Untitled-1

Strasbourg: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

Repülőjegy árak trendmutatója

Keresések száma Budapest - Strasbourg útvonalon

Átlagárak Budapest - Strasbourg útvonalon havi bontásban

Budapest - Strasbourg útvonal legnépszerűbb légitársaságai

Irány Strasbourg!

Az Elzászban található Strasbourgra talán mint az Európai Parlament, az Európa Tanács székhelyére gondolunk elsősorban, ám emellett rengeteg látnivalót is tartogat. Ha érdekel minket mind a francia, mind a német kultúra, illetve ezek különleges egyvelege, akkor irány Strasbourg, amely évszázadokon át hol az egyik, hol a másik ország kezében volt.

Valószínűleg az első látnivaló, amely feltűnik nekünk, az a gótika egyik meghatározó épületének számító Strasbourgi Notre Dame. A 124 méter magas templomtornya mellett az asztronómiai órájáról is ismert, úgyhogy véletlenül se hagyjuk ki a meglátogatását.

Ha viszont igazán magunkba akarjuk szívni a város hangulatát és történelmét, irány a Petit France negyed. Az Ill folyó itt számos csatornára oszlik, behálózva a favázas házakkal, macskaköves utakkal és sikátorokkal teli területet – órákon át bolyonghatunk itt különösebb cél nélkül, „csak” a felfedezés kedvéért.

Strasbourg, Franciaország - repjegy.hu

Hasonló élményben lehet részünk a Neustadt negyedben, amelyet a németek építettek a XIX. század végén mint egy új, modern városközpontot, keverve a barokk, a reneszánsz, a román és a gótikus stílus jegyeit is. Ne hagyjuk ki az egykori birodalmi palotát, a Palais de Rhint, valamint a Palais Universitaire-t, amely legfőképpen aulájáról és a benne található II. Ramszesz szoborról híres.

Nyugodtabb kikapcsolódásnak ajánljuk a Jarden des deux Rives meglátogatását. A 60 hektáros parkot a megújuló francia-német barátság nevében építették 2004-ben a Rajna mindkét partjára és azóta az egyik legkedveltebb találkozóhelye lett a lakosoknak.

Egyetemvárosról lévén szó szórakozóhelyekből sincs hiány, így bátran induljunk útnak esténként is. Az Université de Strasbourg 3 egyetem egyesüléseként jött létre, így több mint 46 ezer hallgatóval bír – ha visszafogottabb, tömegektől mentes kikapcsolódásra vágyunk, érdemes inkább a szünetekben ideutazni.

Strasbourg tehát egy igazi európai város, amely őrzi viharos történelme nyomait, ugyanakkor ma is fontos szerepet tölt be a kontinens életében. Múlt és jelen szinte idillikus harmóniáját érdemes saját magunk megtapasztalnunk.

Általános információk

  • Pénznem: Euró (EUR)

  • Utazási okmányok: Magyar állampolgárok személyi igazolvánnyal utazhatnak.

  • Vízum információ: Nincs szükség vízumra.

  • Időeltolódás: Nincs időeltolódás.