Untitled-1

Sevilla: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

Repülőjegy árak trendmutatója

Keresések száma Budapest - Sevilla útvonalon

Átlagárak Budapest - Sevilla útvonalon havi bontásban

Budapest - Sevilla útvonal legnépszerűbb légitársaságai

Sevilla repülőterei

San Pablo Arpt
távolság a városközponttól: 8 km
Információ

A Sevilla Repülőtér, másik nevén a San Pablo Repülőtér Spanyolország hatodik legforgalmasabb repülőtere. A Vueling és a Ryanair légitársaságok egyik bázisául szolgál. A reptérről 42 úti cél érhető el, melyek nagy része európai és észa-afrikai városokat takar.

Tömegközlekedés a repülőtérről a városközpontba:

Autóbuszok kora reggeltől késő éjszakáig minden nap közlekednek a reptér és a városközpont között. Az út hossza körülbelül 40 percet vesz igénybe.

Irány Sevilla!

aa

Sevilla, Spanyolország egyik legszebb települése, Andalúzia fővárosa. Sevilla a lehető legjobb úti cél, ha meg akarjuk tapasztalni azt az igazi spanyol virtust. Gyönyörű építészeti remekek, flamenco, bikaviadal, tapas – keresve sem találhatnánk színesebb helyet.

A napjaink megtervezésénél figyeljünk arra, hogy a délutáni szieszta miatt a boltok többsége zárva van, a nyári hőségben pedig inkább este érdemes útra kelnünk, amikor felébred a város.

Természetesen kihagyhatatlanok a UNESCO Világörökség részei, amelyek közül a legismertebb talán a mór stílusú Alcazar palota. Kétség kívül Spanyolország egyik legismertebb épületéről van szó, érdemes órákat eltölteni a felfedezésével. Egy szinte mesebeli helyet képzeljünk el, gyönyörűen díszített homlokzatokkal és termekkel, királyi lakosztályokkal, szobrokkal, szökőkutakkal, virágokból és gyümölcsfákból álló kertekkel. Utóbbiak a Trónok harca sorozatból is ismerősek lehetnek, ugyanis az Alcazarban forgatták számos jelenetét.

A gyönyörű Alcazar palota Sevillában - repjegy.hu

Szintén kihagyhatatlan a világ legnagyobb, gótikus stílusú katedrálisa, amely lélegzetelállító méreteivel örök élményt jelent. A reneszánsz építészet ékes példája az Archivo General de Indias pedig az egykori, világhódító spanyol birodalom és gyarmatainak dokumentumait őrzi, például Kolumbusz Kristóf térképeit és az amerikai kontinenssel kapcsolatos terveit.

A szórakozni vágyóknak a Triana negyedet ajánljuk, ahol pezseg az éjszakai élet, leginkább persze a flamencótól. Ha pedig Spanyolország, akkor feltétlenül együnk legalább egyszer, de akkor is bőséggel tapast. Népszerű program továbbá a bikaviadal, amiket a Plaza de Toros de la Maestranza nevű arénában szoktak tartani tavasztól őszig.

Sevillában tényleg mindent megtalálhatunk, ha a pihenésen túl szórakozni, művelődni, de leginkább, ha rácsodálkozni akarunk a világ szépségeire. Utóbbival nem lehet betelni, annyi emlékezetes épület, utca és park vár ránk, hogy csak véletlenül sem fogunk unatkozni a délutáni szieszta alatt – hacsak nem döntünk mi is egy kis szusszanás mellett a rengeteg program között.

Magazin

Itt van az új fapados járatok listája a téli menetrendben!

Hírek <p><span>A hideg idővel sem kell, hogy alábbhagyjon utazási kedvünk – ebben nagy segítségünkre lehetnek a fapados légitársaságok legújabb járatnyitásai és járatsűrítései. A Budapest Airport összeszedte a legújabb járatokat!</span></p>

Megérkezett a 2019-ben induló új járatok listája

Hírek <p>2018 mozgalmas év volt Magyarország számára, számtalan új városba utazhattunk közvetlenül, és egyre több és több légitársaság ajánlatai közül választhatunk. 2019 is hasonló újdonságokkal teli évnek ígérkezik, összegyűjtöttük milyen új desztinációkra számíthatunk.</p>

Általános információk

  • Pénznem: Euró (EUR)

  • Utazási okmányok: Magyar állampolgárok személyi igazolvánnyal utazhatnak.

  • Vízum információ: Nincs szükség vízumra.

  • Időeltolódás: Nincs időeltolódás.