Untitled-1

Santander: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

Repülőjegy árak trendmutatója

Keresések száma Budapest - Santander útvonalon

Átlagárak Budapest - Santander útvonalon havi bontásban

Budapest - Santander útvonal legnépszerűbb légitársaságai

Santander repülőterei

Santander Airport
távolság a városközponttól: 6 km
Információ

A Santander Aiport, vagy teljes nevén Seve Ballesteros–Santander Airport Cantabria egyetlen reptere. Évi utasforgalma meghaladja az egy milliót a járatok száma pedig a 11 ezret.

Tömegközlekedés a repülőtérről a városközpontba:

A repülőtértől mindössze 6 km-re helyezkedik el a belváros, ezt megközelíthetjük busszal, taxival vagy autóval, az utóbbi kettővel az út nagyjából 10 perc. A buszok pedig egészen reggel 6:30-tól este 11-ig közlekednek és negyed óra alatt érnek a Santanderbe.

Irány Santander!

aa

A Spanyolország északi részén fekvő Santander a Cantabria régió központja és egyben legnépesebb városa is. A santanderi nyár még a magyarhoz képest is kimondottan szeszélyes, így azoknak, akik az utazásuk során inkább elkerülnék a kánikulát, tökéletes úti cél.

Santander egy modern város, minden tekintetben. A várost az 1940-es években tűzvész érte, aminek során a történelmi épületek nagy része és a középkori városközpont elpusztult, így építészetileg kimondottan modernnek számít. Ha már új dolgokról beszélünk, fontos megemlíteni, hogy a spanyol város technológiailag is igen fejlett, nevezhetjük akár okos városnak is: számtalan érzékelő működik itt, amik a közbiztonságtól kezdve, a légszennyezettségen át mindent, de még a parkolóhelyek számát is figyelik.

Ezektől az újításoktól függetlenül megőrizte azonban a báját: továbbra is egy pezsgő, hangulatos hely, ahol mindig zajlik az élet. Minden évben megrendezik például a Fesztivál Internacional de Santandert, amely kezdeményezés az itt tanuló nemzetközi diákokért indult, mára pedig az egyik legnagyobb fesztivállá nőtte ki magát. Szintén évente kerül megrendezése a Música y Academia és a Paloma O`Shea nemzetközi zongoraverseny, amik a város legfontosabb eseményeiként vannak számon tartva.

Santander | repjegy.hu

A Magdalena félsziget a santanderi öböl bejáratánál található és a környék legszebb helye. Tulajdonképpen egy hatalmas park, ahol akár egy teljes napot is el lehet tölteni. A melegebb napokon érdemes megmártózni a vízben vagy legalább végig sétálni az itt található két strandon, a Playa de la Magdalenán és Playa de los Bikinisen. Szintén itt található Santander 1839-ben épült világítótornya, ahonnan gyönyörű a kilátás az óceánra. Épült még ide egy hatalmas játszótér a kicsiknek, egy aprócska állatkert, de még egy teniszpálya is. Az ide látogatók piknikezhetnek, lovagolhatnak, hatalmas sétákat tehetnek vagy ellátogathatnak a parkban elhelyezkedő királyi palotához is. A félszigeten egy kisvonat is jár, amire felszállni már önmagában is élmény lehet.

Általános információk

  • Pénznem: Euró (EUR)

  • Utazási okmányok: Magyar állampolgárok személyi igazolvánnyal utazhatnak.

  • Vízum információ: Nincs szükség vízumra.

  • Időeltolódás: Nincs időeltolódás.