Untitled-1

Jereván: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

Legnépszerűbb légitársaságok Jereván úticéllal

Irány Jereván

Örményország fővárosában és egyben legnagyobb városában, Jerevánban lakik az ország mintegy kétharmada. Amellett, hogy hatalmas, az egyik legrégebbi város is: már több, mint 2700 éve lakott. Ennek megfelelően bőven van látnivaló!

Jereván története egészen az időszámításunk előtti 8. századik nyúlik vissza. Az hosszú évszázadok során sok változáson ment keresztül: a 20. században az I. Világháborút követően például az Első Örmény Köztársaság fővárosa lett. Emellett pedig megannyi, az örmény népirtást túlélő menekült otthonává vált. A Szovjetúnió részeként gyors fejlődés indult meg Jerevánban és mindössze pár évtized alatt vált az Örmény Szovjet Szocialista Köztársaság fő kulturális, művészeti és ipari központjává.

A kontinentális éghajlatú országban forró, száraz nyarakra számíthatunk és rövid, ám havas telekre. Nyáron az átlaghőmérséklet a 30 fokhoz van legközelebb, de augusztusban a 40 fok sem elképzelhetetlen. Erős kontrasztban van ez a téllel, amikor inkább a mínuszok a jellemzőek. Ha városnézés mellett kirándulnánk is a környező hegyekben vagy a Hrazdan folyó mentén, akkor érdemes a tavaszi, illetve az őszi hónapokban utazni.

Repjegyek Jereván városába

8 egyetemével Jereván oktatási központnak is tekinthető, de kulturális programoknak sincsen híján, ahogyan látnivalókban is bővelkedik. Sajnos a 20. század végén egy hatalmas földrengés rázta meg a várost, így az igazán régi épületek közül csak egy egy urartui és római erőd maradt meg, azonban újabb látnivalókból nincsen hiány. Városnézésünket érdemes rögtön a főtéren kezdeni, a Köztársaság téren, ahol szökőkút, csodás lakóházak és az Örmény Történelmi Múzeum vár.

Kihagyhatatlan a Cascade lépcsősor, melynek tetejéről elképesztő a kilátás, és ami a központi városrészt köti össze a Győzelem parkkal. Szintén a Köztársaság térről indul az Északi sugárút, Jereván sétálóutcája.

Jereván egy izgalmas város, teli látnivalóval és lehetőségekkel. Érdemes belekóstolni az örmény konyhába és kipróbálni a helyi konyakot. Ha pedig valamilyen csoda folytán nem fáradtunk el napközben, vessük bele magunkat Jereván éjszakai életébe is!

Magazin

2020-ban is lesz miből válogatnia

Hírek <p>2020-ban is rengeteg új úti cél válik elérhetővé mind a budapesti mind pedig a bécsi repülőtérről!</p>