Untitled-1 hotel

2019 nyarától indulhat a Budapest-Sanghaj közvetlen járat

2018. szeptember 25.

Végső fázisba értek a Budapest-Sanghaj közvetlen járat indításáról szóló tárgyalások a China Eastern Airlines légitársasággal.

Végső szakaszába értek a tárgyalások a China Eastern Airlines légitársasággal a Budapest-Sanghaj légi összeköttetés létrehozásáról – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Magyarország GDP előállításának egyre nagyobb szereplője a turizmus, így az országnak gazdasági érdeke, hogy az ide irányuló turistaforgalmat folyamatosan növelje – mondta a miniszter.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a turistaforgalom növelését elsődlegesen azokból az országokból kell elérni, ahonnan a sokat költő turisták érkeznek. A miniszter hozzátette, hogy a kínaiak az egyik legtöbbet költő turisták a világon, hiszen a tavalyi évben összesen 258 milliárd dollárt költöttek világszerte.

A miniszer éppen ezért hangsúlyozta, hogy kifejezetten jó hírként szolgál az, hogy a Magyarországra irányuló kínai turistaforgalom dinamikus növekedést mutat. Tavaly összesen 227 ezer kínai turista érkezett Magyarországra, ami 34 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A 2018-as év első felében pedig 140 ezer kínai turista jött Magyarországra, ami 11%-os emelkedést jelent.

China Eastern Airlines

Szijjártó Péter szerint a Budapest-Peking légi járat mellett a 2019 nyarától induló Budapest-Sanghaj közvetlen járat miatt kétségkívül tovább növekedhet az ország turisztikai forgalma.

Az új légi összeköttetés létrehozása mellett azonban azt is fontosnak tarják, hogy a Magyarországra irányuló kínai turizmus ne csak a fővárosra, Budapestre irányuljon, hanem a Balatont, a borvidékeket és a termálfürdőhelyeket is ugyanúgy megismerjék és turisztikai célpontnak tekintsék a kínai turisták.

A China Eastern Airlines Kína második legnagyobb légitársasága az utas számokat figyelembe véve és flottájuk jelenleg közel 600 repülőgépből áll. Bázisrepülőtereik Sanghajban találhatóak.

A légitársaság a közép-európai régióban csupán Prágába üzemeltet járatokat Sanghajból.

Kapcsolódó tartalmak:

>> Ismerkedjen meg közelebbről Sanghaj városával!

>> Ismerje meg részletesebben a China Eastern Airlines légitársaságot!

>> További kínai úti célok!

 

 

 

 

További híreink

56 célállomásra kínál járatokat a nyári időszakban a Ryanair Budapestről

Hírek <p>A Ryanair bejelentette 2023-as nyári menetrendjét: a fapados légitársaság 56 útvonalat kínál majd a magyar fővárosból nyolc, Ferihegyen állomásozó repülőgéppel és heti 500 járattal.</p>

A Ryanair bejelentette 2023-as nyári menetrendjét: a fapados légitársaság 56 útvonalat kínál majd a magyar fővárosból nyolc, Ferihegyen állomásozó repülőgéppel és heti 500 járattal.

Bővíti kínálatát a Wizz Air: új járatok indulnak Isztambul és Antalya városaiba Budapestről és Debrecenből

Hírek <p>A Wizz Air bővíti Magyarországon elérhető kínálatát Isztambul és Antalya városaival. Utóbbi desztináció nem csak Budapestről, hanem a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről is elérhető lesz, ami növeli az utazási lehetőségeket az érdeklődők számára.</p>

A Wizz Air bővíti Magyarországon elérhető kínálatát Isztambul és Antalya városaival. Utóbbi desztináció nem csak Budapestről, hanem a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről is elérhető lesz, ami növeli az utazási lehetőségeket az érdeklődők számára.

Ajánlatok Szöulba és a világ kedvelt úti céljaira a Korean Air-től

Hírek <p>Tekintse meg Dél-Korea nemzeti légitársaságának aktuális ajánlatait, közvetlen járatokkal Szöulba, valamint átszállással nagyvárosokba a Föld másik felére!</p>

Tekintse meg Dél-Korea nemzeti légitársaságának aktuális ajánlatait, közvetlen járatokkal Szöulba, valamint átszállással nagyvárosokba a Föld másik felére!