Untitled-1 hotel

Riga: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

Repülőjegy árak trendmutatója

Keresések száma Budapest - Riga útvonalon

Átlagárak Budapest - Riga útvonalon havi bontásban

Budapest - Riga útvonal legnépszerűbb légitársaságai

Riga repülőterei

Riga Arpt
távolság a városközponttól: 10 km
Információ

A Riga Nemzetközi Repülőtér a Balti országok legnagyobb repülőtere. Bázisa Lettország nemzeti légitársaságának, az Air Balticnak. Négy terminállal rendelkezik, melyek közül az A és B terminálok a schengeni övezetben közlekedő járatokat szolgálja ki, a C és D terminálok pedig a schengeni övezeten kívüli járatokat kezeli.

Tömegközlekedés a repülőtérről a városközpontba:

A reptérről Riga belvárosába rendszeresen induló autóbuszjáratokkal lehet utazni.

Irány Riga

A kis balti állam élén ott van az egész Baltikum legnépesebb városa Riga a maga közel 800 ezer lakosával. A város nem csupán a térség pénzügyi és kereskedelmi központja, hanem első számú légikikötője. Az egyre terjeszkedő airBaltic úgy tűnik, átvette az irányítást a Baltikum légi forgalmában, amit megspékelt még Riga North hub-bal, azaz egy olyan gyűjtő-elosztó repülőtérrel, ahol igazán mértéktartó, de mégis nagyon Pazar északi körülmények között szállhatunk át számos úti cél felé. Riga North hub-tól pedig csak egy kőhajítás a Daugava folyó két partján elterülő város, és még a taxis sem akar átvágni. A reptérről megérkezve a szállodai kínálatban sem csalódhatunk, sem minőségben, sem pedig árban. A város közel 100 szállodájában két éjszakára reggelivel már 70 eurótól is találunk igényes szobát. A határ persze a csillagos ég.

Riga és a kereskedelem, meg a pénzügyek nem új keletű történet; a város az egykori, legendás Hanza Szövetség tagja volt. De – nem feltételen békés céllal – látogatták Rigát lengyelek, svédek oroszok. Sőt, a svéd nagyhatalmi terjeszkedés – ők sem mindig fértek a bőrükbe – idején a svédek második fővárosa volt. Letűnt korok nagyságáról az 1997 óta UNESCO védelem alatt álló rigai óváros tanúskodik, ahol a híres építész, Mikhail Eisenstein szecessziós épületeit tekintheti meg. Itt áll a Rigai Dóm is egy rettenetesen nagy orgonával, mely Szent Péter után kapta a nevét.

Történelmi épületek Rigában

Ha végigjárjuk a belváros történelmi nevezetességeit akár gyalog, akár az mondjuk az öt, tematikus kerékpárút mentén, csücsüljünk le a Dougava mellett és képzeljük el, hogy a legenda szerint élt itt egy igen megtermett férfi, Kristaps. Ez az óriás amolyan kompként cipelte át vállán, hátán a folyón átkelni kívánókat. Egy szép nap egy kisgyerek jelentkezett átkelésre. Mit neki ez a súly, Kristaps feldobta a csemetét a hátára és nekivágott. A gyerek azonban egyre nehezebb lett, végül annyira, hogy utolsó erejét összeszedve tudta csak lerakni az óriás terhét a túlparton. Kristaps rögtön el is aludt, majd mire másnap felébredt a gyerek helyén egy arannyal teli fazék állt. Állítólag ebből az aranyból kezdték el felépíteni Rigát. A legenda más változata szerint a gyerek maga volt a teremtő és ő hagyta ott az aranyat. Akárhogy is volt, jó ötlet volt belefogni Riga felépítésébe.

Kis pihenés után visszatérve a város nyüzsgésébe remek ötlet feltérképezni a vásárlási lehetőségeket is. Illeszkedve az általános európai trendbe, Rigában is egyre terjednek a multi brandek kakofóniájában az egyedi, kreatív és helyi holmikat áruló üzletek. Szépséges ékszereket, finom szőtteseket és leleményes lakberendezési tárgyakra bukkanhatunk a Berga Bazaar, Baznicas és Tertabas utcákban. De piacozhatunk is. Egy piac mindig nagyon sokat elárul városáról; nincs ez másképp Rigában sem. Āgenskalns piacon, vagy a rigai központi piacon, Rigas Centraltirgus gyümölcsöktől és zöldségektől színes forgatagot lelünk hétköznap és hétvégén egyaránt. Építészetileg sem hagy majd hidegen a két piac.

Magazin

A Ryanair bejelentette 2022-es nyári menetrendjét

Hírek <p>Az ír diszkont légitársaság 22 európai országba 62 útvonalat és hetente több mint 500 járatot fog üzemeltetni Budapestről. 8 új úti cél lesz elérhető az idei nyári menetrendjükben.</p>

Akciós repjegyek Rigába az airBaltic légitársaságtól

Hírek <p>2021. július 20-ig kedvezőbb áron foglalhatja le rigai repülőjegyét az airBaltic légitársasággal!</p>

Általános információk

  • Pénznem: Euró (EUR)

  • Utazási okmányok: Magyar állampolgárok személyi igazolvánnyal utazhatnak.

  • Vízum információ: Nincs szükség vízumra.

  • Időeltolódás: +1 óra Magyarországhoz képest.