Untitled-1

Kiemelt úticélok

Aki Stockholmot választja uticélul, szinte biztos, hogy ellátogat az ABBA múzeumba. Alfred Nobel, Greta Garbo, Ingrid Bergman. Számukra mind Stockholm adta a szülőotthont és az inspiráló környezetet. Egy séta az Old town-ban, vagy a Vasa Múzeum hajója körül, délben pedig a Királyi Palota őrségváltása biztosítja a látványosságokat.

Stockholm

14 597 Ft-tól

Malmö-i utazása során mindenképpen látogasson el Malmö egykori kastélyához, a Malmöhus-hoz, amely ma már múzeumként várja az érdeklődőket. Érdemes megcsodálni a Szent Péter templomot, majd felkeresni Svédország legmagasabb épületét, a Turning Torso toronyházat, és megtekinteni madártávlatból Malmö városát. Mindezek után, pihenés képpen térjen be egy igazi svéd étterembe és ismerkedjen meg a helyi ízvilággal is.

Malmö

153 200 Ft-tól

Ami a ma utazóinak fontos szempont lehet Göteborg meglátogatására, az a gazdag kulturális közeg. A Göteborgi Nemzetközi Könyvvásár minden évben rengeteg látogatót vonz a városba, akik a kultúrális események után a város éttermeiben és kávéházaiban pihenhetik ki a fáradalmaikat. Emellett ellátogathatunk a Liseberg Vidámparkba, ahonnan legalább olyan lenyűgöző kilátás nyílik a városra, mint a kilátóból. Aki Göteborg városának történelmi léptékére kíváncsi az a Haga Nygata utcát keresse fel, ahol az autentikus építészet emlékeiként maximum három emeletes házakat talál, bennük kézműves műhelyeket, mesébe illő könyvesboltokat és barátságos éttermeket. Innen csupán pár lépés a Skansen Kronen, egy jó állapotban megmaradt középkori erőd, legjellegzetesebb épületével a Korona bástáyával.

Göteborg

20 624 Ft-tól

További úticélok

Helsingborg

196 300 Ft-tól

Kiruna

169 900 Ft-tól

Lulea

178 267 Ft-tól

Linkoping

291 100 Ft-tól

Norrkoping

574 800 Ft-tól

Östersund

233 500 Ft-tól

Uppsala

943 400 Ft-tól

Skelleftea

186 300 Ft-tól

Umea

170 900 Ft-tól

Visby

152 400 Ft-tól

Általános információk

Pénznem: Svéd Korona (SEK)

Utazási okmányok: Magyar állampolgárok személyi igazolvánnyal utazhatnak.

Vízum információ: Nincs szükség vízumra.