Untitled-1

Kiemelt úticélok

Tel-Aviv az ország pénzügyi motorja, és kulturális központja is egyben. Az ezeréves történelmi értékek remekül ötvöződnek a 21. század modern lüktetésével. Tel-Aviv a világ gyémántiparának egyik központja. A város megismeréséhez remek kiindulási pont a Gyémánttőzsde, amelynek földszintjén egy múzeum is található. A Derech Dizengoff környékén sétálva megérezhetjük Tel-Aviv masszív üzleti erejét, majd pedig az Eretz Israel múzeumban a régi korok emlékeit idézhetjük fel magunkban.

Tel Aviv

28 472 Ft-tól

Élat, vagy másnéven Eliat egyik különlegessége a tengeralatti obszervatórium, ahol 23 óriásablakon át a Vörös-tenger varázslatosan színes és gazdag élővilágát lehet megtekinteni. Ha ennél is közelebb akarunk kerülni  a vízi világ teremtményeihez, akkor a kikötőből induló, üvegfenekű hajókkal tehetünk kirándulást a környező korallzátonyok felé. Élat, bár a mediterrán tengerpart és a Negev-sivatag találkozásánál fekszik, a jégkorcsolya kedvelőinek is remek kikapcsolódási lehetőséggel szolgál, akár a legforróbb nyári napokon is, hiszen az Ice Mall Elat óriási jégpályával várja az idelátogatókat. A természet szerelmesei számára pedig a núbiai vörös homokkőből álló Vörös-szurdok fala szolgál páratlan látványosságként, főleg naplemente idején.

Eilat

220 900 Ft-tól

Általános információk

Pénznem: Új Izraeli Shekel (ILS)

Utazási okmányok: Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak az országba.

Vízum információ: Magyar állampolgárok évente maximum 3 hónapig tartózkodhatnak ott vízummentesen, ezen időtartam túllépése esetén a vízum igénylése kötelező.