Untitled-1

Kiemelt úticélok

A gyakran Kelet Párizsának nevezett Hanoi valóban mutatja a francia fővárosra jellemző eleganciát és kifinomultságot, amely leginkább a sugárutakra és a nagykövetségi villák területére koncentrálódik. Vietnam történelmi fővárosaként Hanoi ezeréves múltat tudhat magáénak, ennek megfelelően színes és esetenként ellentmondásos város. Számtalan boltocska, kifőzde, európai ízléshez mérten hihetetlen mennyiségű bicikli, robogó, moped és persze riksa jellemzi, a városképet. Ha igazi helyi különlegességre vágyunk Hanoi-ban, akkor egy egy csésze forró, méregerős vietnámi kávé után érdemes kipróbálni a szervezett kerékpártúrát és elgurulni az éjszakai piacra, majd megtekinteni a már ezer éve működő vizi bábszínház egyik előadását.

Hanoi

240 100 Ft-tól

1975 óta hivatalosan Ho Si Mính- város néven nevezendő Saigon, melynek nyüzsgése főként a Saigon folyó menti központ és a Cholon, azaz a kínai negyed környékén hangsúlyos. A város egyik legimpozánsabb épülete és egyben látványossága a Saigoni Operaház, ami nincs nyitva a turisták előtt, tehát jegyet kell venni egy előadásra, ha belülről is meg akarjuk csodálni. A Jáde Császári Palota a turisták kedvelt célpontja és persze a mai napig működő templom is egyben. A modern Ho Si Mính-város látképét határozottan uralja a Bitexco Pénzügyi Torony, amely amellett, hogy a város legmagasabb - 262méter- épülete, egy szokatlan és látványos sporteseménynek, a Bitexco Függőleges Futásnak is otthont ad. A Dong Khoi utcán végigsétálva a gyarmati időkből származó épületek, luxusszállodás és butikok között a Notre Dame Székesegyház, és a Saigoni Központi Postahivatal is megtalálható.

Ho Si Minh-Város

236 700 Ft-tól

Da Nang

Da Nang

427 200 Ft-tól

További úticélok

Haiphong

399 700 Ft-tól

Phu Quoc

415 600 Ft-tól

Általános információk

Pénznem: Vietnámi Dong (VND)

Utazási okmányok: Magyar állampolgároknak az útlevél érvényessége minden esetben legalább 6 hónappal kell, hogy meghaladja az országba tervezett elutazás időpontját, emellett vízum igénylése is kötelező.

Vízum információ: Vízum igénylése kötelező. Az igényléssel kapcsolatos információkat a Külügyminisztérium honlapján lehet megtalálni.