Egy dohai éjszaka ajándékba a Qatar Airways-től
FőoldalHírek Egy dohai éjszaka ajándékba a Qatar Airways-től

Egy dohai éjszaka ajándékba a Qatar Airways-től

2018. április 3.

Tudta, hogy ha a Qatar Airways járataival utazik és legalább 12 órás átszállási ideje van Dohában, ingyenesen igénybe vehet egy egyéjszakás tartózkodást a városban? Hosszabbítsa meg egzotikus utazását egy dohai látogatással.

Higgye el, nem fogja megbánni!

A Qatar Airways 2017-ben a rangos Skytrax szavazáson a Világ Legjobb Légitársasága címet 4. alkalommal, míg a Világ Legjobb Business Osztálya címet 5. alkalommal nyerte el. A légitársaság  vezérigazgatója, Akbar Al Baker így köszönte meg az elismerést: „Az, hogy légitársaságunk elnyerhette ezt a díjat megtisztelő tanúbizonysága utasaink bizalmának. Köszönjük, hogy hisznek bennünk, hogy elismerik munkatársaink kemény és áldozatos munkáját. A célunk mindig is az volt, hogy csakis a legjobbat nyújtsuk."

 

A Qatar Airways 2017-ben a rangos Skytrax szavazáson a Világ Legjobb Légitársasága címet 4. alkalommal, míg a Világ Legjobb Business Osztálya címet 5. alkalommal nyerte el.


Katari beutazási szabályok

Ha eddig még nem járt az Arab-félsziget gyöngyszemének is becézett Katarban, akkor itt a lehetőség! Tavaly nyár óta a magyar állampolgárok már vízummentesen léphetnek be az országba, amennyiben a belépéskor minimum 6 hónapig érvényes útlevéllel és retúr vagy továbbúti repülőjeggyel rendelkeznek. A magyar állampolgárságú utasok részére az országba történő belépéskor 180 napra érvényes engedélyt állítanak ki, mellyel többször is be lehet utazni az érvényességi idő alatt Dohába. Bővebb információt itt talál.

 

Ha eddig még nem járt az Arab-félsziget gyöngyszemének is becézett Katarban, akkor itt a lehetőség!


Ráadásul, minden, Dohában átszálló utas részére a Qatar Airways légitársaság a katari turisztikai hatósággal (Qatar Tourism Authority – QTA) együttműködve ingyenes egyéjszakás tartózkodást biztosít. A PlusQatar szolgáltatás négy-, illetve ötcsillagos szállodákban ad egyéjszakás elhelyezést az utasok számára, attól függően, hogy Business vagy Economy osztályra történt-e a repülőjegy foglalása és minimum 12 órás a csatlakozás ideje Dohában. Olyan neves szállodaláncok tagjai csatlakoztak az akcióhoz, mint a Four Seasons, a Marriott Marquis, a Radisson Blu és az Oryx Rotana. A foglalásnak és az utazásnak is 2018 december végéig meg kell történnie. Részletek itt.

 

Minden, Dohában átszálló és legalább 12 órát várakozó utas részére a Qatar Airways légitársaság a katari turisztikai hatósággal (Qatar Tourism Authority – QTA) együttműködve ingyenes egyéjszakás tartózkodást biztosít.


Mit érdemes megnézni Dohában?

Katar fővárosában több lehetőség van a kikapcsolódásra. Az Iszlám Művészetek Múzeum például a világ legnagyobb iszlám vonatkozású gyűjteményével büszkélkedhet, a Katar Nemzeti Múzeum pedig az 1971 óta független ország kuturális kincseit mutatja be. A kulturális pezsgés mellett juthat idő pihenésre, feltöltődésre is, hiszen a 7 km hosszú tengerpart mellett haladó Corniche sétányon vagy az Aspire Parkban egy kellemes sétára mindig van lehetőség. Ha újra feltöltődött energiával, akkor a város szívében, a Souq Waqifon folytathatja a kalandozást, ahol megismerkedhet a helyi termékekkel, mint például szőttesekkel, vízipipákkal. Innen már csak pár lépés a sólyom piac, ahol idomított madarakat nemcsak megtekinteni, de akár megvásárolni is lehet.

 

Katar fővárosában több lehetőség van kikapcsolódásra: iszlám művészetek, kulturális programok, tengerparti élmények, különleges helyi termékek megismerése

 

Ha kedvet kapott, ne várjon sokáig, repüljön a Qatar Airways-szel, válasszon a több mint 150 desztináció közül és fedezze fel a Távol-Kelet, az indiai szubkontinens, Ausztrália vagy Afrika egzotikus világát.

 

Kapcsolódó tartalmak:

>> Egzotikus úti célok - fedezze fel a világ legizgalmasabb helyeit!

>> Qatar Airways légitársaság - repült útvonalak, főbb tudnivalók, poggyászinformációk, utasértékelések

 

további híreink

Repülőjegy keresés

felnőtt
12 év felett

gyerek
2-12 év között

csecsemő
2 év alatt

Egy fogalásban maximum 9 utas jegyét foglalhatja le! A csecsemők száma nem haladhatja meg a felnőttekét!