A világ második leghosszabb repülőjárata 17 óra alatt tette meg első útját
FőoldalHírek A világ második leghosszabb repülőjárata 17 óra alatt tette meg első útját

A világ második leghosszabb repülőjárata 17 óra alatt tette meg első útját

2018. március 26.

Megérkezett Londonba vasárnap kora reggel a polgári repülés történetének első menetrendszerű nonstop légijárata Ausztráliából.

A Qantas ausztrál nemzeti légitársaság Boeing 787-9-es repülőgépe helyi idő szerint szombat este 19 órakor szállt fel a nyugat-ausztráliai Perth nagyváros nemzetközi repülőteréről, és 17 óra 2 perces repülés után, brit idő szerint vasárnap reggel 5 óra 3 perckor szállt le a londoni Heathrow repülőtéren, 14 498 kilométer megtétele után több mint 200 utassal a fedélzetén.

Qantas légitársaság

Évente nagyjából 730 ezer turista repül az Egyesült Királyságból Nyugat-Ausztráliába, és mivel az út három órával rövidebb, mintha a repülő megállna a Közel-Keleten tankolni, az új járat beindulásától a turizmus fellendülését várják. Ez jelenleg a polgári repülés második leghosszabb nonstop menetrendszerű járata és csak 32 kilométerrel marad el a világ leghosszabb repülőjáratától, a Qatar Airways  Doha és Auckland között járótól.

Az ausztrál légitársaság eddig is közlekedtetett napi járatokat Londonba Airbus A380-as óriásgépekkel, de ezek útközben leszállnak Dubajban. E járatok menetideje a technikai megállóval együtt - az útvonaltól és az időjárási viszonyoktól is függően - 20-22 óra.

A Perth-ből vasárnap reggel érkezett nonstop járaton utazott Alan Joyce, a Qantas vezérigazgatója is.

A járatnyitó repülőgép szinte vadonatúj: a Qantas a múlt hónapban vette át és állította forgalomba. A Boeing 787-est a típus átlagánál szellősebben rendezték be: a gép turistaosztályán 166, a Premium Economy - a turista- és a business-osztály közötti szintű - részlegben 28, business-osztályon 42 ülés van; ez utóbbiakat ággyá lehet alakítani.

A Perth-ből érkezett vasárnapi nonstop járaton több utas önkéntes kísérletnek vetette alá magát: különböző kisméretű orvosi észlelőműszereket viseltek, amelyek feljegyezték mentális állapotuk változását, étkezési és fizikai aktivitásukat, és azt, hogy mennyit aludtak az úton.

A Qantas hamarosan más európai nagyvárosokba is tervez leszállás nélküli járatokat indítani.

Qantas légitársaság


további híreink

Repülőjegy keresés

felnőtt
12 év felett

gyerek
2-12 év között

csecsemő
2 év alatt

Egy fogalásban maximum 9 utas jegyét foglalhatja le! A csecsemők száma nem haladhatja meg a felnőttekét!