Untitled-1

Kiemelt úticélok

Portugália fővárosa, a csupán fél millió lakost számláló Lisszabon. Azúrkék tengerpart és a mór építészeti maradványok, templomok, a Jeromosok kolostora, halpiac, bolhapiac, és még temérdek látnivaló teszi tökéletes uticéllá mindazok számára, akik az aktív kikapcsolódást helyezik előtérbe. Májusban megtekinthetjük az Eurovíziós Dalfesztivált élőben, az Altice Arénaban, de ha csupán egy kellemes sétára vágyunk, akkor választhatjuk az Alfama várnegyedet, a Baixa negyedet a Santa Justa felvonóval, vagy akár a Belém negyedet a Belém toronnyal, mindegyik felejthetetlen élményeket tartogat számunkra.

Lisszabon

60 452 Ft-tól

Funchal, Madeira legnagyobb városa, éppen ezért kedvelt turista célpont a szigetre érkezők számára. Megtalálható itt minden, amire egy turistának Madeira nyugodt, virágokkal teli káprázato szigetén szüksége lehet. Funchal egyszerre nyújt elfoglaltságot azoknak, akik szeretnék egy trópusi kisváros nyugodt mindennapjait felfedezni, és azoknak is, akik a kirándulással, természetjárással szeretnék eltölteni az idejüket.

Funchal

43 169 Ft-tól

Porto egy igazi gyöngyszem, azt sem túlzás állítani, hogy Portugália talán legszebb városa. Óvárosa a világörökség része, rengeteg könyvesbolttal, ami például a Harry Potter regényeket is ihlette. Borbarátoknak kihagyhatatlan állomás Porto borkóstolós negyede, a Vila Nova de Gaia, de felejthetetlen élményeket szerezhetünk  a Ribiera negyedben is, vagy a régi kikötő, a Mole des Cais da Ribiera környékén.

Porto

73 900 Ft-tól

Faro, a Ria Formosa lagúna mellett fekvő város. A kristálytiszta, kék vizével szinte vonzza a búvárkodni vágyókat. Faro a motorsport kedvelői számára is tartogat látnivalót, hiszen itt rendezik meg a Faro Nemzetközi Motorkerékpár Rally-t, amely Európa-szerte ismert. Faro érdekessége még, hogy az Estádio Algarve a 2004-es labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszíne volt.

Faro

75 876 Ft-tól

A vallási szempontból jelentős Ponta Delgada városa egy ismert búcsújáró hely. Számos katolikus látogat el ide szeptemberben, hogy imát mondjanak a megfeszített Krisztus faszobra előtt. Ezen kívül itt található a Háromkirályok (Reis Magos) kápolnája is. Ponta Delgada az Azori-szigetek fővárosa, mely környékén számos delfin és bálna él, így egy-egy hajóút alkalmával szinte biztos, hogy láthatja ezeket a csodás élőlényeket.

Ponta Delgada Azores

178 900 Ft-tól

Általános információk

Pénznem: Euró (EUR)

Utazási okmányok: Magyar állampolgárok személyi igazolvánnyal utazhatnak.

Vízum információ: Nincs szükség vízumra.