Megnövekedett forgalomra figyelmeztet a Budapest Airport
FőoldalHírek Megnövekedett forgalomra figyelmeztet a Budapest Airport

Megnövekedett forgalomra figyelmeztet a Budapest Airport

2019. július 29.

A megszokott nyári tömeg mellett július végén és augusztus elején két sportesemény és több fesztivál miatt is megnövekedett utasforgalomra kell számítani a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Július végén és augusztus elején kerül megrendezésre a Maccabi Európa Játékok és Forma-1, valamint több fesztivál is ezekben a hetekben lesz. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér éppen ezért megerősített terminál üzemeltetéssel és biztonsági szolgálattal készül a legforgalmasabb napokra. A készültség mellett azonban arra kérik az utasokat, hogy érkezzenek a szokásosnál hamarabb a repülőtérre. 

Július utolsó hetében, július 29-én kezdődik a Maccabi, mely augusztus 7-ig tart. A Maccabi Európai Játékok a kontinens legnagyobb zsidó sport- és kulturális rendezvénye egyben idén a legnagyobb sportesemény Magyarországon. A játékokra egész európából érkeznek mind versenyzők, mind szurkolók - jellemzően repülővel.

Budapest repülőtér

Az egyébként is megnövekedett forgalomra erősít rá a Forma-1 Magyar Nagydíj is, mely szintén ugyanezen a héten zajlik. Ezesetben azonban nem csak a szurkolók tízezrei érkeznek Budapestre, hanem a szervezők, csapatok és a pilóták, többnyire magángéppel. A korábbi évekkel ellentétben már nem a Forma-1 az egyetlen kiugró forgalmú hétvége a repülőtéren, a sportesemény mellett egyre több külföldi érkezik az olyan neves magyar nyári fesztiválokra is, mint a Sziget vagy az Ozora. 

A fentiek miatt a következő hetekben várhatóan többször is meghaladja majd a napi utasszám az 50 ezret, így a Budapest Aiport arra kéri az utazókat, hogy érkezzenek a szokásosnál korábban a repülőtérre

Kapcsolódó tartalmak:

>> A Singapore Airlines lett az év legjobb légitársasága

>> Itt van a 2019-ben induló új járatok listája

további híreink

Repülőjegy keresés

felnőtt
12 év felett

gyerek
2-12 év között

csecsemő
2 év alatt

Egy fogalásban maximum 9 utas jegyét foglalhatja le! A csecsemők száma nem haladhatja meg a felnőttekét!