Untitled-1

Dubrovnik: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

További ajánlataink repülőjegye mellé

Irány Dubrovnik!

Dubrovnik Horvátország egyik legszebb és legnépszerűbb városa, ezzel együtt talán a legforgalmasabb is, különösképp a főszezonban. Ha nem szeretjük a tömeget, akkor jobban járunk, ha valamivel a szezon előtt vagy után érkezünk, a hőmérséklet ilyenkor némileg alacsonyabb, de élvezhető. Ha pedig spórolnánk egy keveset, akkor jó ötlet lehet egy szomszédos városban szállást foglalni, így ugyanis jóval olcsóbban is megúszhatjuk. Arra viszont mindenképpen érdemes felkészülni, hogy népszerű város lévén az éttermek és a bárok valamivel drágábbak.

Dubrovnik azonban teljes mértékben megéri a rá szánt időt, ugyanis csodaszép, felújított, mégis hangulatos belvárosa és több strandja akár hetekre is elegendő szórakozást és élményt nyújt. A városnézést jobb délelőttre vagy késő délutánra tartogatni, ugyanis a nyári hónapokban nagyon erősen süt a nap.

Dubrovnik

Európa egyik legkomolyabban védett építménye, Dubrovnik városfala szabadon körbejárható belépődíj ellenében. Érdemes nyitásra érkezni, mind a meleg, mind a tömeg miatt, hiszen így mindkettőt elkerülhetjük. Maga a fal összesen 1940 méter hosszú, 6 méter széles, 5 bástyája, és 17 tornya van, a teljes óvárost körülveszi. A városnézést követően pihenésképp érdemes kipróbálni a központhoz közeli Banje strandot is, amely kellemesen lassan mélyül, így a legkisebbek számára is nagy élmény lehet.

Ha Ön is bármikor szívesen befizetne egy hajós kirándulásra, akkor Dubrovnikban nagyon jó helyen jár. Meglátogathatja például a Lokrum szigetet vagy éppen Korculát, esetleg Mljetet. Dubrovnikból érdemes lehet még a szomszédos Montenegróba is ellátogatni, a legközelebbi városok Kotor és Tivat, ahol szintén lenyűgöző homokos partok várnak.

Akik alapvetően egy aktív nyaralást keresnek, azoknak is érdemes megfontolni Dubrovnikot, ugyanis a vízi sportok (búvárkodás, kajakozás) mellett lehetőség nyílik túrázásra, hegymászásra is, illetve a tengerpart kimondottan jó hely ha a napfelkeltében vagy a naplementében szeretnénk futni.