Kiemelt úticélok

Oslo a norvég kultúra legfontosabb intézményeinek városa. Ha itt jár, szerezzen be egy Oslo Pass bérletet, és járja körbe a város nevezetességeit a Vigeland szoborparktól kezdve, a hajómúzeumokon át, az új Nobel békeközpontig. A város rengeteg parkjában sétálva ne hagyja ki a Karl Johans gate-et, Oslo bevásárlóutcáját. A természet szerelmesei biztos, hogy otthon fogják itt érezni magukat, hiszen a város mintegy kétharmadát vadregényes erdők és tavak teszik ki. Oslo egyik különlegessége, főleg télen, a vad jávorszarvasok megjelenése akár a városban is.

Oslo

37 223 Ft-tól

Norvégia világhírű fjordjainak kapuja és Európa egyik legnagyobb személyi kikőtője vár minket, ha a tengerparti Bergent választjuk utazásunk céljául. A várost 1070-ben alapították, ami a középkori Norvégia fővárosa, illetve az első királyuk koronázási helyszíne is volt. Bergen ezeréves történelme olyan lenyűgöző látványosságokat rejt számunkra, mint a királyi rezidencia, vagy a Rosenkrantz-torony. A középkori Hanza-kereskedőházak sora mind a Világörökség részét képzik, de Edvard Grieg háza és Ole Bull villájának megtekintése is kiváló program lehetőség, ha Bergenben járunk. Egy hajókirándulás, a függővasút, vagy a halpiac gondoskodik további élményekről. Aki pedig igazi norvég ételkülönlegességeket kóstolna, az 1877 étterem gyertyafényes asztalai és különleges fűszerei tárt karokkal várják.

Bergen

73 507 Ft-tól

Szemkápráztatóan hatalmas hegyek, köztük nyugodt, mélykék folyó, igazán gyönyörű és felejthetetlen látvány. Norvégiai festői tájait mindenki megcsodálhatja, aki Stavanger-t választja úticélul. Az óváros régi, jellegzetes, színes faházai közt sétálva úgy érzi magát az ember, mintha egy mesébe csöppent volna. A 12. században épült dóm, az Olajmúzeum, valamint a munka közben látható halászbárkák hozzájárulnak Stavanger különleges hangulatához. Ne hagyja ki, ismerje meg Ön is ezt a mesebeli várost!

Stavanger

80 617 Ft-tól

További úticélok

Aalesund

232 000 Ft-tól

Bodo

82 480 Ft-tól

Tromso

80 473 Ft-tól

Trondheim

76 831 Ft-tól

Általános információk

Pénznem: Norvég Korona (NOK)

Utazási okmányok: Magyar állampolgárok utazhatnak személyi igazolvánnyal.

Vízum információ: Nincs szükség vízumra.

Kötelező védőoltások: Nincs kötelező védőoltás.