Április elején új repülőtérre költözik a Turkish Airlines

2019. március 21.

Április ötödikén költözik a Turkish Airlines az Ataturk Airportról az új Istanbul Airportra, ez várhatóan két napot vesz majd igénybe. 

A még 2018-ban bejelentett költözés a Turkish Airlines közleménye szerint április ötödikén fog elkezdődni és a tervek szerint mindössze 2 napot fog igénybe venni. 

A tényleges átállás április 6-án hajlani kettőtől 14 óráig fog tartani, ezalatt nem indít és nem fogad új járatokat az új repülőtér és a korábban használt Ataturk sem. A költözés időigényessége miatt néhány járat törlésre került az április 5. hajnali három órától április 7-én éjfélig tartó időszakban.

Akinek ekkorra szól a jegye, mindenképpen figyelje a tájékoztatásokat az esetleges járattörlésről. De a légitársaság több, előzetesen meghirdetett járatot is törölt április 5-től április 20-ig. 

Istanbul Airport

A költözés méretét jól mutatja, hogy 1800 dolgozó vesz benne részt és 47 ezer tonnányi eszközt fognak egyik helyről a másikra átmozgatni. 

Fontos, hogy a költözéssel együtt a két repülőtér IATA-kódot is cserél, az új Istanbul Airport kódja lesz innentől az IST, míg az Ataturké az ISL.

Az Istanbul Airport egyébként már 2018. október végén megnyitott, de csak limitált mennyiségű járatot fogadott. Éppen ezért a legtöbb fontos dolog, mint például a reptéri transzferek, shuttle buszok vagy akár a food court és a duty free boltok már megoldottak és kipróbáltak. 

Istanbul Airport

 

Kapcsolódó tartalmak:

>> Turkish Airlines: légitársaság információk, utas értékelések, poggyászinformációk, útvonalak.

>> Ismerje meg közelebbről Isztambult

További híreink

A legfrissebb hírek a budapesti reptérről

Hírek <p>A légiközlekedés világát eddig szinte soha nem látott módon sújtó válsága, melynek okozója a koronavírus világjárvány, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repteret is mélyen érinti. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Budapest Airport a tavalyi hasonló időszakához mért 75%-os utasszám csökkenése!</p>

A légiközlekedés világát eddig szinte soha nem látott módon sújtó válsága, melynek okozója a koronavírus világjárvány, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repteret is mélyen érinti. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Budapest Airport a tavalyi hasonló időszakához mért 75%-os utasszám csökkenése!

Július közepétől már Szantorinire és Menorcára is indul közvetlen Wizz Air járat

Hírek <p>Július közepétől a Wizz Air két új desztinációval bővíti a budapesti közvetlen járatainak számát.</p>

Július közepétől a Wizz Air két új desztinációval bővíti a budapesti közvetlen járatainak számát.

Megújultunk!

Hírek