Hangulatos téli úti célok adventi és karácsonyi utazásokhoz
FőoldalHírek Hangulatos téli úti célok adventi és karácsonyi utazásokhoz

Hangulatos téli úti célok adventi és karácsonyi utazásokhoz

2017. november 14.

November közepén Európa szerte számos karácsonyi vásár nyitja meg kapuit. Ne maradjon le róluk, élje át Ön is ezt a varázslatos ünnepi hangulatot!

A városok utcái a téli ünnepek közeledtével díszbe borulnak, csodaszép kivilágítással teszik varázslatossá a karácsonyi készülődést. Káprázatos fények, mennyei illatok, csábító édes ízek, színes ünnepi forgatag lepi el ilyenkor a legtöbb európai úti célt.

Most összegyűjtöttük a leghangulatosabb karácsonyi vásárokat! Ha szeret elmerülni a karácsony különleges hangulatában, akkor ezeket a vásárokat egyszerűen nem szabad kihagynia november-decemberben! Már csak azért sem, mert a legtöbb úti célra nagyon kedvező áron lehet repülőjegyet foglalni!

 

NÜRNBERG

Nürnberg Karácsonykor - repjegy.hu

Európa egyik legnagyobb és legfényesebb karácsonyi vásárának története egészen 1628-ig vezethető vissza a németországi Nürnbergben. A nürnbergi vásár az egyik legrégebbi, ezáltal legismertebb is a környéken, csaknem 2 millió látogatóval büszkélkedhet. Este a piac több száz apró fényben pislákol, a teret pedig átjárja a kellemes ünnepi zene. Leghangulatosabb része a gyerekek birodalma: kétszintes körhinta, ringlispíl, gőzmozdony vezette kisvonat, óriáskerék, télapóház és számos kreatív elfoglaltság várja a kicsiket.

>> Nürnbergi repülőjegyek

 

KÖLN

Köln Karácsonykor - repjegy.hu

Az egyébként is gyönyörű történelmi városközpontok az adventi díszben még csodálatosabbak. Így van ez Kölnben is. A város központja minden évben, karácsonyi ünnepi hangulatnak megfelelően átalakul. Ilyenkor a világ minden tájáról több millió látogató érkezik, hogy megtekinthesse a bódékban árult kézműves termékeket, megkóstolja a karácsonyi különlegességeket. Ráadásul Kölnben egyenesen négy vásárt is tartanak, a látogatók legnagyobb örömére.

>> Kölni repülőjegyek

 

PÁRIZS

Párizs Karácsonykor - repjegy.hu

Párizsban a karácsony igazán látványos, lépten-nyomon karácsonyfába botlik az ember. A Champs-Elysées-n például, több mint 250 feldíszített karácsonyfa áll. Párizs több karácsonyi vásárnak is otthont ad, melyek közül a leghíresebb a La Defense-negyedben és a Les Halles-ban található.

>> Párizsi repülőjegyek

 

KOPPENHÁGA

Koppenhága Karácsonykor - repjegy.hu

A koppenhágai karácsonyi vásár egy igazán különleges helyszínen várja a látogatókat:  Európa legrégebbi vidámparkjában, a Tivoli Gardens-ben. A parkot ilyenkor több száz karácsonyfa díszíti és több mint félmillió fényfüzér világítja meg a standokat, fákat, épületeket. Szabadtéri jégpálya, kivilágított körhinták, gyönyörű kézműves termékek, karácsonyi finomságok várják a vásár látogatóit.

>> Koppenhágai repülőjegyek

 

FRANKFURT

Frankfurt Karácsonykor - repjegy.hu

Ez egy igazi hagyományos német karácsonyi vásár egy sor fantasztikus kézműves termékkel, díszekkel, ékszerekkel. A vásár kezdetét és végét harangjáték jelzi, amelyen 10 templom 50 harangja cseng és zúg egyszerre, megadva ezzel az ünnepi hangulat kezdő- és záróakkordját. A frankfurti adventi vásáron a karácsonyi énekeké a főszerep, fúvószenekar, adventi kórus, harangjáték, karácsonyi koncertek színesítik a karácsonyi élményt.

>> Frankfurti repülőjegyek

 

BRÜSSZEL

Brüsszel Karácsonykor - repjegy.hu

Brüsszel kiváló úti cél a karácsonyi időszakban, mivel Európa egyik legnagyobb és legismertebb karácsonyi vására éppen a brüsszeli vásár. Természetesen itt is megvan minden, ami a karácsonyi hangolódáshoz szükséges, díszek, fények, karácsonyi körhinta, korcsolyapálya, óriás karácsonyfa, színes programok. A brüsszeli vásár híres jó ételeiről: belga csokoládé, karácsonyi fánk, gofri, mézeskalács, forralt bor és még sorolhatnánk.

És ha már Brüsszelben vagyunk, érdemes ellátogatni a közeli Brugge-be, és megcsodálni a tarka házak és csatornák között megbújó adventi vásárt is.

>> Brüsszeli repülőjegyek

 

LONDON

London Karácsonykor - repjegy.hu

Londonnál nem igazán beszélhetünk különálló karácsonyi vásárról, hiszen decemberben az egész város egy hatalmas karácsonyi vásárrá alakul át. Ilyenkor csodás fények gyúlnak a közel két kilométer hosszú Regent Streeten. A Trafalgar téren óriás-karácsonyfát állítanak, az Oxford sétálóutca pedig tömve van karácsonyi meglepetésekkel. A Hyde Parkban igazi téli csodaországot építenek, ami a gyerekek mellett a felnőtteknek is óriási élmény lehet.

>> Londoni repülőjegyek

 

STOCKHOLM

Stockholm Karácsonykor - repjegy.hu

Ebben az északi városban decemberben igazi téllel találkozhatunk. Éppen ezért itt különösen hangulatos karácsonyi vásárok gyönyörködtetik az adventi várakozással teli látogatókat. Egyenesen négy vásár is van Stockholmban, melyek átszövik az egész várost a fűszeres forraltbor illatával és az adventi énekekkel.

>> Stockholmi repülőjegyek

 

TALLINN

Tallinn Karácsonykor - repjegy.hu

Észtország fővárosában az igazi decemberi télben sokkal melegebbé változik a hangulat. Ilyenkor a belváros adventi díszbe öltözik, karácsonyfát állítanak, melyet kis hófödte kunyhókból álló bazársor ölel körbe. A gyermekek sem unatkoznak a tallinni vásárban, kedvencük az állatsomogató és a Mikulás háza, ahol még a Télapó rénszarvasait is megcsodálhatják.

>> Tallinni repülőjegyek

 

RIGA

Riga Karácsonykor - repjegy.hu

Rigában, akárcsak északi szomszédjánál, minden évben az óvárosban rendezik a karácsonyi vásárt. Egyedülálló építészeti környezetben, rengeteg szórakoztató programmal várja látogatóit. Aki ide jön átéli a közelgő ünnep varázsát, és megtalálja a karácsonyi csodát - vallják a helyiek.

>> Rigai repülőjegyek

 

további híreink

Repülőjegy keresés

felnőtt
12 év felett

gyerek
2-12 év között

csecsemő
2 év alatt

Egy fogalásban maximum 9 utas jegyét foglalhatja le! A csecsemők száma nem haladhatja meg a felnőttekét!