Untitled-1

Lappeenranta: repülőjegy árak

Az elmúlt 15 napban nem történt keresés oldalunkon Lappeenranta úti célra. A légitársaságok ajánlatainak összehasonlításához válassza ki utazása időpontját és indítson keresést!

Irány Lappeenranta!

Ha kicsit közelebb szeretnénk kerülni a természethez és mindezt látnivalókkal és programokkal teli városban tennénk legszívesebben, akkor a finn Lappeenranta kihagyhatatlan. A közvetlenül a Saimaa tó partján fekvő város nyáron kellemes felfrissülést jelent, hiszen átlaghőmérséklete még a legmelegebb hónapokban sem haladja meg a 20 fokot.

A legtöbb programot a Saimaa köré szervezhetjük: rengeteg vízi sport közül választhatunk, de télen akár lebeghetünk is a jeges vízen. Ha tömegközlekedés helyett inkább a vízi felfedezést választanánk, akkor igényeink szerint bérelhetünk kajakot, kenut vagy nagyobb csónakot is, de több hajókirándulás közül is választhatunk, ha inkább erre vágynánk. Természetesen egy-egy kivételesen meleg napon strandolni is van lehetőség, de itt még nyáron is ritka a strandolásra alkalmas hőmérséklet.

A belvárost autóval és biciklivel is felfedezhetjük, de gyalogosan is érdemes lehet nekivágni a városnak. Ne hagyjuk ki a Summer Theatre-t, ahol a különféle színdarabok mellett énekes és táncos estekbe is belefuthatunk. A színház mellett szerencsére múzeumokban sem szenved hiányt a város, ezek nagy részét a Fortressben találjuk, a plázával és a színházzal egyetemben.

Ahogyan különleges programokból, úgy ételekből sincs hiány. Lappeenrantában két híres finn szendvicset is kóstolhatunk: az atomit és a vety-t, melyek tojásból vagy sonkából állnak, esetleg mindkettőből. A szendvicshez extraként választhatunk hagymát, fokhagymás majonézt, csemege uborkát, de különféle szószokat is. Enélkül nem lehet teljes az utazás!

Lappeenranta egyik leghíresebb látnivalója a minden nyáron újjáépített homokvár, mely júniustól szeptember 1-ig várja a látogatókat, minden éven más és más tematikával. Az éves designt a helyiek közösen találják ki, de minden évben kérnek külső segítséget is egy-egy szakértő személyében. A homokvár témája az elmúlt években volt már többek között a cirkusz, lovagok és mesebeli kastélyok, de a Kalevala sem maradt ki.

Mivel Lappeenranta mindössze 30 km-re van az orosz határtól, akár egy orosz kirándulást is beiktathatunk utazásunkba. Bármilyen típusú pihenésre is vágyjunk, a finn város egészen biztosan megfelel majd igényeinknek. Legyen szó városnézésről, kulturális programokról vagy egy sportolással, aktív pihenéssel töltött napról, Lappeenrantában minden lehetőség adott.

További ajánlataink repülőjegye mellé