Jókor jár itt, hiszen #repjegykedd van! 5 000 Ft kedvezményt adunk Spanyolország úti céljaira!
további részletek

Kefalónia

Budapestről: 134 000 Ft-tól

Az induló állomás megadása kötelező!
Az érkező állomás megadása kötelező!

felnőtt
12 év felett

gyerek
2-12 év között

csecsemő
2 év alatt

Egy fogalásban maximum 9 utas jegyét foglalhatja le! A csecsemők száma nem haladhatja meg a felnőttekét!
FőoldalÚti célok GörögországKefalónia

A legolcsóbb repülőjegyek
Budapest - Kefalónia útvonalra

legjobb ár : 134 000 Ft
 
Odaút
Visszaút
Ár
Aegean Airlines
okt. 22.
okt. 25.
134 000 Ft
Aegean Airlines
okt. 19.
okt. 26.
138 100 Ft
A fenti árak a látogatóink által az elmúlt 15 napban futtatott keresésekből származnak. A jegyárak változásai miatt elképzelhető, hogy egy most indított keresés eltérő árakat eredményez.

Kefalónia a Jón-tenger legnagyobb szigete, maga a nyugalom, ahol nem kell tartani a hangos bulizni vágyóktól vagy a túlzsúfolt helyektől. A sziget bája sokkal inkább a gyönyörű partszakaszokban és az izgalmas kirándulóhelyekben rejlik.

Kefalóniát leggyakrabban Zakintosszal szokták összehasonlítani, népszerűségükben ugyanis közel azonosak is a szigetek. Ám míg utóbbin a nyaralás leginkább a szórakozásról szól, előbbin a pihenésről. Habár Kefalónia alapvetően valóban a kikapcsolódásról szól, ez nem jelenti azt, hogy ne tudnánk akár több hetet is megtölteni programokkal. Inkább a programok típusában különbözik, hiszen elsősorban nyugalomra vágyó pároknak és kisgyermekes családoknak ideális. Hogy ez így is maradjon, a szigeten tudatosan limitálják az építhető hotelek számát.

Ha körbe szeretnénk járni Kefalóniát, akkor érdemes autót vagy robogót bérelni, a tömegközlekedés ugyanis nem túl kiforrott. Így viszont nem csak könnyebben tudunk eljutni a sziget különféle pontjaihoz, de a kirándulásokat is megkönnyíti. Mindenképpen szánjunk időt Kefalónia felfedezésére, ne elégedjünk meg egyetlen partszakasszal, városrésszel, hiszen rengeteg a látnivaló: sok különleges strand, kolostor, barlang és kirándulásra alkalmas hely vár minket.

Kefalónia sziget Görögországban

Kefalónia leghíresebb strandjai mintha egy képeslapból léptek volna elő. A méltán népszerű Myrtos Beach a csodás fehérhomokos partjával például a világ legszebbjei között van számon tartva. Az Antisamos strand szintén kihagyhatatlan, ha pedig megmártóztunk és magunkba szívtuk a hely szépségét érdemes ellátogatni a szomszédos településre, Samira, ahol számos hangulatos kávézó és étterem vár.

A robogón töltött órák után kellemes változás hajóra ülni. Ezt megtehetjük akár egyénileg is, ugyanis a szigeten több helyen is van lehetőség csónakot vagy vitorlást bérelni. Ha ezt választjuk, akkor lehetőségünk nyílik a saját tempónkban felfedezni a környező helyeket és persze egyedül úszni a tengerben. Illetve részt vehetünk szervezett hajókiránduláson is, mely legnagyobb előnye, hogy jellemzően üvegpadlójú hajókat indítanak, ami mindenképpen nagy élmény.

A régészeti lelőhelyek felkeresése nélkül szinte nem is lehet teljes egy görög nyaralás. Habár egy hatalmas földrengés miatt viszonylag kevés maradt meg Kefalónia régi épületeiből, garantáltan el tudunk tölteni pár napot a szerencsésebbek felkeresésével. Kezdetnek például ott az ókori akropolisz Samiban vagy éppen a Gerasimos kolostor, de az Argostoli Régészeti Múzeum is nagyon jó program a régészet iránt érdeklődőknek. Kefalónia nem csak lenyűgöző strandokban, de barlangokban is bővelkedik. Leghíresebbek közülük a Melissani-barlang és a Drogarati- barlang. Előbbi belsejében egy lenyűgöző tó található.

Kefalónia tehát tökéletes helyszín egy nyugodt, csendes, pihenéssel töltött, ám mégsem eseménytelen nyaraláshoz. Az összes görög szigetre jellemző vonzó tulajdonsággal – és még annál is többel – rendelkezik, hatalmas előnye viszont, hogy nem kell a túlzsúfoltságtól tartani.

Kefalónia repülőterei

Argostoli Arpt
Távolság a városközponttól : 0 km.

Kefalónia repülőtere mindössze 7 km-re található Argostolitól. A nyári hónapok a legforgalmasabbak, de éves szinten mintegy 400 ezer utazó fordul meg itt.

Közlekedés a repülőtérről a városközpontba:

 

A repülőtérről a városközpont nem érhető el sem busszal, sem vonattal, így csak bérelt autóval vagy taxival tudunk utazni. Számos lehetőség nyílik autóbérlésre, ami már csak azért is ajánlott, mert a szigetet is autóval a legkényelmesebb körbejárni kiforrott tömegközelekedés hiányában. A bérlést elintézhetjük a helyszínen, de előre is egyeztethetünk valamely társasággal. Az út taxival 15-20 euró között szokott lenni, de ezt érdemes azért előre egyeztetni. 

Szállásfoglalás Kefalónia városába
Advertisement

Légitársaságok átszállásos járattal Budapestről Kefalónia városába

Lufthansa | KLM | Austrian Airlines | Czech Airlines | Air France | SWISS | Aegean Airlines | Tarom | Brussels Airlines | LOT | Bulgaria Air | Iberia | Alitalia | British Airways |

iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom