keresést követően megjelenő táblázatban az Ön által választott dátum előtti és utáni 3 napra kapja meg a legalacsonyabb jegyárakat. Ezek az árak minden költséget tartalmaznak, kivételt képeznek azok az ajánlatok, ahol csak bankkártyás fizetési lehetőség van. A listán szereplő ár nem tartalmazza a külön fizetendő bankkártya használati díjat.

2. A táblázat alján kiválaszthatja, hogy budapesti vagy bécsi indulással szeretne utazni. Sok esetben érdemes megfontolni, hogy honnan indulna, hiszen jelentős különbségek is lehetnek a repülőjegy árakban.

3. Többször is előfordul, hogy a legolcsóbb Business repülőjegy árak, nem drágábbak nagyságrendekkel a Turista osztálynál. A Business osztállyal járó kényelem és extra szolgáltatások viszont közismert, így érdemes ezt az opciót is figyelembe venni, repülőjegy keresésnél.

4. Ezt követi a találati lista, ahol az Ön által választott napra lebontva láthatja az elérhető járatokat. Itt található a légitársaság; az indulási és érkezési repülőtér; a felszállás és leszállás időpontja (minden esetben helyi idő szerint); a repülés időtartama; az, hogy közvetlen járat-e vagy át kell szállni; és a repülőjegy ára. A részletek megjelenítése gombra kattintva megnézheti a járatszámot; a géptípust; átszállás esetében az átszállás helyét, idejét; és az utazás HurráPont értékét.

5. Az oldal bal felső részén új repülőjegy keresést indíthat, ha valamit meg szeretne változtatni az utazással kapcsolatban.

6. Az új keresés alatt pedig megszűrheti a találatokat. Itt kiválaszthatja, hogy csak közvetlen, vagy csak átszállásos járatokra kíván repülőjegyet keresni. Ez alatt a lehetséges árak esetében adhat meg minimum és maximum összeget. Alatta kijelölheti, hogy melyik légitársaságokkal kíván utazni. Legalul pedig megadhatja, hogy melyik napszakban szeretné megkezdeni az oda- és visszautat.

7. Ha megtalálta az Ön számára megfelelő repülőjegy ajánlatot, akkor az ár alatt megjelenő Foglalás gombbal tudja lefoglalni a választott repjegyet.

8. Néha sajnos előfordul, hogy a találati listára kikerülnek olyan ajánlatok, amelyeket aztán a légitársaság nem tud visszaigazolni. Ebben az esetben kérjük, válasszon másik repülőjegy ajánlatot.

Harmadik lépés

Ebben a lépésben a foglaláshoz szükséges adatokat kell megadnia.

1. Az oldal tetején láthatja a kiválasztott járat adatait.

2. Itt látható a légitársaság; az induló és érkező repülőtér; a felszállás és leszállás időpontja (minden esetben helyi idő szerint); a repülés időtartama; az, hogy közvetlen járat-e vagy át kell szállni; a repülőjegy ára. A részletek megjelenítése gombra kattintva megnézheti a járatszámot; a géptípust; átszállás esetében az átszállás helyét, idejét; és az utazás HurráPont értékét.

3. Utasadatok megadása: a légitársaságok többsége – és ezért a mi helyfoglalási rendszerünk is- maximum 29 karaktert enged utasnévként betáplálni (vezeték- és keresztnév együtt). Itt megadhatja azt is, hogy mennyi poggyászt szeretne feladni az adott utas. Ezek alatt kiválaszthatja, hogy milyen utas- és balesetbiztosítást szeretne kötni.

4. A kapcsolattartó adatainál megadhatja annak a személynek az adatait, aki lefoglalja a repülőjegyeket.

5. Ez alatt megadhatja a HurráKlub tagszámát, amivel a HurráKlub utazási hűségprogramban vehet részt. Ha még nem rendelkezik tagszámmal, akkor a repülőjegy foglalás után könnyen regisztrálhat.

6. Következő lépésben kiválaszthatja a fizetés módját, illetve itt jelezheti ÁFÁ-s számla igényét.

7. A Weco Online Kft. Szabályzatának elfogadása után kattintson a Foglalás gombra, majd a PayU kártyaelfogadó oldalán megtörténik a fizetés is, ha bankkártyás.

Felhívjuk figyelmét, hogy a foglalási folyamat akár több percig is eltarthat!

Kérjük, hogy ne kattintson a böngészőjében sehova, illetve ne zárja be azt, amíg a repülőjegy foglalási folyamat be nem fejeződik!

Negyedik lépés

Sikeres repülőjegy foglalás esetén negyedik lépésként a foglalás visszaigazolása jelenik meg, amelyet ugyanebben a pillanatban e-mailen is eljuttatunk Önnek, a foglalás során megadott e-mail címre. Ha Ön a foglalás során repülőjegyét bank-/ vagy hitelkártyával kifizette, akkor az automatikus visszaigazoló e-mail már magát az elektronikus repülőjegyet is tartalmazni fogja (csatolt PDF file-ként).

A visszaigazolás tartalmaz egy 6 jegyű foglalási azonosítót is, amelyre minden esetben hivatkoznia kell, amikor telefonos ügyfélszolgálatunkat igénybe veszi. Név alapján - a foglalásban szereplő személyek biztonsága érdekében - nem áll módunkban telefonon semmilyen információt adni a repülőjeggyel kapcsolatban.