Untitled-1

Cork: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

Repülőjegy árak trendmutatója

Keresések száma Budapest - Cork útvonalon

Átlagárak Budapest - Cork útvonalon havi bontásban

Budapest - Cork útvonal legnépszerűbb légitársaságai

Cork repülőterei

Cork International Arpt
távolság a városközponttól: 0 km
Információ

A közel 60 éve álló repülőtér Írország második legforgalmasabbja, éventve mintegy 2,3 millió utas fordul itt meg.

Tömegközlekedés a repülőtérről a városközpontba:

 

A reptér autóval könnyen megközelíthető, parkolni pedig különböző helyszíneken lehet attól függően, hogy hosszabb időre marad-e az autó vagy csak ameddig utasaink kiszállnak. Cork és a repülőtér között a 226-os busz közlekedik, az út a két állomás között pedig jellemzően mindössze 20 perc. Cork vonattal is elérhető, az állomás messzebb található, ezt busszal vagy taxival közelíthetjük meg. A szokásos módon az autóbérlés és a taxizás is az utasok rendelkezésére áll, utóbbi ára nagyjából 20 euró körül van.

Irány Cork!

aa

Méreteit tekintetve Cork Írország második városa Dublin után. Programlehetőségei és látnivalói tekintetében azonban gond nélkül pályázhatna az első helyre is.

Cork azon városok egyike, melyeknek sikerült megőriznie hagyományait és történelmiségét, miközben képes volt moderné válni. Ez az izgalmas kettősség belvárosán is érződik, ahol jól megférnek egymás mellett a 17. századi és a legújabb épületek is. Ugyanez jellemző a szórakozási lehetőségekre: kipróbálhatunk egészen új, izgalmas helyeket, de számíthatunk arra is, hogy közvetlenül mellette találunk egy pubot, ahol élőzene szól éppen.

A történelmi viszontagságok miatt azonban nem maradt fent annyi történelmi épület, mint amennyi az ország többi részére jellemző. Ennek ellenére mégis bőven van hol eltölteni a napokat. Ilyen például az izgalmas Börtönmúzeum, ahol megtudhatjuk milyen is volt elítéltnek lenni a 19. században.

Cork repülőjegy - repjegy.hu

A Szent Finnbarr katedrális a város fennállása óta központi szerepet játszik életében, hiszen a legenda szerint Szent Finnbarr itt alapított apátságot a 7. században. Igaz, a katedrálist végleges formájában csak 1870-ben szentelték fel, mégis egy nagyon fontos történelmi emlék. Cork egyetlen a középkorból fennmaradt építménye a Vörös-apátság tornya. Ez a 13.-14. században egy kolostor harangtornya volt, majd a 17. században őrtoronyként funkcionált.

Érdemes még ellátogatni az Írország legszebb bevásárlóutcájaként számon tartott Szent Patrik utcába, mely egyébként a belvárossal egyetemben csak a 18. század óta létezik, előtte ugyanis egy mocsaras terület feküdt a helyén. Cork ikonikus épületei közé tartozik a Szent Anna templom is, mely mostani formájában a 18. század óta áll, elődjét a 17. század végén rombolták le.

Semmiképp sem szabad kihagyni Cork régóta álló, angol stílusban épült piacát. A hely egyébként egész évben kimondottan nyüzsög és egyáltalán nem csak a turisták járnak oda, hanem a lakosok is. Így aztán ez egy igazi piaci élmény lesz, nem olyasmi, amit csak a külföldieknek tartanak fent. Végül pedig érdemes ellátogatni a várostól 8 km-re fekvő Blarney kastélyba. A kastély nagyjából 600 éve áll és igen nagy népszerűségnek örvend, különösen azért, mert a legenda szerint, aki megcsókolja a Blarney-követ, azt az ékesszólás képességével ruházza fel.

Cork ötvözi a történelmi Írország szépségét és a 21. század modernitását. Egyszerre merülhetünk el a régi idők varázsában és fejezhetjük be a napot egy ultramodern helyen, a legújabb trendeket tükröző környezetben.