Untitled-1

Pristina: repülőjegy árak

Látogatóink ezeket az időpontokat keresték az elmúlt napokban

Repülőjegy árak trendmutatója

Keresések száma Budapest - Pristina útvonalon

Átlagárak Budapest - Pristina útvonalon havi bontásban

Budapest - Pristina útvonal legnépszerűbb légitársaságai

Irány Pristina!

aa

A Balkán kuszaságát jól bemutató Pristina remek kiindulópont Koszovó felfedezéséhez. A nemrég még háború sújtotta övezet, mára szépen fejlődésnek indult.

Érdemes megnézi a város szívében a Néprajzi múzeumot, mert segíti némileg megérteni a történelmi és politikai hátteret a hétköznapi nép kultúra megvilágításában.

A város utcáin sétálva számos kávézót találunk, ahová érdemes beülni, hisz azt tartják Pristinában főzik a legjobb macchiatót.

Pristinában este sokkal nagyobb az élet, mint nappal. A belvárosi sétálóutcákon hömpölyög a tömeg, a kávézók megteltek. A fiatalok társaságba verődve korzóznak, vagy valamelyik kiülős kávézóban beszélgetnek. Érdekes, hogy fiúkat és lányokat nem igazán lehet egy társaságban látni, nem vegyülnek egymással. A koszovóiak többsége muzulmán vallású, ebből kiindulva itt még enyhén férfiközpontú a társadalom. Bárok asztalain kávés csészéket és kólás üveget láthatunk, alkoholt sem nagyon fogyasztanak. Pristina utcái a jó kedvű helyiekkel egy teljesen élhető, élettel teli város képét mutatják.

Pristina, Szerbia

A történelem szerelmesei barangoljanak az óvárosban, ahol a város legrégebbi mecsetét és a bazársort is találjuk. A várostól nem messze található a helyiek kedvelt parkja, ahová leülhetünk egy piknikre, illetve Ulpiana az ókori római város.

Pristinát madártávlatból az épülő Teréz anya katedrális tornyából érdemes megtekinteni, ahová lifttel tudunk feljutni 1 euróért.

Pristina, Szerbia

Érdemes továbbá kirándulást tenni a csodás Prizren városába vagy az érintetlen hegyvidéken esetleg felkeresni a Visoki Decani kolostort, amely festői környezetben található.

A magyar állampolgárok vízummentesen léphetnek be Koszovó területére.

Az országban az internet-hozzáférés korlátozott, de internetkávézókban hozzájuthatunk.

Koszovóban az euró a hivatalos fizetőeszköz. jóllehet az ország nem tagja az euró övezetnek.