Untitled-1

Mombasa: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

Repülőjegy árak trendmutatója

Keresések száma Budapest - Mombasa útvonalon

Átlagárak Budapest - Mombasa útvonalon havi bontásban

Budapest - Mombasa útvonal legnépszerűbb légitársaságai

Irány Mombasa!

aa

Az Egyenlítő mentén fekvő kelet-afrikai ország, Kenya, az utóbbi évek egyik legfelkapottabb nyaralóhelyévé vált. Kelet-Afrika legfejlettebb országaként és egész évben tartó kellemes klímájának köszönhetően bármikor érdemes ellátogatni ide, különösen a legszebb kenyai partszakaszhoz, Mombasa városához.

Mivel Kenya elsődleges bevételi forrása a turizmus, nem kell attól tartanunk, hogy az utazásunk választott hónapjában ne állna rendelkezésünkre elegendő programlehetőség. Időjárás tekintetében Mombasa kimondottan melegnek mondható, ám az óceán felől érkező áramlatok miatt abszolút kellemes az átlagosan 28-35 fok körüli hőmérséklet.

Abból a szempontból viszont mindenképpen érdemes mérlegelni a kiutazásunk időpontját, hogy habár egész évben van lehetőség szafarizásra, nem minden hónapban ugyanolyan az élmény. A Massai Mara nemzeti parkban például július és október között vannak a legnagyobb állatvándorlások, ilyenkor sokkal látványosabb a szafari. Az év utolsó két hónapjában, novemberben és decemberben, illetve az esős hónapokban, márciusban és májusban az állatok kevésbé vannak rászorulva a mozgásra, így kisebb az esély rá, hogy láthatjuk őket.

Mombasa repülőjegy - repjegy.hu

Az egyik legizgalmasabb program egyébként, amiben részt vehetünk, a szafari. Ez általában 2-3 napos programot jelent, ami alatt körbejárhatjuk a területet és találkozhatunk az ott élő állatokkal. Kihagyhatatlan élmény testközelből látni az antilopokat, zebrákat, vízilovakat, oroszlánokat és gnúkat. Érdemes ezen kívül egy hajóútra is elmenni, ahol ha szerencsénk van láthatunk delfineket, illetve ha van kedvünk búvárkodhatunk is a korallzátonynál.

Mombasa a keleti partvidék legjelentősebb városa, mind építészeti és történelmi nevezetességei, mind gyönyörű hófehér homokos partjai miatt. Korallzátonyai segítségével pedig igazi hírnévre tett szert a búvárok körében. A téli hónapokban látogat el ide a legtöbb nyaraló, ezt érdemes lehet figyelembe venni, ha szeretnénk elkerülni a tömeget. A legtöbb turista Mombasában a felkapott luxusszállodákban száll meg, ez már önmagában is nagy élményt jelent, de érdemes felkeresni a környező turistaközpontokat is. Ezek közül a leghíresebb a Diani Beach vagy a kimondottan nyugodt Tiwi Beach.

Összességében egy kenyai út tele van új impulzusokkal. A pihenéssel, strandolással töltött mombasai nyaralás is hatalmas élmény, de érdemes kipróbálni a szafarit is, és kicsit ismerkedni a helyeikkel és a szokásaikkal, hiszen sok új dolgot tanulhatunk, tapasztalhatunk.