Untitled-1 hotel

Új járatot indít a LOT Budapest és London között

2018. június 22.

Új járat indul Budapest és London között: a LOT lengyel légitársaság 2019. februárjától közvetlen járatot indít London City (LCY) Repülőtér és a magyar főváros között. 

Ferihegyről a legnépszerűbb úti célra újabb járat indul a lengyel LOT légitársaság jóvoltából, jelentették be csütörtökön Budapesten. Az új járat 2019. februárjában indul és a gépek hetente 12 alkalommal repülnek majd Budapest és London között, különösen kedvező menetrenddel az üzleti utazóknak és a hosszú hétvégét kihasználni kívánó utazók számára.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy az új világgazdasági környezetben a kapcsolatoknak kiemelten fontos szerepe van, ezért is nagy előny az új járat bejelentése, amely az üzleti utazóknak kedvezhet elsősorban. Hozzátette, hogy folyamatos tárgyalásokat folytatnak a LOT-tal, hogy leküzdjék a nemzeti légitársaság hiányából eredő versenyhátrányt.

London

A LOT ezen lépésével a hatodik londoni repülőtér válik elérhetővé a Magyarországról induló utasok számára. A Temze mellett található London City Nemzetközi Repülőtér (LCY) fogja az új járatokat fogadni, amely újabb előny az üzleti utazók számára, hiszen ez a repülőtér fekszik a legközelebb London belvárosához és az üzleti negyedhez, valamint közvetlen metrókapcsolattal elérhető.

Rafal Milczarski azt emelte ki, hogy a járatokat teljesítő 2 repülőgép a budapesti bázisra kerül és a következő évtől magyar pilótákat is szeretnének alkalmazni a légitársaságukban. A légitársaság az elmúlt napokban már meg is kezdte a pilóták toborzását a budapesti bázisra. Továbbá elmondta, hogy folyamatosan figyelik a magyar piacot, valamint azok lehetőségeit, amelyeket egyébként eddig rendkívül kedvezőnek találnak.

Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy utasaik 12%-a már így is Londonba közlekedik, ezáltal a szigetországi főváros számít a legnépszerűbb úti célnak a Ferihegyről. Napi szinten jelenleg átlagosan 11-14 járat közlekedik a 2 európai főváros között és az új járatok megindulásával Budapestről több járat fog indulni Londonba, mint Bécsből vagy Prágából – emelte ki.

A repjegy.hu oldalon már foglalhatók a jegyek az új járatokra.

További híreink

airBaltic akció kedvelt északi városokba

Hírek <p>Az airBaltic légitársaságnál most kedvezményes áron foglalhatja repülőjegyét a balti országokba és Skandináviába.</p>

Az airBaltic légitársaságnál most kedvezményes áron foglalhatja repülőjegyét a balti országokba és Skandináviába.

Az Emirates légitársaság júniustól kezdődően napi rendszerességgel indít járatokat Budapestre Dubajból

Hírek <p>Az Emirates légitársaság június 1-től heti hét alkalommal fog repülni Budapest és Dubaj között, ezáltal növelve a járatai számát. Emellett a légitársaság bővíti szolgáltatásait a magyar utazók körében is népszerű útvonalakon, és új desztinációkra is bevetik az A380-as óriásgépeket.</p>

Az Emirates légitársaság június 1-től heti hét alkalommal fog repülni Budapest és Dubaj között, ezáltal növelve a járatai számát. Emellett a légitársaság bővíti szolgáltatásait a magyar utazók körében is népszerű útvonalakon, és új desztinációkra is bevetik az A380-as óriásgépeket.

Több új és visszatérő járat is elérhető lesz Budapestről

Hírek <p>Több új és visszatérő úti cél is elérhetővé válik Budapapestről az Air Baltic, az Air Serbia valamint az Air Connect kínálatából. </p>

Több új és visszatérő úti cél is elérhetővé válik Budapapestről az Air Baltic, az Air Serbia valamint az Air Connect kínálatából.