Untitled-1

2019 nyarától indulhat a Budapest-Sanghaj közvetlen járat

2018. szeptember 25.

Végső fázisba értek a Budapest-Sanghaj közvetlen járat indításáról szóló tárgyalások a China Eastern Airlines légitársasággal.

Végső szakaszába értek a tárgyalások a China Eastern Airlines légitársasággal a Budapest-Sanghaj légi összeköttetés létrehozásáról – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Magyarország GDP előállításának egyre nagyobb szereplője a turizmus, így az országnak gazdasági érdeke, hogy az ide irányuló turistaforgalmat folyamatosan növelje – mondta a miniszter.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a turistaforgalom növelését elsődlegesen azokból az országokból kell elérni, ahonnan a sokat költő turisták érkeznek. A miniszter hozzátette, hogy a kínaiak az egyik legtöbbet költő turisták a világon, hiszen a tavalyi évben összesen 258 milliárd dollárt költöttek világszerte.

A miniszer éppen ezért hangsúlyozta, hogy kifejezetten jó hírként szolgál az, hogy a Magyarországra irányuló kínai turistaforgalom dinamikus növekedést mutat. Tavaly összesen 227 ezer kínai turista érkezett Magyarországra, ami 34 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A 2018-as év első felében pedig 140 ezer kínai turista jött Magyarországra, ami 11%-os emelkedést jelent.

China Eastern Airlines

Szijjártó Péter szerint a Budapest-Peking légi járat mellett a 2019 nyarától induló Budapest-Sanghaj közvetlen járat miatt kétségkívül tovább növekedhet az ország turisztikai forgalma.

Az új légi összeköttetés létrehozása mellett azonban azt is fontosnak tarják, hogy a Magyarországra irányuló kínai turizmus ne csak a fővárosra, Budapestre irányuljon, hanem a Balatont, a borvidékeket és a termálfürdőhelyeket is ugyanúgy megismerjék és turisztikai célpontnak tekintsék a kínai turisták.

A China Eastern Airlines Kína második legnagyobb légitársasága az utas számokat figyelembe véve és flottájuk jelenleg közel 600 repülőgépből áll. Bázisrepülőtereik Sanghajban találhatóak.

A légitársaság a közép-európai régióban csupán Prágába üzemeltet járatokat Sanghajból.

Kapcsolódó tartalmak:

and gt; and gt; Ismerkedjen meg közelebbről Sanghaj városával!

and gt; and gt; Ismerje meg részletesebben a China Eastern Airlines légitársaságot!

and gt; and gt; További kínai úti célok!

 

 

 

 

További híreink

Fedezze fel Ázsiát és Ausztráliát a Korean Air különleges akciójában

Hírek <p>Készüljön fel egy felejthetetlen utazásra a Korean Airrel, amely most különleges promóciós ajánlatokat kínál számos varázslatos úti célra Ázsiában és Ausztráliában.</p>

Készüljön fel egy felejthetetlen utazásra a Korean Airrel, amely most különleges promóciós ajánlatokat kínál számos varázslatos úti célra Ázsiában és Ausztráliában.

Júniusi jutalomjáték a repjegy.hu-n - nyerje vissza repülőjegye árát

Hírek <p>Foglalja le repülőjegyét júniusban a repjegy.hu-n, és nyerje vissza foglalásának árát!</p>

Foglalja le repülőjegyét júniusban a repjegy.hu-n, és nyerje vissza foglalásának árát!

Brazil, maldív és svéd célállomásokkal bővül az Air France kínálata a téli menetrendben

Hírek <p>Az október végén életbe lépő téli menetrendi időszaktól 5 új útvonal és 3 új célállomás is elérhetővé válik a francia légitársaság kínálatában. Emellett az észak-amerikai kínálat is bővül.</p>

Az október végén életbe lépő téli menetrendi időszaktól 5 új útvonal és 3 új célállomás is elérhetővé válik a francia légitársaság kínálatában. Emellett az észak-amerikai kínálat is bővül.