Untitled-1

Kiemelt úticélok

A székelyek legnagyobb városaként emlegetett Marosvásárhely, látványos barokk és szecessziós hangulata miatt is közkedvelt úticél. A város kihagyhatatlan látnivalói közé tartozik a középkori vár, amely Báthory István erdélyi vajda kastélyának romjaira épült, és bástyái méltán tartoznak a város nevezetességei közé. A Kultúrpalota szecessziós épületén a magyar mondavilág jelenetei elevenednek meg. Marosvásárhely több vallásnak és felekezetnek is otthont ad, ennek megfelelően igen gazdag egyházi épületekben. A barokk stílusú Angyali Üdvözlet katedrálisa - másnéven  Kiskatedrális-, a vatikáni Szent Péter-bazilika kicsinytett másaként, érthető módon vonzza a látogatókat, ugyanakkor az aktív görögkeleti vallás egyik központja is a városban.

Marosvásárhely

14 815 Ft-tól

Románia fővárosa a két világháború között élte virágkorát, de azt kevesebben tudják, hogy a tangó kelet-európai hazájává vált. A Kis Párizsként is nevezett Bukarest szülötte az ún. balkán tangó, mely a francia és német sanzonok, kuplék, az autentikus balkáni népzene és a jazz keverékével igazi kuriózum a világzenék között. Ha ez a kulturális közeg nem elég csalogató, akkor is érdemes felfedezni a Bukarest belvárosában található  Grădina Cişmigiu zöldellő parkját és a Herăstrău tavat. Ez utóbbin sétahajókázásra, vízibiciklizésre, evezésre, de még vitorlázásra is van lehetőség, egyszóval egy egyszerű vízparti pikniknél jóval többet tud nyújtani. Bukarest óvárosa Lipscani szerencsésen megmenekült a a rendszerváltás előtti rezsim fosztogatásától; ma hangulatos bárok, sörözők és éttermek bújnak meg a szecessziós épületek kovácsoltvas erkélyei alatt.

Bukarest

20 445 Ft-tól

Kolozsvár Erdély történelmi szempontból legjelentősebb városa. Hunyadi Mátyás szülővárosában járva Ön is átélheti, ahogy a történelem még a mai napig is jelen van a hétköznapokban. A Redut és a Bánffy-palota mellett érdemes ellátogatnia a Lucian Blaga Nemzeti Színházba is, hiszen ez Kolozsvár egyik legmeghatározóbb művészeti intézménye. Kolozsvár városa számos zenei programnak ad otthon, különböző irányzatokból merítve, így mindenki megtalálhatja a saját stílusának megfelelő előadást.

Kolozsvár

59 600 Ft-tól

További úticélok

Nagybánya

134 800 Ft-tól

Constanta

104 200 Ft-tól

Iasi

62 400 Ft-tól

Nagyvárad

127 300 Ft-tól

Nagyszeben

96 300 Ft-tól

Suceava

296 334 Ft-tól

Temesvár

78 291 Ft-tól

Általános információk

Pénznem: Román Lej (RON)

Utazási okmányok: Magyar állampolgárok személyi igazolvánnyal utazhatnak.

Vízum információ: Nincs szükség vízumra.