Sevilla: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

Repülőjegy árak trendmutatója

Keresések száma Budapest - Sevilla útvonalon

Átlagárak Budapest - Sevilla útvonalon havi bontásban

Budapest - Sevilla útvonal legnépszerűbb légitársaságai

Sevilla repülőterei

San Pablo Arpt
távolság a városközponttól: 8 km
Információ

A Sevilla Repülőtér, másik nevén a San Pablo Repülőtér Spanyolország hatodik legforgalmasabb repülőtere. A Vueling és a Ryanair légitársaságok egyik bázisául szolgál. A reptérről 42 úti cél érhető el, melyek nagy része európai és észa-afrikai városokat takar.

Tömegközlekedés a repülőtérről a városközpontba:

Autóbuszok kora reggeltől késő éjszakáig minden nap közlekednek a reptér és a városközpont között. Az út hossza körülbelül 40 percet vesz igénybe.

Irány Sevilla

Sevilla, Spanyolország egyik legszebb települése, Andalúzia fővárosa. Sevilla a lehető legjobb úti cél, ha meg akarjuk tapasztalni azt az igazi spanyol virtust. Gyönyörű építészeti remekek, flamenco, bikaviadal, tapas – keresve sem találhatnánk színesebb helyet.

A napjaink megtervezésénél figyeljünk arra, hogy a délutáni szieszta miatt a boltok többsége zárva van, a nyári hőségben pedig inkább este érdemes útra kelnünk, amikor felébred a város.

Természetesen kihagyhatatlanok a UNESCO Világörökség részei, amelyek közül a legismertebb talán a mór stílusú Alcazar palota. Kétség kívül Spanyolország egyik legismertebb épületéről van szó, érdemes órákat eltölteni a felfedezésével. Egy szinte mesebeli helyet képzeljünk el, gyönyörűen díszített homlokzatokkal és termekkel, királyi lakosztályokkal, szobrokkal, szökőkutakkal, virágokból és gyümölcsfákból álló kertekkel. Utóbbiak a Trónok harca sorozatból is ismerősek lehetnek, ugyanis az Alcazarban forgatták számos jelenetét.

A gyönyörű Alcazar palota Sevillában - repjegy.hu

Szintén kihagyhatatlan a világ legnagyobb, gótikus stílusú katedrálisa, amely lélegzetelállító méreteivel örök élményt jelent. A reneszánsz építészet ékes példája az Archivo General de Indias pedig az egykori, világhódító spanyol birodalom és gyarmatainak dokumentumait őrzi, például Kolumbusz Kristóf térképeit és az amerikai kontinenssel kapcsolatos terveit.

A szórakozni vágyóknak a Triana negyedet ajánljuk, ahol pezseg az éjszakai élet, leginkább persze a flamencótól. Ha pedig Spanyolország, akkor feltétlenül együnk legalább egyszer, de akkor is bőséggel tapast. Népszerű program továbbá a bikaviadal, amiket a Plaza de Toros de la Maestranza nevű arénában szoktak tartani tavasztól őszig.

Sevillában tényleg mindent megtalálhatunk, ha a pihenésen túl szórakozni, művelődni, de leginkább, ha rácsodálkozni akarunk a világ szépségeire. Utóbbival nem lehet betelni, annyi emlékezetes épület, utca és park vár ránk, hogy csak véletlenül sem fogunk unatkozni a délutáni szieszta alatt – hacsak nem döntünk mi is egy kis szusszanás mellett a rengeteg program között.

Általános információk

  • Pénznem: Euró (EUR)

  • Utazási okmányok: Magyar állampolgárok személyi igazolvánnyal utazhatnak.

  • Vízum információ: Nincs szükség vízumra.

  • Kötelező védőoltások: Nincs kötelező védőoltás.

  • Időeltolódás: Nincs időeltolódás.