Untitled-1

Tbiliszi: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

Repülőjegy árak trendmutatója

Keresések száma Budapest - Tbiliszi útvonalon

Átlagárak Budapest - Tbiliszi útvonalon havi bontásban

Budapest - Tbiliszi útvonal legnépszerűbb légitársaságai

Tbiliszi repülőterei

Novo Alexeyevka Arpt
távolság a városközponttól: 17 km
Információ

Grúzia legfontosabb reptere már 1952 óta várja az utasokat, az utóbbi években az éves utasforgalma közelíti a négy milliót. 

Tömegközlekedés a repülőtérről a városközpontba:

Attól függően, hogy az utas mennyire siet, mennyi táskája van és hány fővel utazik együtt különböző eszközöket vehet igénybe. A legkényelmesebb a taxi és a privát transzfer, utóbbit előre le lehet foglalni, de a hotelek is szívesen megteszik a vendég helyett. Mivel a gépek általában nagyon korán vagy későn indulnak és érkeznek, a Tbiliszibe tartó buszjárat már 0-24-ig elérhető, míg az újdonságnak számító vonat jóval kevesebbszer jár. 

Irány Tbiliszi

Tbililszi, Grúzia fővárosa egy hosszú és izgalmas történetű hely, az ország kulturális, gazdasági és közlekedési központja. Az 1,1 millió fős város a tökéletes átmenet a modern és a hagyományos városok között, nem vesztette el ugyanis a karakterét, mégis észrevehető a fejlődés. A kis utcákkal és terekkel teli Tbilisziben mindig zajlik az élet: rengeteg fiatal sétál, beszélget vagy szórakozik esténként.

A hangulatos város mindössze pár órás repülőúttal elérhető, a reptértől pedig szintén néhány órás út választ el a belvárosig, melyet a legtöbben busszal tesznek meg. A városba érve érdemes egy picit megpihenni, szétnézni, hiszen elég nagy sokk lehet az európai nagyvárosokhoz szokott szemünknek.

A város a 19. században végig ütemesen fejlődött, rengeteg európai stílusú házat húztak fel, vasútvonalakat és utakat építettek. Ebben az időben olyan híres emberek voltak Tbiliszi gyakori látogatói, mint Puskin és Tolsztoj, de itt rendezte be palotáját (a Rustaveli sugárúton) a Romanov-dinasztia is. A század végére így egy fejlődő, modern várossá vált, melynek sikerült megőriznie saját hagyományait és nyelvét.

Tbiliszi

A város igen hosszú szovjet időszakon esett át, mely egyaránt érezhető az építészetében és a kultúrájában is. Tbiliszi végül 1991-ben lett ismét független, ezt követően a rövid időre elhatalmasodott bűnözés mértéke látványosan csökkent, a turisták pedig fokozatosan fedezték fel újra és újra maguknak a várost. Azóta pedig annak érdekében, hogy a közbiztonság még jobb lehessen, a város utcáin folyamatosan rendőrök járőröznek.

Tbiliszi neve lényegében meleg forrást jelent, ehhez illően a városban rengeteg fürdőt találhatunk, melyek közül legalább egyet ki kell próbálni a teljes tbiliszi élményhez. Ezt nem teljesen úgy kell elképzelni, mint a hagyományos magyar fürdőket, itt inkább egy-két, de nagyobb medence található, a hangsúly pedig a hamamon, azaz a masszázson van. Ha egy nyugodtabb, viszont különleges élményre vágyunk, akkor mindenképpen látogassunk el egybe.

Arra érdemes felkészülni, hogy Tbiliszi építészete igen csak változatos. Legalább annyi romos házba botolhatunk, amennyi elegáns, modern épületbe. A főbb nevezetességek a Szentháromság katedrális, mely az ortodox egyház központja és az egyik legmagasabb ortodox katedrális 105 és fél méterével. A másik fontos épület a Metekhi-templom, erre is érdemes egy pár órát rászánni.

Végezetül, ha Tbilisziben járunk, próbáljunk minél több ételt végig kóstolni, hiszen híresen különleges a konyhájuk. Ha csak limitált idő áll lehetőségünkre, amiből gasztronómiailag is szeretnénk minél többet kihozni, akkor jobb, ha rendeléskor egy nagy tál helyett több kisebbet rendelünk. A hacsapuri, sós, sajtos lepény kihagyhatatlan étel hírében áll, de a sajtokat is jó ötlet kipróbálni. Az egyik legkülönlegesebb étel pedig a khinkali, ami egy átmenet a töltött tészta és a leves között, a belsejébe húslevet, gombát vagy húst szokás tenni. A grúzok ezt az ételt hagyományosan úgy eszik, hogy beleharapnak a tésztába, kiszippantják a levet és csak utána kezdik el a töltött tésztás részt enni.

Magazin

Kedvezményes repülőjegyek a LOT járataira

Hírek <p>A LOT Lengyel Légitársaság Black Week Promóciójában most 7 napon keresztül kedvezményes árakon foglalhatnak a légitársaság számos desztinációjára.</p>

Itt van az új fapados járatok listája a téli menetrendben!

Hírek <p><span>A hideg idővel sem kell, hogy alábbhagyjon utazási kedvünk – ebben nagy segítségünkre lehetnek a fapados légitársaságok legújabb járatnyitásai és járatsűrítései. A Budapest Airport összeszedte a legújabb járatokat!</span></p>