Untitled-1 hotel

Kiemelt úticélok

Peking, vagy más néven az Északi város, Kína fővárosa, egy igazi óriás. Több mint 20 millióan lakják. Egyszerre él benne a száguldó jelen, és a kortalan múlt. Az egyik leglátványosabb nevezetessége a Ming- és Csing-dinasztia császári palotája. Csodálatos a Nyári rezidencia, a Császári kertek, a Mennyei Béke temploma, ami már önmagában is hatalmas élményt nyújt. A rengeteg látnivaló után egy megpihenhetünk egy kicsit a Jingshan parkban, de akit a modern Peking érdekel, az mindenképpen látogasson el a Silk street-re, vagy a 798 Art Zone negyedbe. Végül, de nem utolsó sorban, a legismertebb és legmonumentálisabb nevezetessége természetesen a Kínai Nagy Fal.

Peking

243 200 Ft-tól

Shanghaj, Kína közigazgatásilag második legnagyobb városa, azonban a népsűrűséget tekintve abszolút első. Természetesen Shanghaj az egyik legfontosabb idegenforgalmi központja Kínának. Hihetetlen méretei egy klasszikus utazó számára talán felfoghatatlanok. Épületei a 19. és 20. század derekán épültek, ezért korábbi emlékek csekély mértékben állnak rendelkezésre. Érdemes ellátogatni az Óvárosába, ahogyan a Bund-ba, a Huangpu Parkba (vol Public Garden), a Sanghaj Múzeumba és természetesen az Örömök Kertjébe is. Shanghaj a felhőkarcolóinak a számát tekintve megelőzi New York-ot (›4000), publikus közlekedési lehetőségei pedig igen szerteágazóak. Jó hír a gasztronómia szerelmeseinek, hogy a shanghaji éttermek száma tízezres nagyságrendre rúg.

Sanghaj

1 400 300 Ft-tól

Sanya a Kínai Népköztársaság legkisebb tartománya, Hajnan egyik legfontosabb városa. A több, mint 680 ezres, trópusi éghajlatú város évről-évre egyre népszerűbb a turisták körében.

Sanya

2 933 400 Ft-tól

További úticélok

Kuangcsou

370 800 Ft-tól

Csengtu

2 448 000 Ft-tól

Talien

319 600 Ft-tól

Kujlin

3 984 300 Ft-tól

Senjang

2 492 500 Ft-tól

Sencsen

3 479 000 Ft-tól

Általános információk

Pénznem: Kínai Jüan (CNY)

Utazási okmányok: Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, valamint érvényes vízummal léphetnek be Kínába.

Vízum információ: A vízum igénylése kötelező, a pontos feltételeiről a budapesti kínai nagykövetség ad információt.