Untitled-1

Sal: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

További ajánlataink repülőjegye mellé

Sal repülőterei

Amilcar Cabral Intl Arpt
távolság a városközponttól: 0 km
Információ

Az Amílcar Cabral vagy más néven Sal Nemzetközi Repülőtér a Zöld-foki Köztársaság központi repülőtere. Egy terminál és négy kapu segíti a repülést, évente nagyjából 1 millió utas fordul meg itt.

Megközelítés: A repülőtérre nem indulnak menetrendszerinti járatok, de taxival, illetve bérelt autóval könnyen megközelíthetjük Santa Mariat.

terkep
Repterek megjelenítése
Az interaktív térkép megtekintéséhez kattintson az ikonra!

Irány Sal!

A Zöld-foki szigeteken adott a pihenés és a nyugalom. Tipikusan az a hely, ahova nem a nyüzsgés vonzza az embereket, sokkal inkább a zavartalan kikapcsolódás lehetősége. Akkor érdemes ide látogatni, ha a programokkal zsúfolt, városnézős nyaralás helyett pihenni szeretnénk.

Az Atlanti-óceánon található szigetcsoport, a Zöld-foki Köztársaság összesen 10 nagyobb és 5 kisebb szigetből áll, melyek között többnyire repülővel tudunk közlekedni, ám egyes szigetek esetében a komp is elérhető megoldás. Ha már elhatároztuk, hogy a szigetek egyikén pihenjük ki az elmúlt hetek, hónapok fáradalmait, akkor érdemes több, másik sziget meglátogatását is beütemezni. Amennyiben erre nincs igény, abban az esetben Sal a legjobb választás.

Minden szigetnek más és más a hangulata, de közülük Sal mondható a legturistásabbnak, itt találhatóak ugyanis a nagyobb All-inclusive hotelek, illetve a legtöbb vendéglátóegység is. Ettől valamelyest kevésbé autentikus az élmény, ám a partszakaszok abszolút kárpótolnak, ezek ugyanis olyanok, mintha egy képeslapból léptek volna elő.

Sal repülőjegy | repjegy.hu

A szigeten elsősorban portugálul beszélnek, de jellemzően nem okoz problémát az angol sem. A vízum beszerezhető közvetlenül a Zöld-foki szigetek bécsi nagykövetségén is vagy felvehető a nemzetközi repülőtéren. Az afrikai úti célok esetében gyakran kérdéses lehet a közbiztonság, de a szigeten szerencsére híresen jó, afrikai viszonylatban kimondottan kiemelkedő.

A szigetre állandó nyári klíma jellemző, így szinte mindegy, hogy melyik hónapot választjuk az utazásra, de a főszezon alapvetően októbertől márciusig tart. Az év nagy részében 25 fok körül mozog az időjárás, a csapadék pedig nagyon ritka. A nyári hónapokban a hőmérséklet inkább a 30-hoz közelít. A csodás időjárás mellett másik nagy előnye, hogy mindössze két óra időeltolódás van, így a jetlaggel nem kell számolni.

Sal az ott található só lelőhelyről kapta a nevét, mely sokáig a sziget fő bevételi forrását jelentette. Két legfontosabb települése Espargos és Santa Maria. Utóbbiban a legérdemesebb megszállni, a közeli hófehér homokos tengerpart, illetve az ottani kikötő miatt, ami lényegesen megkönnyíti a környék felfedezését. Kezdésnek például jó ötlet ellátogatni Baía da Murdeiraba, ahonnan nagyon szép kilátás nyílik az öbölre. Innen ráadásul könnyen eljuthatunk a fővárosba, Espargosba is, ahol mindenképpen érdemes több időt is eltölteni.

A Zöld-foki Köztársaság egyelőre nem számít kimondottan turistás helynek, bár évről-évre egyre növekszik a forgalom. Így ha szeretnénk egy kicsit elbújni a világ zaja elől – akár főszezonban is – akkor itt nyugodtan megtehetjük, miközben gyönyörű strandokon pihenünk és igazi ételkülönlegességeket és italokat fogyasztunk.