Untitled-1

Kiemelt úticélok

Az Ontárió-tó partján fekszik Kanada legnagyobb városa, Toronto. Rengeteg felhőkarcoló, köztük a több mint 500 méter magas CN Tower, valamint temérdek modern és ötletes kialakítású épület. Aki élményeket szeretne gyűjteni, az mindenképpen tegyen egy sétát a Chinatown-ban, a festői látványt nyújtó kikötőkben, a torontói állatkertben, vagy a földalatti sétálóutcán. Látogassunk el a környező szigetekre, és élvezzük Toronto mesésen szép természeti látványosságait.

Toronto

195 100 Ft-tól

Vancouver-ben járva fedezze fel a város függőhídjait, vagy járja be az olimpiai helyszíneket. A zöld övezetekben gazdag Vancouver híres parkja a Stanley Park. Az itt található Seawall-on csak a legbátrabbak mernek átsétálni. A művészetek kedvelőinek ajánljuk a Vancouver Művészeti Galériát és a Kortárs Művészetek Múzeumát. Nyáron a Kitsilano partvonal és az English Bay nyújt ideális helyszíneket a strandolni vágyóknak.

Vancouver

227 700 Ft-tól

Habár Calgary az olajiparra épült, mégis az ökoturizmus központja. Több természetes környezetében megőrzött hegyi övezettel és számos mesterséges parkkal rendelkezik, melyek közül például a Heritage Park és a Fort Calgary Park szabadtéri helytörténeti múzeumként is működik. A vadnyugati hangulatról és az adrenalin tuningról az évente megrendezett Calgary Stampede gondoskodik. A két hétig tartó fesztiválon számos felvonulás állít emléket az Észak-Amerikai kontinenst ekhós szekérrel meghódító telepesek életmódjának, illetve a cowboy-kultúrának. Talán mondani sem kell, hogy a rendezvény fénypontja a rodeó-bajnokság.

Calgary

247 417 Ft-tól

Ha Ön is azok közé tartozik, akiket nem szédít meg a pálmafákkal szegélyezett homokos tengerpart idillje és nem rémíti a zordabb időjárás, akkor Montréal az Ön városa! A Szent Lőrinc és az Ottawa folyók találkozásánál fekvő kanadai metropolisz kulturális és gazdasági központ, tele egy igazi, modern nagyváros minden csodájával. Bár egy igazi metropoliszhoz méltón a felhőkarcolók adják a város látképét, Montréal belvárosa őrzi az eredendően európai kultúra nyomait is. A Nemzetközi Jazzfesztivál idején rengeteg az érdeklődő, de a Komédia-fesztivál és a Francofolie is ezernyi látogatót vonz a városba. Montréal egyik legérdekesebb rendezvénye a Tam-tams du mont Royal, mely egy kváziflashmob; teljesen spontán szerveződik, általában egy napos, nyári délutánon.

Montreál

214 411 Ft-tól

A tény, hogy Ottawa egy olyan volumenű ország fővárosa, mint Kanada, már önmagában is felér a látvány és hangulat ígéretével. Amire azonban itt Európában nem biztos, hogy számítunk, az Ottawa pezsgő és élénk street art kultúrája. Ha sétánk során a vibrálóan színes utcaképet megszakítja egy kocsma, ne habozzunk betérni egy korsó sörre, főleg Szent Patrik szezonjának idején. Nyáron a Rideau-csatornán való csónakázás, télen pedig a korcsolyázás nyújt kihagyhatatlan lehetőségeket. Aki Ottawa-ban járva csendesebb és pihentetőbb sétatúrára vágyik, annak a Gatineau-park a legmegfelelőbb helyszín, és ne hagyja ki a Nemzeti Repülési Múzeumot sem!

Ottawa

228 500 Ft-tól

Halifax

Halifax

230 900 Ft-tól

Winnipeg

Winnipeg

278 900 Ft-tól

Quebec

Quebec

229 600 Ft-tól

További úticélok

Edmonton

258 300 Ft-tól

Kelowna

299 500 Ft-tól

Windsor

391 700 Ft-tól

Comox

302 760 Ft-tól

Regina

299 900 Ft-tól

Thunder Bay

1 015 100 Ft-tól

Saint John

330 200 Ft-tól

Saskatoon

302 000 Ft-tól

London

583 900 Ft-tól

Whitehorse

501 600 Ft-tól

Penticton

635 800 Ft-tól

Victoria

294 200 Ft-tól

Saint Johns

1 025 600 Ft-tól

Általános információk

Pénznem: Kanadai Dollár (CAD)

Utazási okmányok: Maximum hat hónap időtartamú ott-tartózkodás esetén csak útlevél szükséges.

Vízum információ: Maximum 6 hónapos turista célú tartózkodás vízummentes, de légi úton történő beutazás esetén előzetes elektronikus beutazási engedély (eTA) szükséges. A 6 hónapot meghaladó ott-tartózkodás esetén vízum szükséges.