Tengerparti nyaralás még a főszezon előtt? Miért is ne! Most még kedvezményeket is elcsíphet!
további részletek

Repülőjegy foglalási útmutató

Az alábbi repülőjegy foglalási információkkal és útmutatóval szeretnénk segíteni, hogy minél gyorsabban és könnyebben megtalálja az Ön számára legkedvezőbb repülőjegyet.

Első lépés

Ebben a lépésben kiválaszthatja, hogy mikor és hova szeretne utazni.

1. A kívánt desztináció megadása:
Írja be a város vagy a repülőtér első néhány betűjét ahová utazni szeretne, majd az automatikus kiegészítési lehetőségekből válassza ki a kívánt célállomást.

2. Az úti cél kiválasztása:
Az úti cél kiválasztása fölött megadhatja, hogy oda-vissza vagy egyirányú repülőjegyet szeretne-e foglalni.

3. A dátum kiválasztása:
Az oda- és visszaút dátumát a naptár ikonra kattintva választhatja ki.

4. Utasok számának megadása:
A légitársaságoknál csak 9 főig van lehetőség egyéni foglalásra. Ha Ön több, mint 9 főre szeretne repülőjegyet vásárolni, kérjük, válassza a "Csoportfoglalás 9 fő felett" menüpontot.

A gyermekek és csecsemők életkorának az utazás napján kell a megadott értéken belül lennie!

Amennyiben a csecsemő utas az utazás ideje alatt tölti be a 2. életévét, kérjük, a repülőjegy megvásárlása előtt tájékozódjon ügyfélszolgálatunkon az adott légitársaság erre vonatkozó szabályairól.

Második lépés

Ebben a lépésben választhat a legjobb ajánlatok közül.

1. A repülőjegy keresést követően megjelenő táblázatban az Ön által választott dátum előtti és utáni 3 napra kapja meg a legalacsonyabb jegyárakat. Ezek az árak minden költséget tartalmaznak, kivételt képeznek azok az ajánlatok, ahol csak bankkártyás fizetési lehetőség van. A listán szereplő ár nem tartalmazza a külön fizetendő bankkártya használati díjat.

2. A táblázat alján kiválaszthatja, hogy budapesti vagy bécsi indulással szeretne utazni. Sok esetben érdemes megfontolni, hogy honnan indulna, hiszen jelentős különbségek is lehetnek a repülőjegy árakban.

3. Többször is előfordul, hogy a legolcsóbb Business repülőjegy árak, nem drágábbak nagyságrendekkel a Turista osztálynál. A Business osztállyal járó kényelem és extra szolgáltatások viszont közismert, így érdemes ezt az opciót is figyelembe venni, repülőjegy keresésnél.

4. Ezt követi a találati lista, ahol az Ön által választott napra lebontva láthatja az elérhető járatokat. Itt található a légitársaság; az indulási és érkezési repülőtér; a felszállás és leszállás időpontja (minden esetben helyi idő szerint); a repülés időtartama; az, hogy közvetlen járat-e vagy át kell szállni; és a repülőjegy ára. A részletek megjelenítése gombra kattintva megnézheti a járatszámot; a géptípust; átszállás esetében az átszállás helyét, idejét; és az utazás HurráPont értékét.

5. Az oldal bal felső részén új repülőjegy keresést indíthat, ha valamit meg szeretne változtatni az utazással kapcsolatban.

6. Az új keresés alatt pedig megszűrheti a találatokat. Itt kiválaszthatja, hogy csak közvetlen, vagy csak átszállásos járatokra kíván repülőjegyet keresni. Ez alatt a lehetséges árak esetében adhat meg minimum és maximum összeget. Alatta kijelölheti, hogy melyik légitársaságokkal kíván utazni. Legalul pedig megadhatja, hogy melyik napszakban szeretné megkezdeni az oda- és visszautat.

7. Ha megtalálta az Ön számára megfelelő repülőjegy ajánlatot, akkor az ár alatt megjelenő Foglalás gombbal tudja lefoglalni a választott repjegyet.

8. Néha sajnos előfordul, hogy a találati listára kikerülnek olyan ajánlatok, amelyeket aztán a légitársaság nem tud visszaigazolni. Ebben az esetben kérjük, válasszon másik repülőjegy ajánlatot.

Harmadik lépés

Ebben a lépésben a foglaláshoz szükséges adatokat kell megadnia.

1. Az oldal tetején láthatja a kiválasztott járat adatait.

2. Itt látható a légitársaság; az induló és érkező repülőtér; a felszállás és leszállás időpontja (minden esetben helyi idő szerint); a repülés időtartama; az, hogy közvetlen járat-e vagy át kell szállni; a repülőjegy ára. A részletek megjelenítése gombra kattintva megnézheti a járatszámot; a géptípust; átszállás esetében az átszállás helyét, idejét; és az utazás HurráPont értékét.

3. Utasadatok megadása: a légitársaságok többsége – és ezért a mi helyfoglalási rendszerünk is- maximum 29 karaktert enged utasnévként betáplálni (vezeték- és keresztnév együtt). Itt megadhatja azt is, hogy mennyi poggyászt szeretne feladni az adott utas. Ezek alatt kiválaszthatja, hogy milyen utas- és balesetbiztosítást szeretne kötni.

4. A kapcsolattartó adatainál megadhatja annak a személynek az adatait, aki lefoglalja a repülőjegyeket.

5. Ez alatt megadhatja a HurráKlub tagszámát, amivel a HurráKlub utazási hűségprogramban vehet részt. Ha még nem rendelkezik tagszámmal, akkor a repülőjegy foglalás után könnyen regisztrálhat.

6. Következő lépésben kiválaszthatja a fizetés módját, illetve itt jelezheti ÁFÁ-s számla igényét.

7. A Weco Online Kft. Szabályzatának elfogadása után kattintson a Foglalás gombra, majd a PayU kártyaelfogadó oldalán megtörténik a fizetés is, ha bankkártyás.

Felhívjuk figyelmét, hogy a foglalási folyamat akár több percig is eltarthat!

Kérjük, hogy ne kattintson a böngészőjében sehova, illetve ne zárja be azt, amíg a repülőjegy foglalási folyamat be nem fejeződik!

Negyedik lépés

Sikeres repülőjegy foglalás esetén negyedik lépésként a foglalás visszaigazolása jelenik meg, amelyet ugyanebben a pillanatban e-mailen is eljuttatunk Önnek, a foglalás során megadott e-mail címre. Ha Ön a foglalás során repülőjegyét bank-/ vagy hitelkártyával kifizette, akkor az automatikus visszaigazoló e-mail már magát az elektronikus repülőjegyet is tartalmazni fogja (csatolt PDF file-ként).

A visszaigazolás tartalmaz egy 6 jegyű foglalási azonosítót is, amelyre minden esetben hivatkoznia kell, amikor telefonos ügyfélszolgálatunkat igénybe veszi. Név alapján - a foglalásban szereplő személyek biztonsága érdekében - nem áll módunkban telefonon semmilyen információt adni a repülőjeggyel kapcsolatban.