Untitled-1

Kiemelt úticélok

Kairó nem csupán Egyiptom fővárosa, de a Közel-Kelet politikai és gazdasági központja is. Igazán sokszínű város, ahol a látnivalók szerteágazó lehetőségei várják az idelátogatókat. Számos múzeum és színház áll mindazok rendelkezésére, akik a  kultúrális értékekre kíváncsiak. A Köztársasági elnök hivatala, az Abdin Palota szintén lenyűgöző látványosság, és a Kairó-torony tetejéről az egész várost megszemlélhetjük madártávlatból. A teológia iránt érdeklődők számára az El-Azhar-mecset lehet fontos állomás, ugyanis ez az épület a kairói teológia oktatás központja, és egyben a világ legrégebbi egyeteme is, i.sz. 971-ben épült. Kairótól nyugatra a gízai piramisok fekszenek, míg délre az ősi Memphisz található.

Kairó

96 400 Ft-tól

El-Gurkada, vagy, ahogy a nyugatiak nevezik Hurghada Egyiptom egyik legdinamikusabban fejlődő vörös-tengeri üdülő-övezete. Nemcsak azok számára nyújt kikapcsolódási lehetőséget, akik a szállodai medencéknél szeretnék tölteni az idejüket, de az aktív pihenés szerelmeseinek is igazi, paradicsomi élményekkel szolgál. A közeli korallzátonyok élővilága egy búvártúra során pazar látványban részesíti a hullámok alá merülőket. A kristálytiszta víz a jellemzően kavicsos medernek köszönhető; akár víz alatti fotókat is készíthetünk. Hurghada három régióra osztható; a történelmi emlékeket az óváros Dahar őrzi, az újváros lakónegyedei a Sakallában találhatók, míg a harmadik természetesen a szállodák régiója a Village és a Safaga Road mentén. E hármas tagozódásnak köszönhetően az autentikus egyiptomi, a modern, de hétköznapi és a csillogó turistaparadicsom is választható úti cél ízlés szerint.

Hurghada

60 298 Ft-tól

Sarm-El-Sejk

Sarm-El-Sejk

83 252 Ft-tól

Luxor

Luxor

156 100 Ft-tól

További úticélok

Abu-Szimbel

333 300 Ft-tól

Asszuán

186 600 Ft-tól

Borg El Arab

143 206 Ft-tól

Marsa Alam

180 000 Ft-tól

Általános információk

Pénznem: Egyiptomi Font (EGP)

Utazási okmányok: Magyar állampolgárok érvényes magánútlevéllel vízumkötelesen utazhatnak be maximum 30 napra.

Vízum információ: 30 napos ott-tartózkodás esetén a vízum igénylése kötelező, amelyet Egyiptom nemzetközi repülőterein van lehetőség megvásárolni.