Untitled-1

Nis: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

Repülőjegy árak trendmutatója

Keresések száma Budapest - Nis útvonalon

Átlagárak Budapest - Nis útvonalon havi bontásban

Budapest - Nis útvonal legnépszerűbb légitársaságai

Irány Nis

A Dél-kelet szerbiai nagyváros, Nis, sokak szemében mindössze egy tranzitváros. Valójában azonban egy sok látnivalóval teli, színes történelmű, izgalmas hely, melyet nem szabad alábecsülni.

A harmadik legnagyobb szerb város színes történelmére számos példa van: Nis egyik leghíresebb szülöttje Nagy Konstantin római császár, de a város megemlékezik I. Milán szerb királyról is egy lovasszobor képében. Nis egyébként a magyarok számára is különleges jelentőséggel bír, itt aratott ugyanis Hunyadi János győzelmet az oszmán hadsereg felett. Kijelenthetjük tehát, hogy tökéletes úti cél a történelem szerelmeseinek, hiszen az egész várost áthatja a régi idők hangulata.

Nis - Szerbia

A hangulatos épületek mellett van Nisben egy némileg hátborzongató építmény is, a Koponyatorony. Ezt az építményt a čegari csata után Hursid pasa húzatta fel részben a szerb felkelők koponyáiból. Elkészültekor 952 koponya volt befalazva, melyek közül mostanra mindössze 59 látható. A falat egy légkondícionált épületben helyezték el és belépő megváltásával tekinthető meg.

Szintén történelmi jelentőségű legnagyobb templomuk, a Szentháromság katedrális, mely óratornya miatt is különleges. Elszakadva a történelmi emlékektől, érdemes Kazandžijsko sokače felé venni az irányt, ez ugyanis Nis fiatalos, bohém negyede. Itt egymást érik a különféle éttermek, kávézók és pubok.

Nis időjárása csalódást okozhat azoknak, akik csak a kimondottan meleg helyeket részesítik előnyben. Azoknak azonban, akik jobb szeretnek hűvösebb időben felfedezni és várost nézni, tökéletes, az évi átlaghőmérséklet ugyanis 12 fok körül alakul, a nyári legmagasabb pedig átlagosan 23 fok. Nulla alá még a téli hónapokban sem csökken, de a december és a január a leghidegebb hónapok.