Untitled-1

Kiemelt úticélok

Sydney igazi ikonikus város, Ausztrália egyik jelképévé is vált és méltán lett népszerű állomása a nyaralni vágyóknak is. Az Operaház igazi jelkép lett, a kikötő (a Sydney Harbour) nyüzsgése és a helyiek közvetlen viselkedése magával ragadja az ide utazókat. Elsőnek ajánljuk a Sydney Tower 200 méter magas tornyát, ahonnan beláthatjuk az egész város, mielőtt bejárnánk. Az állandó napsütés kihagyhatatlanná teszi a Bondi beach, Coogee beach partjainak bejárását, igazi élmény itt megmártózni az óceánban. A konteinens flóráját és faunáját a legváltozatosabb túrákkal ismerhetjük meg, de gyönyörű látványt nyújt a Taronga állatkert, vagy a Királyi Botanikus kert is. Sydney egy teljesen új világot fed fel az ide látogató előtt. Igazi bakancslistás hely!

Sydney

409 500 Ft-tól

Melbourne Ausztrália második legnagyobb városa, és talán a leginkább komfortos is az európai látogatóknak. Érdekessége, hogy Melbourne-t tartják a világ legélhetőbb városának, amit azonnal megért az, aki eltölt ott néhány napot. Vásárlás a Queen Victoria Market piacon, aztán egy legendásan erős helyi kávé, és biztos, hogy lendületesen indul majd a nap.

Melbourne

343 200 Ft-tól

Brisbane városában járva kihagyhatatlan élmény a Lone Pine koalarezervátum, ahol kengurukkal és koalákkal találkozhatunk. Érdemes úgy időzíteni az utazás, hogy részt vehessen az évente megrendezésre kerülő Riverfestitval-on, ekkor ugyanis kivilágítják a város jelképének számító Story hidat. A kirándulni vágyók számára pedig Brisbane legmagasabb hegye, a Coot-tha szolgál kiváló időtöltéssel.

Brisbane

486 600 Ft-tól

Perth vonzerejét természetesen elsősorban az egymás után fekvő gyönyörű strandok adják. Jobban felfedezve a várost azonban láthatjuk, mennyi különlegességet rejt magában. Itt található a Nyugat-Ausztráliai Tengerészeti Múzeum, valamint Ausztrália legnagyobb víz alatti akváriuma is. Perth szórakoztató központjában, az Entertainment Centre-ben sport és zenei programok közül válogathatunk. Mindazok, akik egy nyugodt napra vágynak, a város közelében található Hills Forest gyönyörű növényei és vízesései tökéletes helyet biztosítanak egy hangulatos, piknikkel egybekötött kiránduláshoz.

Perth

336 100 Ft-tól

Engedje, hogy Dél-Ausztrália fővárosa magával ragadja aktív kikapcsolódást kínáló lehetőségeivel! Adelaide városában járva nézzen szét a North Terrace és a Torrens folyó közötti kulturális központban, túrázzon a Mt. Lofty Ranges területén, szörfözzön a Fleurieu-félszigetnél, ha pedig érdeklődik gasztronómia iránt, Adelaide borvidékei biztosan le fogják nyűgözni, melyek közül az egyik leghíresebb a Barossa-völgy.

Adelaide

389 400 Ft-tól

Ausztrália egyik legszebb és legkedvezőbb klímával rendelkező tartománya Queensland. Nem véletlenül nevezik a Napsütés Államának. Gold Coast ezen a termékeny, trópusi területen fekszik, és bár a köznyelv banánhajlítónak nevezi a helyieket, ami a semmittevés egyik regionális szinonímája, azért nem kell azt hinni, hogy itt kolbászból, vagyis hát banánból van a kerítés. Az igaz, hogy szinte végeláthatatlan banánültetvények érik egymást, de a város kulturális és gazdasági központként is funkcionál, annak minden technológiai és gazdasági előnyével. A felhőkarcolók és bevásárlóközpontok nyújtotta klímát és kényelmet a szörfözésre kíválóan alkalmas tengerpartok egészítik ki, a Gold Coast-ra látogatók legnagyobb örömére.

Gold Coast

557 600 Ft-tól

Canberra

Canberra

778 500 Ft-tól

További úticélok

Ayers Rock

747 400 Ft-tól

Cairns

598 400 Ft-tól

Darwin

611 700 Ft-tól

Hobart

749 200 Ft-tól

Launceston

678 700 Ft-tól

Newcastle

612 200 Ft-tól

Általános információk

Pénznem: Ausztrál dollár (AUD)

Utazási okmányok: A magyar állampolgárok részére a beutazás csak érvényes útlevéllel és érvényes ausztrál vízum birtokában lehetséges.

Vízum információ: Vízum igénylése kötelező.